Last news in Fakti

4 Август, 2023 10:37 1 492 0

Червен код за дъждове в Словения, очаква се и в Хърватия

  • словения-
  • хърватия-
  • наводнения-
  • босна и херцеговина

Дъждове, гръмотевици и силен вятър също и в Босна и Херцеговина

Червен код за дъждове в Словения, очаква се и в Хърватия - 1
Източник: БГНЕС

Словенският институт за околната среда обяви червен код за валежи след като дъждовете предизвикаха преливане на някои реки и наводнения вчера. Метеоролозите съобщиха, че са паднали над 100 литра дъжд на квадратен метър, а някои райони дори посрещнаха над 200 литра на квадратен метър - значително повече от средните месечни валежи.

Ситуацията с обилни дъждове не се ограничава само до Словения. Хърватия също очаква значителни промени във времето с очаквани гръмотевични бури, силни ветрове и градушка. Хърватският Държавен хидрометеорологичен институт обяви оранжев код за валежи и предупреждава за голямата опасност от наводнения. Прогнозата предвижда бурите да продължат и в събота.

В Босна и Херцеговина също се очакват дъждове, гръмотевици и силен вятър. Оранжев код за дъждове и гръмотевици бе обявен, като на места са издадени предупреждения за градушка.

Тези интензивни валежи и наводнения представляват сериозно предизвикателство за властите и налагат предприемането на мерки за справяне със заплахата за безопасността и имуществото на гражданите, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: