Last news in Fakti

29 Юни, 2023 16:22 913 8

Световната банка предоставя 1 млрд. долара на Турция за възстановяване след земетресенията

  • турция-
  • световна банка-
  • възстановяване-
  • земетресение

Сумата има за цел да възстанови здравните услуги, да възстанови повредената инфраструктура на общините и да се изградят жилища в селските райони

Световната банка предоставя 1 млрд. долара на Турция за възстановяване след земетресенията - 1
Източник: БГНЕС

Световната банка предоставя финансиране от 1 милиард долара за възстановяване на засегнатите райони в Турция след разрушителните земетресения на 6 февруари, съобщи турската телевизия НТВ.

Под наименованието "Проект за възстановяване и реконструкция на Турция след земетресенията", инициативата на Световната банка има за цел да помогне за възстановяването на здравните услуги, възстановяването на повредената инфраструктура на общините и изграждането на жилища в селските райони, както е посочено в изявление на банката, предаде БТА.

Умберто Лопес, директор на Световната банка за Турция, заяви, че банката е била зад Турция още от деня на земетресенията и споделя своя опит в управлението на риска от бедствия и последващото възстановяване.

"Разбираме, че усилията след това огромно бедствие ще отнемат няколко години и ще изискват значителни ресурси. Ще подкрепим Турция в този процес и ще помогнем за възстановяването на засегнатите райони", заяви Лопес.

Изявлението на Световната банка уточнява, че е одобрено финансиране от 1 милиард долара за проекта за възстановяване и реконструкция след земетресението в Турция, което го прави най-големият единичен финансов пакет, предоставен някога от Световната банка на Турция.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МНОГО ЛАРЖ

    11 1 Отговор
    А на Украйна 15 МЛРД за да воюва с Русия

    Коментиран от #3

  • 2 Студопор

    3 4 Отговор
    А на България за наводненията? Нали сме външна граница?

    Коментиран от #7

  • 3 Българските турци

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "МНОГО ЛАРЖ":

    Целта им е не е да помогнат !... Правят го поскоро , за да могат по късно да твърдят , че са спасили Турция !...Ердоган обеща да възстанови щетите и разрушените жилилища в рамките на една година без да се е надявал на помоща на когото и да било !...Турците са видели толкова много крокодилски сълзи, че вече им зная и цвета, и вкуса !... Да помагат на сиририйците , които са в по голяма нужда и си нямат човек с капацитета на Ердоган !...Там да си правят афиш и пиар на воля , а не да чоплят пак покрай Турция и да се пишат за милосърдни хуманисти !
  • 4 Закс

    6 1 Отговор
    В Сирия земетресение нямаше ли ? Или там не живеят хора ?
  • 5 Калпазанин

    1 0 Отговор
    Аджеба, един палет с доларе а някой искал ли им гие трябва да питаме кристалинка.
  • 6 Дрън дрън та пляс

    0 0 Отговор
    Зеленски няма ли да се нареди и той на опашката за милярди
  • 7 Значи

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Студопор":

    За каква външна граница става дума..
  • 8 Зорко

    2 0 Отговор
    Голям зор да се похвалят че давали пари на Турция.
    Но така е няма лоша РЕКЛАМА нали?
Новини по държави: