Last news in Fakti

24 Октомври, 2013 11:42 5 134 4

Майката на ангела Мария е от Ямбол (Обновена в 22.22 ч.)

  • мария

По случая с малката Мария се работи съвместно с гръцката полиция и нашата прокуратура, заяви главният секретар на МВР

Истинската майка на русокосото момиче Мария, което полицията намери в ромски катун край град Фарфала до Лариса, e Саша Желева Русева от Ямбол, разкрива сайтът zougla. gr

Жената живеела на семейни начала с Атанас Русев от с. Николаево, Старозагорско. Освен Мария двамата имали още две деца.

Русокосият ангел е роден на 31.01.2009 г. в болница на гр. Ламия. Доктор Теодорос Харитос е изродил момиченцето, става ясно от болничните регистри. Според тях Саша Желева Русева е заявила, че не е омъжена.

Очевидци заявиха пред гръцки медии, че Саша Русева е била придружена до болницата за раждането и след това е била посещавана от мъж, представил се за баща на момиченцето. Всички те твърдят, че той бил рус.

Проверка на zougla.gr показва, че по време на раждането Саша Русева е била в Гърция. В момента тя е в родината си и не е била открита за коментар, посочва гръцкото издание.

Мария била продадена на семейство бизнесмени от Гърция, но в последствие е върната от новите й родители на трафикантите, тъй като имала здравословен проблем с очите.

Така детето се е озовало отново в ромския лагер във Фарсала. Ромските й родители са я записали с фалшив акт за раждане и получавали помощи за многодетно семейство, но карали децата си да просят.

Само ДНК тестове ще разрешат загадката. 

В ромския квартал на град Николаево настана истинска паника, след като стана ясно, че снимките на русото дете от Гърция е най-вероятно детето на Сашка и Атанас Русев от техния квартал. Семейството има между седем и десет деца. Пет от тях са албиноси, които имат видима прилика с Мария от Гърция.

Семейството живее изключително бедно в една стая. Братът на Мария – Исус разказа, че майка му казала, че когато са били в Гърция, не са имали пари с какво да се приберат и затова оставила Мария. Според единия от съседите, тя споделила, че е получила 500 лева за това. Но според други, не е вземала пари за детето.

Рано сутринта днес униформени отведоха двамата родители за разпит.

В регистъра на общината на тяхно име са записани общо 9 деца на възраст между 20 и 2 годинки, сред които също има руси.
Майката обаче казва, че е раждала 10 пъти.

"Подарих го, нямахме пари, няма с какво да храня децата, виж ги шест парчета са при мен", призна 38-годишната Саша.

Съпругът обаче не е толкова уверен в бащинството.

"Откъде да знам дали е мое. Да ми вземат кръв, за да стане ясно", каза  36-годишния Атанас Русев на излизане от полицейския участък в съседния град Гурково.

Районната прокуратура в Казанлък е започнала досъдебно производство по случая срещу предполагаемата майка. Досъдебното производство е образувано след  извършена проверка във връзка с установеното в РГърция дете от женски пол със собствено име - Мария. По делото е назначена ДНК експертиза, разпитани са свидетели, изискани са справки за задгранични пътувани, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Стара Загора Нейка Тенева.
 

Изявление на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров по случая с малката Мария:

По случая с малката Мария се работи съвместно с гръцката полиция и нашата прокуратура.  От полицейските власти в Атина, които изпратиха молба за повече информация до всички държави в Европа, бяха получени снимка и ДНК-профил на детето.
В България са проведени оперативно-издирвателни мероприятия по случая. Установени са лица, за които се предполага, че биха могли да бъдат родители на малката Мария. Те са пребивавали в Гърция и са работили в района на град Патра. Там българската гражданка ражда момиченце. По-късно същата се прибира в България и оставя детето при хората, при които е работила. Според нея те били поели ангажимента да се грижат за детето.
Същата жена твърди, че на 23 октомври 2013 година е гледала телевизия и на екрана е разпознала мъжа и жената, на които е оставила бебето си. Според  нея малката Мария прилича на останалите й деца.
Предстои излизането на резултатите от сравнителния ДНК-анализ, който трябва да потвърди или да отхвърли версията, че установените лица са родителите на детето.

За случая са уведомени Районна прокуратура-Казанлък и Окръжна прокуратура-Стара Загора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владислав Димитров

    2 0 Отговор
    Следващата статия по повода ще бъде : "Русата Мария е от Сливен".
    Или "Майката на малката Мария била от Шумен" , а след Шумен следва Силистра ,Русе и така до края на България . Аман от жълторий !
  • 2 alex xela

    1 0 Отговор
    .аси новините, ако не ни занимават с БГ к..ви ще е с цигани. Само това ли се случва в България, и то ли е най-важното. Все ми е тая от каде е циганчето, стига да има наказание за виновниците. За майката и бащата скопяване и в затвора.
  • 3 tooshortname

    1 0 Отговор
    И последно колко деца имат- 3 или 8-10? Трябва да си извадя калкулатора. Ако имате 3 деца, едното от които изоставено в Гърция, 5 от които са албиноси и приличат на изоставеното, то колко е корен квадратен от половината на хипотенузата, умножена по диаметъра на радиуса.
  • 4 трезво мислещ

    0 0 Отговор
    Русото ангелче Мария кат стане на 13г. и почне да ги к.нза циганетата всяка година по едно,ще ви се прииска да си е седяло в Гърция.В циганските среди(многократно съм го писал по форумите)бялото се харчи независмо кво е(ако ще и проститутка да е),защото сиганите се опитват да избелят тена.Понеже нямат пари като Джако за пластични операции за да се избелят,кат видят некой бял гледат да задържат семенцето и плющят молитви до припадък,че да хване дикиш и да се роди по бяло цигане.По тази формула смятат,че ще избелят тена в не повече от две поколения и после ще се пишат баш натурални българи,а след време ще асимилират всички българи.За справка има не само цигани албиноси,но и негри такива.Важното е фабриката за деца да върви и да има колкото се може повече бели партиди,но циганина ако ще по бял и от платно да стане ще си остане неандерталец докато съществува вселената,то освен,че не подлежат на интеграция не подлежат и на ъпгрейд на софтуера.

    P.S. : Обърнете внимание,че сиганин сутеньор винаги мъкне до себе си бяла метреса,останалото всичко езотично с тъмен тен у Европа да бачкаторства.
Новини по държави: