Last news in Fakti

25 Октомври, 2013 16:12 1 089 0

Етиопия забрани на гражданите си да работят в чужбина

  • етиопия-
  • имигранти-
  • работа в чужбина

Мярката трябва да спомогне политиката на правителството за борба с нелегалното имигрантство

Етиопия забрани на гражданите си да работят в чужбина - 1
Снимка Архив ЕПА/БГНЕС

Правителството на Етиопия забрани на гражданите си да работят в чужбина, съобщава телевизионният канал „Фокс нюз“.

Според държавните радио и телевизия в страната, законът ще влезе в сила от следващия вторник (29 октомври) като в него е упоменато, че се затварят и офисите на всички международни агенции, предлагащи работа.

Министерството на външните работи заяви, че  много етиопците са загубили живота си или са получили тежки физически и психологически травми в резултат на нелегалния трафика на хора. Това решение бе взето, след като стотици африкански имигранти загинаха край италианския остров Лампедуза в началото на месеца.

Според Асоциацията на етиопските агенции за подбор на персонал отвъд океана, повече от половин милион етиопци са напуснали страната незаконно през последните пет години. Данните сочат, че повечето от имигрантите са непълнолетни жени, които тайно са заминали за Близкия изток.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА