Last news in Fakti

30 Юни, 2023 07:25 992 14

САЩ ще продадат на Тайван боеприпаси за 440 млн. долара

  • сащ-
  • тайван-
  • сделки-
  • продажба-
  • боеприпаси

Държавният департамент на Съединените щати е одобрил две потенциални сделки

САЩ ще продадат на Тайван боеприпаси за 440 млн. долара - 1
Източник: Shutterstock

Държавният департамент на САЩ е одобрил две потенциални сделки, включващи продажба на боеприпаси и подкрепа за логистични доставки на Тайван на стойност до 440 милиона долара, съобщава "Ройтерс", цитирайки изявление на Пентагона от четвъртък.

Тайван поискал да закупи боеприпаси на стойност около 332,2 милиона долара и логистична поддръжка на стойност около 108 милиона долара.

Основните изпълнители на сделките ще бъдат Alliant Techsystems Operations и General Dynamics, както е посочено в съобщението.

Агенцията за сътрудничество в областта на отбраната и сигурността на Пентагона уведоми Конгреса за двете възможни продажби през четвъртък, цитира news.bg.

Също така, в четвъртък Народната освободителна армия на Китай заяви, че е "уверена и способна да смаже" всякакви опити за подсигуряване на независимостта на Тайван, включително "опити за външна намеса". Това бе подчертано от китайското министерство на отбраната.

Тази позиция на военното ведомство идва в отговор на Закона за разрешение за национална отбрана на Съединените щати за 2024 година, който в момента се разглежда в Конгреса.

Съгласно законопроекта, Вашингтон трябва да създаде "всеобхватна програма за обучение, консултиране и институционално изграждане на капацитета на военните сили на Тайван" и да разшири сътрудничеството си в областта на военните дейности в киберсигурността.

Тайван се намира под постоянна заплаха от инвазия от страна на Китай, който претендира, че демократично управляваният остров е част от неговата територия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    10 1 Отговор
    ФАЩ подклажда навсякъде конфликти ,та сал една военна промишленост работи в развитите щати.
  • 2 Всъщност,

    11 2 Отговор
    Атлантистите трябва да внимават какви оръжия дават на Тайван, защото скоро те могат да попаднат в ръцете на китайците. Китай не е комплексиран като Русия и за разлика от нея си иска целия остров, не само териториите където живеят с китайско самосъзнание

    Коментиран от #4

  • 3 Игоэ

    2 3 Отговор
    Нема да им е толко лесно на комунарите да завладеят островчето; това не им е Окрайната
  • 4 АУУУУУ

    2 9 Отговор

    До коментар #2 от "Всъщност,":

    КОПЕЙКИНИ МЕЧТИ ........АБЕ ЗАЩО ВАШ КОСТЯ НЕ КАРА КИТАЙСКИ МОСКВИЧ......АМИ ОТ АУДИ А8 СКОЧИ В.....ХАМЪР......🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #7, #9

  • 5 Психопатите мира нямат

    5 1 Отговор
    Хайде и с Китай да направят същото, както с Русия?
    Ама китайците излязоха тъпанари. Трябваше веднага да предложат военна помощ на Русия, подобно на това , което западналите направиха с Укрия. Тогава фащ нямаше да се сетят за Тайван.
    То е ясно! Китай и Русия са предвидени за разпад и унищожение. Защо Китай още не е разбрал?

    Коментиран от #8

  • 6 Украйна оправиха,

    4 1 Отговор
    сега и Тайван ще погубят. Краварска работа!
  • 7 Копейкин

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "АУУУУУ":

    Много просто. Защото колониална атлантическа България спря вноса и поддръжката на Лада. Аз бих си купил. Освен това злобни атлантически ястреби ще ми я надраскат
  • 8 Запознат

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Психопатите мира нямат":

    Ти не се тревожи. Тя, Русия ако опре до военна помощ, Китай ще им я даде. Засега се изисква само икономическа подкрепа
  • 9 Хихи

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "АУУУУУ":

    Що бе, американската космическа техника какви ракетни двигатели ползва, май бяха руски а ?

    Коментиран от #14

  • 10 Псевдоним

    0 3 Отговор
    Тайван реално са по-въоръжени, отколкото е Украйна.

    Коментиран от #13

  • 11 долу сащ

    2 0 Отговор
    китай чакат изборите в Тайван догодина, където се очаква на власт да дойдат техни хора, ако това не се случи, ще влязат. До тогава сащ продават оръжие на тайван, а китай допуска грешка като чака. Сащ ще ги надхитрят. Освен ако не са отворени о двата фронта, украйна и тайван. Ако сащ клекнат за украйна, значи се задава тайван
  • 12 ъгъл

    1 0 Отговор
    Дай им на САЩ само да продават и за друго не ги закачай. Продават и самолети на хартия.
  • 13 Цун Кай Го

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Псевдоним":

    Тайван реално, е остров, който лесно може да бъде поставен под блокада, морска и въздушна, ако местните власти се държаг враждебно и агресивно към Китай.
  • 14 АУУУУУ

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Хихи":

    КЪДЕ Е КОСМОСА КЪДЕ Е КИТАЙСКИЯ МОСКВИЧ.....И КАКВО Е СВЪРЗАНО С ТОВА ЧЕ КОСТЯ НЕ ИСКА ДА КАРА РУСКИ БОКЛУЦИ......СЪЩО ТАКА Е ПРОТИВ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.....НО ЩЕ СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ЕВРОДЕПУТАТ......КО РЕЧЕ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания