Last news in Fakti

30 Юни, 2023 12:52 1 018 14

Арестуваха руски хокеист в Полша по обвинение в шпионаж

  • полша-
  • хокеист-
  • арестуван-
  • обвинение-
  • шпионаж-
  • русия

Той пребивава в Полша от октомври 2021 г.

Арестуваха руски хокеист в Полша по обвинение в шпионаж - 1
Източник: Shutterstock

Според вестник "Коммерсант", професионален хокеист с руско гражданство е бил арестуван в Полша по обвинение в шпионаж. Полският министър на правосъдието и главен прокурор на страната, Збигнев Зебро, обяви в Twitter, че "руските шпиони се хващат един по един" и че хокеистът е 14-ти член на разкритата шпионска мрежа, задържан в Полша.

Според информация от вестник "Wyborcza", той е на 28 години и името му е Максим С. Гражданин е на Руската федерация и е професионален състезател в хокейния клуб от Първа лига. Хокеистът е задържан в Силезийското воеводство и е пребивавал в Полша от октомври 2021 г. Според полските власти, той е участвал в откриването на критична инфраструктура в няколко полски провинции.

Прокурорите потвърждават, че събраните материали по разследването потвърждават съпричастността и активното участие на хокеиста в изпълнението на задачите, които са му били възложени. Той е арестуван за три месеца и е бил обвинен в участие в организирана престъпна група и в дейност, вредяща на националните интереси на Полша, свързана с чуждо разузнаване. Ако бъде осъден по тези обвинения, може да получи до десет години затвор, цитира "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пан

    12 9 Отговор
    Руските хокеисти да спрат да ходят на туризъм около военни бази и да си правят селфита.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Вън на рашибоZука от България !

    7 19 Отговор
    Всичко руZко е бokлyk !!!
    Всички трябва да се изгонят от България, да си живеят в блатото.
    Това не са хора !
  • 4 Путинофил

    10 9 Отговор
    От Европа ги гонят, а те /руските шпиони/ идват без проблем в България!
  • 5 Рускините го измислиха!

    8 7 Отговор
    Рускините си хващат някой германец-пенсионер и го карат да се заселва в България. Той като гражданин на ЕС без проблем може да живее в България, а рускинята като негова жена се урежда с море, пляж, кафешачки, ресторанчики и докладват на путин!
  • 6 канибал

    7 5 Отговор
    глупости. арестувайте честачките, нали чистят кабинетите на шефовете и има там инфо. вече сте смешни

    Коментиран от #14

  • 7 гръндж

    6 4 Отговор
    "Ако бъде осъден по тези обвинения, може да получи до десет години затвор.- цитира "Фокус,Мокус ,Препаратус". Защо се мъчат така тия полянци? Да го пратят в България. Тука български съд ще му даде 2-3 месеца условна присъда и ще го пусне поради липса на доказателства. Обикновенно така се прави в България. А хокеистът може да си намери и хокеен, и баскетболен,футболистичен отбор и да тренира,да тренира.....бягство в Русия. Както в Норвегия си отиде един убиец,без присъда.
  • 8 хараре

    7 2 Отговор
    Много ми харесват руските шпионки на плажа,където ходят,както майка им ги е родила.
  • 9 Сотир

    7 8 Отговор
    Копейкин кога....?

    Коментиран от #12

  • 10 ПШЕКИТЕ НАПРАВО СЕ ИЗПУСКАТ ОТ СТРАХ

    10 5 Отговор
    Вагнер се премести в Беларус и сега виждат руски агенти във всеки рускоговорящ
  • 11 КВО ПРАИМ С РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ

    2 6 Отговор
    ами с проститутките от Русия, Украйна и др. рускоговорящи държава. Всичките ли са агенти на Путин
  • 12 Тагара

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Сотир":

    Скоро!
  • 13 Естествен Интелект

    3 0 Отговор
    Пригожин ще му дойде на свиждане.
  • 14 9966

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "канибал":

    "глупости. арестувайте честачките, нали чистят кабинетите на шефовете и има там инфо. вече сте смешни"

    чЕстачките не чистят , чЕстачките чЕстят , неграмотни отпадъци не давайте съвети защото сте НЕГРАМОТНИ ОТПАДЪЦИ !!!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания