1 Август, 2023 15:40 1 206 2

Египет прилага национален график за прекъсване на електрозахранването

  • египет-
  • електроенергия-
  • потребление-
  • електрозахранване-
  • гореща вълна

За да се справи с горещата вълна, довела до рекордни нива на потребление

Египет прилага национален график за прекъсване на електрозахранването - 1
Източник: Shutterstock

Египет се изправя пред предизвикателства в енергийния сектор поради продължителната гореща вълна, която доведе до рекордни нива на потребление на електроенергия в страната. За да предотвратят претоварване на електро- и газопреносната системи, правителството на страната реши да въведе национален график за прекъсване на електрозахранването, предаде БТА.

Този график, координиран от министерствата на електричеството и на петрола, съдържа прекъсвания на електрозахранването в различните райони на страната. Въпреки това, три области - Матрух, Южен Синай и Червено море, са изключени от мярката. Така се надяват да разпределят енергийното натоварване и да гарантират стабилността в страната.

Освен националния график за прекъсване на електрозахранването, египетското правителство взе и други мерки за справяне със ситуацията. Държавните служители ще бъдат насърчени да работят дистанционно в първия работен ден на седмицата (в Египет това е неделя), което ще намали потреблението на електроенергия. Също така, спортните събития ще се провеждат през светлата част от деня, когато натоварването в енергийната система обикновено е по-ниско.

Тези мерки са част от усилията на Египет да се справи със сериозните предизвикателства, които се появяват в енергийния сектор по време на продължителни периоди на високи температури.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кокорчо

    4 0 Отговор
    СЛЕД СПИРАНЕ НА МАРИЦИТЕ И АЕЦ И НАС НИ ЧАКА СЪЩОТО ДАЖЕ МНОГО ПО-ЛОШО
  • 2 Да живее майданът

    4 0 Отговор
    Сега с режим на тока. Доживяхме пустинна държава да се оплаква от жегата...