25 Юни, 2023 11:40 1 419 9

Иран подкрепя действията на руското ръководство

  • иран-
  • русия-
  • външно министерство

Заяви руският външен министър, Сергей Лавров

Иран подкрепя действията на руското ръководство - 1
Източник: БГНЕС

По инициатива на иранската страна, руският външен министър Лавров проведе телефонен разговор с иранския си колега, Хосейн Амир Абдоллахиан, съобщи уебсайтът на руското външно министерство, цитира news.bg.

"От иранска страна беше изразена подкрепа за действията на руското ръководство за гарантиране на конституционния ред", се казва в съобщението, цитирано от ТАСС.

Страните обсъдиха и актуални въпроси от руско-иранския дневен ред.

"Външните министри отбелязаха високата динамика на двустранния политически диалог, както и обмена на делегации по правителства, бизнес кръгове и между регионите. Беше потвърдено взаимното намерение за по-нататъшно изграждане на целия спектър от многоизмерни връзки", се казва в изявлението на външното министерство.

Министрите засегнаха регионални и международни теми от взаимен интерес.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    2 12 Отговор
    бункерния е верен към приятелите си-тва му го признавам и е единственото му добро качество. и те са му верни-Пригожин се спря/
  • 2 Кочо

    6 11 Отговор
    По скоро подкрепя бездействията на руското ошашавено ръководство! Диктаторите се поддържат! Вече ще се гласува подчертано евро атлантически! Днес Копейчика загуби 83% от заблудения си електорат!
  • 3 Ичера

    9 3 Отговор
    След като гледах филма "Арго", ми се изясниха неща, които не ми бяха ясни. Най-вече въпроса, за позицията на Иран и защо постоянно са санкционирани. Накратко, някога (след 2 Св.война)петролът там, се е управлявал от англоезичните.

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Един българин

    5 9 Отговор
    Единият терорист подкрепял другия терорист
  • 5 Русофоб

    4 10 Отговор
    Те изолираните и презирани от всички диктатори се подкрепят защото знаят, че са отпадък и историята така и ще ги запомни
  • 6 Рошко

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ичера":

    Ами ако четеш повече повче и ще разбираш, и например защо квази държавата "израел" изобщо я има, апропо и сега краварите си точат петрол познай през къде се изнася
  • 7 Рошко

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ичера":

    От Сирия Либия и Ирак
  • 8 Аха

    5 2 Отговор
    Хм, подкрепя ги днес, а вчера заявиха, че това са вътрешни работи и не могат да коментират?! И Китай вчера оглушително мълча.
  • 9 777

    3 3 Отговор
    Браво на Иран.