Last news in Fakti

4 Август, 2023 14:36 1 192 1

Рекордни горещини: Иран се готви за увеличаване на броя на пациентите в болниците

  • иран-
  • горещини-
  • време-
  • температури-
  • болници-
  • топлинен удар

Броят на пациентите с топлинен удар в болниците в страната се е увеличил

Рекордни горещини: Иран се готви за увеличаване на броя на пациентите в болниците - 1
Източник: БГНЕС

Горещата вълна, която обхваща Иран тази седмица, наложи сериозни предпазни мерки в болниците, които се подготвят за увеличаване на броя на пациентите поради високите температури. Представител на иранското министерство на здравеопазването предупреди хората да не излизат навън между 10 и 16 часа, когато температурите са най-високи.

Има съобщения, че броят на пациентите с топлинен удар в болниците в страната се е увеличил. В резултат, правителството вече затвори за два дни тази седмица държавните учреждения, училищата и банките, за да защити хората от опасността на горещата вълна.

Тъй като днес в Иран е почивен ден, около 2 милиона иранци решиха да се възползват от дългия уикенд и започнаха пътувания към север край Каспийско море, съобщи в. "Шарх". Но снимки показват претоварени пътища и задръствания по маршрута през планините в иранската провинция Алборз.

Иран е с население от близо 90 милиона души и разполага с обширни пустинни региони, които са изправени пред предизвикателството на засушаванията. Тези последици на климатичните промени стават все по-силни и се усещат, особено в южната част на страната, където температурите надхвърлиха 50 градуса тази седмица, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо, ми казваше

    1 1 Отговор
    Преди една година, пред дядо се оплаквах от горещината. Тогава той ми даде пример с англо-американските бомбардировки над София, винаги са водили до промяна на времето. Ритам, що взривове има ден днешен в една война, не е далеч от нас си е само за там?