22 Юни, 2023 08:00 906 1

Косово смекчи забраната за влизане на сръбски камиони в страната

  • косово-
  • камиони-
  • сърбия-
  • правила

Това е важна крачка към възстановяване на нормалната търговия и икономическите връзки между двете страни

Косово смекчи забраната за влизане на сръбски камиони в страната - 1
Източник: БГНЕС

Властите в Косово смекчиха забраната за влизане на сръбски камиони и превозни средства в страната след седмица на интензивни ограничения. През последните дни Прищина спря движението на всички превозни средства със сръбски регистрационни номера на територията си. Това решение беше взето след задържането на трима косовски полицаи от сръбските спецотряди, което доведе до напрежение в региона.

Засилените мерки, въведени от Косово, обаче предизвикаха хаос по границата, където се образуваха дълги опашки от камиони, чакащи да бъдат допуснати в страната. Тази ситуация засегна и бизнеса и външната търговия, като предизвика сериозни затруднения за превозвачите и доставчиците на стоки.

В отговор на това, властите в Косово взеха решение да отметнат забраната за влизане на сръбски камиони в страната. Това означава, че превозни средства от Сърбия вече могат да пътуват свободно през границата. Въпреки това, все още съществуват ограничения по отношение на внасянето на сръбски стоки в Косово. Това се прави "от съображения за сигурност", съобщиха косовските власти.

Решението за позволяване на движение на сръбски камиони е важна крачка към възстановяване на нормалната търговия и икономическите връзки между Косово и Сърбия. Бизнесът и доставчиците на стоки вече могат да се надяват на по-голяма стабилност и предсказуемост в транспортната си дейност, предаде "Нова ТВ".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачо Киро

    0 0 Отговор
    Симонче, как се смекчава забрана? Или е забранено, или не е.