Last news in Fakti

31 Октомври, 2013 23:15 1 949 1

Откриха телата на 87 емигранти, починали от жажда в пустинята Сахара

  • сахара-
  • емигранти-
  • нигер

Емигрантите загинали от жажда след като превозните им средства се повредили, докато пресичали пустинята

Откриха телата на 87 емигранти, починали от жажда в пустинята Сахара - 1
Снимка: Уикипедия

Спасителни екипи в Нигер откриха телата на 87 души, починали от жажда след като превозните им средства са се повредили, докато пресичали пустинята Сахара, съобщава Би Би Си.

Останките на загиналите са били в тежко състояние, след като дълго време се разлагали и оглозгвали от чакали. Вероятно жертвите са били работници-емигранти, пътуващи със семействата си. Повечето трупове са били на жени и деца. Нигерската граница се счита за един от основните емигрантски пътища между Южна Африка и Европа. Все пак много от емигрантите, които успяват да преминат през пустинята остават да работят в страните от Северна Африка.

Според спасителните служби едно от превозните средства, с което са пътували емигрантите се е счупило малко след като те потеглили от сборния си пункт в град Арлит. Второто превозно средство е спряло да функционира докато се е връщало към града за резервни части. Смята се, че 10-ма от пътуващите са напуснали превозното средство и са успели да достигнат пеша до Арлит. Там те вдигнали тревога за случилото се.

Още в понеделник се появиха новини за това, че в пустинята са намерени телата на 5-ма загинали. В сряда доброволци и военни успяха да намерят още останки на 10 километра от алжирската граница. Все още не е ясно от коя точно държава са пътували загиналите емигранти.  Според местните власти те са пътували към Алжир, където са им били осигурени ниско заплатени работни места.

Според ООН ежегодно през  нигерската граница преминават около 80 000 емигранти. Страната се счита за една от най-бедните в света, като страда от постоянна суша и криза с храните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор
    Кой знае какво гробници са били тези "превозни средства"...Трябваше да вземат по една Уазка...