Last news in Fakti

2 Юли, 2023 05:23 1 562 13

Сирия отрази израелски ракетен удар по централните части на страната

  • сирия-
  • израел-
  • ракетен удар

Повечето от ракетите са свалени

Сирия отрази израелски ракетен удар по централните части на страната - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сирийската противовъздушна отбрана заяви, че днес е прехванала израелски ракетен удар по централните части на страната и е свалила повечето от ракетите, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на сирийски държавни медии.

В изявление на армията се казва, че ракетите, които са прелетели над части от ливанската столица Бейрут, са поразили райони в близост до Хомс, като са нанесли само материални щети.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е успяла веднага да потвърди достоверността на информацията.

Израелски военен говорител по-рано заяви в "Туитър", че противовъздушна ракета, изстреляна от вътрешността на сирийската територия към Израел, се е взривила във въздуха. Не стана ясно веднага дали двата инцидента са свързани.

Говорителят каза още, че израелски военни самолети са атакували сирийската батарея за противовъздушна отбрана, от която е била изстреляна ракетата. Военните самолети са атакували и други цели в района, добави той. По думите му няма информация сирийската ракета да е причинила жертви.

През последните месеци Израел засили ударите по сирийски летища и въздушни бази, за да попречи на Иран да доставя оръжия по въздуха на своите съюзници в Сирия и Ливан, включително ливанската групировка Хизбула. Израелските удари са част от ескалацията на продължаващ от години конфликт, като целта е да се забави все по-бързото укрепване на позициите на Иран в Сирия, казват израелски военни експерти.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    39 5 Отговор
    Агресорът чий го търси в Сирия? И какво е това мълчание по повод нарушаването на границите на суверенна Сирия? Диктаторът на юдеите дори не се крие ,да заяви ,че ще обстрелва Сирия, докато не постигне целите си! Приятелят ФАЩ и неговите на приятеля марионетки подкрепят диктатора .

    Коментиран от #2

  • 2 Самбиста

    26 6 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХА":

    Не си разбрал приятел..това е хуманитарна мисия..
  • 3 И те като руснаците

    6 27 Отговор
    свалят всички ракети пък базите им не спират да гърмят
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 З*зззззз

    18 4 Отговор
    Алоооу, демократичния свят с евроатлантически ценности дето сте цивилизовани и т.н. Няма ли да наложите санкции на Израел и да подпомагате с оръжие Сирия? Къде сте бре, мишоци лицемерни, ааа?

    Коментиран от #7

  • 6 Човек

    7 12 Отговор
    Израел е дребна държава, сгушена между вражески държави, с които е в постоянна война от 75 години. Въпреки това и въпреки факта, че нямат ресурси, те са една от най-развитите държави в света с топ индустрия, образование, наука, земеделие, здравеопазване, армия и какво ли още не. Как става всичко това? Да, Америка е зад тях, но това е еврейското лоби. Тук става въпрос за евреите. Защо те са толкова напред? Отговорът е много прост - защото са най-умни. А защо са най-умни? Защото в техните семейства най-голямата ценност е образованието. То е преди всичко друго. А защо това е така? Защото евреите са преследвани и гонени от хилядолетия и често им се е налагало да изоставят имуществото си и да се местят на ново място. Така са разбрали, че единственото, което не могат да им вземат, е знанието и уменията. Евреите са преследвани и гонени във Вавилон, Рим, цяла Европа през средновековието, Русия, нацистите... и са оцелели, благодарение на интелекта си. Днес в Израел има най-много учени на глава население в цял свят. Лесно е да повтаряш клишета като папагал и да мразиш евреите без да си направиш труда да научиш нещо за тях и да разбереш защо всъщност са толкова богати. Според мен ние трябва да вземем пример от тях, защото сме пред изчезване. Само поумняване може да ни спаси, а това става чрез образованието

    Коментиран от #9, #12

  • 7 Хммм

    2 8 Отговор

    До коментар #5 от "З*зззззз":

    Защо да налага санкции за удар срещу военни изстреляли ракета срещу Израел?

    Или ти беше важно да си напишеш сигналните реплики, за да се отчетеш?

    Коментиран от #8

  • 8 Зззз

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хммм":

    А върни се и пак прочети внимателно статията или ти само да драскаш, ей така.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Калпазанин

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Без коментар":

    Защото централата е в ню Йорк а земята под сградата на рокфелер, това е най еврейският град в обора рокфелер евреин и парите с които се плаща там и не само са напечатани от друг евреин ротшилд

    Коментиран от #11

  • 11 честен ционист

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Калпазанин":

    калпав харесвами как $кимтите.
    хава нагила🧙‍♂️
  • 12 Калпазанин

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Човек":

    Сигурни са умни защото са мързеливи, има ли евреи които знаят какво е това мотика и лопата и с мазоли по ръцете, това са най безкруполното нагло и лицемерно племе за които съществува само тяхно ние и останалите, ние сме най висшата раса от останалите и те трябва да ни робуват, затова са ковчежници на запада взимаш един лист хартия от нищото печаташ с мастило и го даваш на някой с лихва, този който я вземе за да им го върне трябва да го вземе пак от тях, просто е. И хака лека полека наложиха и поробиха света е не целия де, защото света започва да разбира че само с пари не се живее, затова и този таван на дълга все някой ден ще се сгромоляса, няма израел има Палестина
  • 13 Павел пенев

    1 0 Отговор
    Това е добре, но сирийците нямат ли ракети планирани за Израел? Да поискат от Иран,който с радост ще им даде за удар против юдейските терористи.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания