29 Юни, 2023 21:15 891 2

ООН настоява за удължаване на хуманитарната помощ за Сирия с още 12 месеца

  • сирия-
  • хуманитарна помощ-
  • оон-
  • трудности

Сирийският народ се сблъсква с огромни трудности, като високи цени на хранителните продукти, масово разселване на семейства и разпространение на холера

ООН настоява за удължаване на хуманитарната помощ за Сирия с още 12 месеца - 1
Източник: БГНЕС

Удължаването на мандата за трансгранична помощ за Сирия е от решаващо значение за подобряване на хуманитарната ситуация в страната. Това заяви заместник-генералният секретар по хуманитарните въпроси и координаторът на спешната помощ, Мартин Грифитс, пред Съвета за сигурност. Грифитс подчерта, че сирийският народ се сблъсква с огромни трудности, като високи цени на хранителните продукти, масово разселване на семейства и разпространение на холера. Отбелязва се, че 90% от населението живее в бедност поради продължаващия конфликт и икономическата криза, цитира news.bg.

Организацията на Обединените нации (ООН) се сблъсква със затруднения в осъществяването на хуманитарната помощ, поради намаляващата подкрепа от донорите и липсата на подкрепа за възстановителния процес в Сирия. Грифитс призова за удължаване на механизма за трансгранична помощ с още 12 месеца, тъй като това би предоставило възможност за продължаване на операциите за помощ и ранно възстановяване.

Заместник-генералният секретар подчерта, че хуманитарната помощ е жизненоважна за милиони хора в Сирия и е необходимо да се проведат повече преговори за разширяването ѝ. Той се обърна и към международната общност, призовавайки за подкрепа и финансиране на ранното възстановяване.

Междувременно, специалният съветник на ООН за Сирия заяви, че е важно да се възобнови политическият процес в страната и да се поддържа контакт с арабските и западните страни, както и със самата Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    Боже Колко Мъка Има поСвета
  • 2 ...

    1 1 Отговор
    Изпрани шалварки
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания