Last news in Fakti

12 Юли, 2023 22:10 2 481 22

Ердоган: Обнадежден съм за продажбата на изтребителите Ф-16

  • турция-
  • сащ-
  • ф-16-
  • реджеп ердоган-
  • джо байдън-
  • нато

През октомври 2021 г. Анкара поиска да се сдобие с 40 изтребителя Ф-16 и 80 комплекта за модернизация на стойност около 6 млрд. долара

Ердоган: Обнадежден съм за продажбата на изтребителите Ф-16  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че е "по-обнадежден от всякога" за купуването на изтребители Ф-16 от САЩ, предадоха турските медии, цитирани от БТА.

Ердоган говори на пресконференция след срещата на върха на НАТО във Вилнюс.

Вчера турският лидер разговаря в литовската столица с президента Джо Байдън. Двамата обсъдиха редица въпроси, включително искането на Турция да купи американски изтребители Ф-16.

През октомври 2021 г. Анкара поиска да се сдобие с 40 изтребителя Ф-16 и 80 комплекта за модернизация на стойност около 6 млрд. долара. Доставките на американско въоръжение за Турция обаче станаха обект на спорове в САЩ, след като Анкара купи руските зенитно-ракетни системи С-400, заради което бе отстранена от програмата за изтребителите от пето поколение Ф-35.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🤫🤫🤫

    7 17 Отговор
    Измисленият метеорит е руска ракета неутрализирана от дивизиона С-300 охраняващ АЕЦ Козлодуй ✌🏻

    Коментиран от #3, #10

  • 2 Професор

    14 5 Отговор
    Лирата пада ли пада. А днес увеличиха минималната пенсия в Турция на 15000 лири. 1006 лева български пари според сегашния курс.

    Коментиран от #6

  • 3 Професор

    6 11 Отговор

    До коментар #1 от "🤫🤫🤫":

    Всичко може да се очаква от Русия. Добре, че АЕЦ Козлодуй се охранява от С300.
  • 4 Въх

    6 7 Отговор
    Тоя пак пробва да седне на 2 стола
  • 5 фенче

    7 2 Отговор
    брей голямата конспирация, разбрали се българите и румънците да представят ракетата като метеорит, ала бала, в Полша като падна ракетата, и уби двама души, защо никой не излъга че е метеорит
  • 6 Русофил

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Професор":

    Лирата пада - рублата се вдига - мина стотака.

    Коментиран от #7

  • 7 Професор

    13 2 Отговор

    До коментар #6 от "Русофил":

    14500 рубли е минималната пенсия в Русия. 282 лева и 6 стотинки според сегашния курс.

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ддеба турският

    3 6 Отговор
    сайт продажен
  • 10 РЕАЛИСТ

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "🤫🤫🤫":

    Ако беше така мисирките и Тагарев от сутринта щяха да квичат , а не да ни залъгват с метеорит. Нали, ако това е истина, сега щеше да има Трета световна война. Що мислите, че всички са глупави, като евроантлантик.
  • 11 Русофил

    8 5 Отговор

    До коментар #7 от "Професор":

    200 хиляди рубли на месец на фронте. 14 милиона за наследниците ако те убият, плюс
    вдовишка пенсия. Крепостните ще си счупят краката да хващат винтовката.

    Коментиран от #13, #14

  • 12 фенче

    4 2 Отговор
    крепостните на Баце, Доган и Пеевски, да не се обаждат, и да не се сравняват с други крепостни, в държави в които те не са били, и не могат да знаят как е там
  • 13 Професор

    9 4 Отговор

    До коментар #11 от "Русофил":

    Добри пари. Копейкин вместо да къта прогнили евраци да бяга у Россия да печели рубли. Ако участва в специалната операция ще стане милионер. Какво се занимава тука с партийни субсидии за да си построи къща. Ще си купи къща в Мурманск и закусва във Вкусно и точка. И по телевизията Соволйов и Скабеева всяка вечер ще гледа до насита.
  • 14 Хохо Бохо

    9 5 Отговор

    До коментар #11 от "Русофил":

    Почвам да завиждам на руските вдовици...
    Отиваш в Украйна да се биеш незнайно защо, пада ти бомбичката на главата и руските вдовици тънат в лукс.
    Не искам да съм руски солджър, а руска вдовица.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 В за какво са му?

    7 3 Отговор
    Нали Ердо се пъчеше с един турски изтребител наскоро?

    Коментиран от #21

  • 17 Хаха

    6 0 Отговор
    Купи Ф-16 и помогни на бедните хамериканци да си сложат още един аятомат за безплатна дрога!На година гарантирано слагат по едно болтче...след 10 години може и да дойдат.

    Коментиран от #18

  • 18 Рашка с чашка

    3 4 Отговор

    До коментар #17 от "Хаха":

    А знаеш ли че благодарение на Р.Радев човека на Решетников , има само двама български пилота обучени да летят на Ф-16? Той всякак саботира изпращането на млади и перспективни пилоти в САЩ, а вместо тях изпрати стари пияници от неговото обкръжение. В резултат, имаме два пилота за 16 самолета! И точно сега да дойдат Ф-16 Блок 70, няма кой да ги пилотира.

    Коментиран от #19

  • 19 Тоя па

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Рашка с чашка":

    Нашите пилоти не ходят да се обучават на Ф-ките, защото американците не им поемат издръжката. Сигурно Радев е накарал краварчетата да се скрънзят. Ако бяхме взели Грипените, нашите пилоти вече щяха да летят на тях.

    Коментиран от #20

  • 20 оня с коня

    4 5 Отговор

    До коментар #19 от "Тоя па":

    Ако бяхме взели Грипените такива като тебе пък щяха да реват че сме купили Боклук за много пари,но пък джобчето на Радев щеше да е пълно от комисиона за доста поколения напредА що не се запиташ как така Ердо се натиска от години да купи Амер. Самолети и дори не помисля за Грипен?А знаеш ли че Нашите Бъдещи ф-16 БЛОК 70 имат доста малко прилики със СТАНДАРТЕН Ф-16 каквито ще купи Турция и само Радара им е почти 95% като на Ф-35?Но най-важното:В БГ има Амер. бази,ние РАЗЧИТАМЕ на Добрите отношения със САЩ като Шеф на НАТО за осигуряване неприкосновеността на територията ни независимо от чл.5 също като Полша - НАТО си е НАТО, но друго си е Директна ангажираност на Щатите!Е затва купуваме амер. самолети а не други - за да влязат Парите в Америка под формата на "Такса спокойствие" ако щеш ,защото ако стане патакламата не Швеция която дори не е член на НАТО ще дойде да те защитава,а Америка с цялата си бойна мощ.

    Коментиран от #22

  • 21 1453

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "В за какво са му?":

    Въпросната сделка е със цел Турция да си получи предплатените пари които са дали за Ф-35.
  • 22 Тоя с коня

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "оня с коня":

    Не купува Грипени поради същата причина, поради която не пускаше Швеция в НАТО. Освен това Турция има отдавна Ф-16, има пилоти, има летища, има ремонтни бази, за какво им е да сменят самолета. Що се отнася до т.нар. Ф-16 блок 70, те вече са свалени от конвейрите на компанията производител "Локхийд-Мартин" за сметка на Ф-35 и има дълъг списък от чакащи, в който ние сме последни, за това някой да ги осъвремени.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания