Last news in Fakti

6 Август, 2023 10:43 3 421 30

В Германия издадоха ограничителна заповед само от скрийншот от телефона

  • ограничителна заповед-
  • скрийншот-
  • телефон-
  • германия

Полиция, психолози и адвокати помагат ежедневно на жертвите на домашно насилие от подаването на сигнала до решението на съда. За това споделя от първо лице българка, успяла да се спаси от агресията на бившия си приятел

В Германия издадоха ограничителна заповед само от скрийншот от телефона - 1

Докато у нас да се сдобиеш с ограничителна заповед срещу насилник понякога се оказва мисия невъзможна, то в Германия от години има работещ механизъм. Полиция, психолози и адвокати помагат ежедневно на жертвите на домашно насилие от подаването на сигнала до решението на съда. За това споделя от първо лице българка, успяла да се спаси от агресията на бившия си приятел.

„Кой ти звъни, кой ти пише, какво ти пише, защо ще ходиш там, защо се забави след работа? В неговата глава е някакъв страхотен филм от изневери, общуване с други хора, че за някой друг се гласиш, че не му принадлежиш изцяло. Такъв тип насилници просто имат чувството, че трябва да притежават абсолютно и на 100% приятелката до тях. Tакъв тип мъже са много ревниви и с много високо его за себе си. Не могат да приемат, че ти ще изглеждаш добре, ще излизаш с други хора. Постоянно беше дебнене, следене”, разказва за преживяното Мария пред Нова тв.

Така героинята ни, която ще наричаме Мария, описва живота с бившия си приятел в Германия. „Като всяко едно момиче - аз съм си казвала, че това е нещо, което той ще промени и ще поправи”.

Вместо промяна обаче идва ескалация. И психологическият доскоро тормоз прераства в опити за физическо насилие. Мария решава да избяга от дома си, оставяйки там всичките си вещи и дрехи. И отива при сестра си - в съседен град в Германия. Така, по думите ѝ, започва истинският кошмар.

"Той става изведнъж ужасно агресивен. Разполага с моите профили, пароли за сайтове, имейли, започва да се разполага с банковите ми акаунти. Беше пробвал да тегли кредит на мое име. Пуска снимки по бански или полуголи снимки в сайтове за запознанства. Ежедневно пропуснати повиквания, есемеси със заплахи. Обикаляше покрай адреса, на който живееше сестра ми, опитваше се да ме намери на места, на които преди това сме ходили заедно. Той ме срещна на улицата и счупи телефона ми", твърди жената.

След тази случка Мария решава да се обърне към полицията. "Още на първата среща с полицията и описване на случаяме молят да споделя с тях маршрутите ми – откъде минавам за работа, от кой магазин пазарувам, за да могат тези маршрути да ги включат в кварталните си обиколки. Умоляват ме в случай, че забележа нещо притеснително или ми се строи, че той е наоколо, веднага да им звъня. Това не беше молба от моя страна, те ме молиха да направя това".

От полицията осигуряват на Мария психолог и адвокат. "Показах си разпечатка от телефона, есемеси, снимките с намеци, че иска да ми причини нещо лошо и директно с адвокатката започнахме да работим в посока тези неща да се покажат пред съда и да бъдат доказателство пред съда, за да се издаде ограничителна заповед. Тя държеше за всяко нещо, което той направи – примерно днес съм получила 50 есемеса, аз да отида при нея. И така на момента се събират доказателствата".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    11 12 Отговор
    Още малко и тук ще почнат да глобяват заради сниман косъм в салатата, без зачение от чия глава е.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Калпазанин

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Да, ама клипове и снимки в байгалария не се приемат за веществени доказателства пред съда, защо ли?
  • 5 Майна

    21 8 Отговор
    Това изключва ,,имигрантите,,..
    Последния пресен случай- освободен такъв след две изнасилвания на германски момичета..
    Содомията е официално разрешена...

    Коментиран от #6, #8

  • 6 ...

    5 13 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Така ще даце. Ама само над тебе. В любимата ти Русия се шири канибалство. Някакъв с над 20 изведени деца още е на свобода
  • 7 ДВ ни разказва приказки

    14 7 Отговор
    Специално за наша Марааа,осигурили и полицай,и адвокат и психолог.То в германия изобщо няма едни 40 милиона навлеци,емигранти де.Полицаите нямат никаква работа,кражби и убийства няма.Адвокатът няма да си намери платежоспособни клиенти,ами ще защитава нашата.За едно данке,предполагам или данке шьон

    Коментиран от #11

  • 8 Хе хе

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Явно не водиш полов живот щом не правиш разлика между содомия и изнасилване.
  • 9 Евала тролове

    12 0 Отговор
    Сите коментари само по темата. Заработвате ли или избивате комплекси и злоба?
  • 10 Майна

    6 10 Отговор
    В Окраина движението ,,Белите ангели,, вземат децата от роднините и ги отвеждат без всякаква информация..
    Вероятно ги отдават на обичащи..детското..

    Коментиран от #12

  • 11 80млн

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "ДВ ни разказва приказки":

    80 млн... Даже 120 млн.
  • 12 Байна

    8 7 Отговор

    До коментар #10 от "Майна":

    А в Русия изяждат годишно над 20 000 деца. Канибализма е най-широко разпространен там и никой не ги преследва
  • 13 КАНИБАЛИЗМА НЕ СЕ НАКАЗВА

    2 3 Отговор
    Кубанским "людоедам" наказание за каннибализм не грозит— юрист
    Уголовного наказания за каннибализм законами РФ не предусмотрено, могут быть вменены статьи за убийство и надругательство над телом
  • 14 Майна

    6 8 Отговор
    ,,Василий Прозоров, бивш служител на Службата за сигурност на Украйна, наскоро коментира на конференция как украинските и британските педофилски мрежи работят заедно. Според него в престъпленията са замесени високопоставени украински и британски служители. В Обединеното кралство децата се „осиновяват“ от педофили, които са „висши представители“ на правителството.,,
  • 15 Майна

    8 8 Отговор
    От западни медии:
    ,,Известно е, че от 2014 г. Украйна се превърна в истински рай за педофили и всякакви сексуални хищници. Високите нива на институционален хаос и корупция благоприятстват проникването на престъпни мрежи, които действат безнаказано. Обикновено престъпниците търсят деца от семейства с ниски доходи, в ситуации на социална уязвимост. Децата са насилствено извадени от семействата си и изпратени в чужбина с фалшиви документи, което прави практически невъзможно близките им да ги върнат.,,

    Коментиран от #21

  • 16 Слава Украйна

    6 3 Отговор
    Силы обороны Украины выбивают РФ из села Клещеевка, что на южном фланге Бахмута.
  • 17 Байна

    2 2 Отговор
    Реално от руски, а не една баба каза че е от еди си кафе си:
    "Молчание ребят: как дети в России становятся жертвами педофилов" - статия
  • 18 Българка

    11 2 Отговор
    В България голям проблем е, че основно се говори за Закона за домашно насилие. Случаите на друг вид насилие (например в Лозен) остават на заден план и се замитат. Основен проблем е, че Ограничителна заповед срещу биячите у нас се издава само по Закона за домашно насилие. Другите жертви са оставени в ръцете на мутрите и насилниците. Време е за ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ В ЗАКОНИТЕ И НАЙ-ВЕЧЕ ТЕЗИ, КАСАЕЩИ ЛИЧНА ФИНАНСОВА, АДМИНИСТРАТИВНА И НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ НА ПОЛИЦАИ, СЪДИИ, ПРОКУРОРИ
  • 19 Байна

    3 4 Отговор
    Друга статия - ПАК РЕАЛНА НА РУСКИ ЕЗИК, а ме една майна каза и си изсмука от пръстите ИЗМИШЛЬОТИНИ
    "Россия – страна педофилов и насильников: доказано статистикой и наукой"
  • 20 Байна

    3 1 Отговор
    Цитат
    "Только в Бурятии, по данным СК РФ, за 2021 год было открыто 459 дел о насилии над детьми! "
  • 21 реру

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "Майна":

    "От западни медии:..."


    Това "западни" някаква индулгенция или е застраховка за достоверност... Тук също си имаме достатъчно подобни "достоверни" медии - "Алфа", "7/8"... за сайтовете няма да споменавам, защото не е съвсем коректно...
  • 22 Байна

    4 3 Отговор
    ТАСС-
    МОСКВА, 17 января. /ТАСС/. Почти 6 тыс. человек за девять месяцев 2021 года совершили сексуальные преступления в отношении детей, из них только 147 имели диагноз "педофилия". Об этом сообщила замглавы Следственного комитета РФ Елена Леоненко в интервью ТАСС.
  • 23 Байна

    3 3 Отговор
    Газета.ру (а не една майнаси измисли)

    16 октября 2019, 15:56 Общество
    «Педофилы растят своих жертв»: как дети становятся жертвами насильников
    За пять лет число преступлений против половой неприкосновенности детей выросло на 42%"
    "По данным МВД РФ, за последний год было зарегистрировано 14 тыс. случаев изнасилований или домогательств в отношении несовершеннолетних – при этом каждое шестое из них совершалось в семье"
  • 24 Бай Иван

    5 0 Отговор
    Че и в България ограничителна заповед може да си извадиш в рамките на ден. Нищо не трябва да доказваш а просто да подадеш едни документи. След това вече се определя дело по същество в рамките на около три месеца. Но защитата се дава веднага така ,че не знам какво толкова хвалим Германия.

    Коментиран от #25

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Не точно

    4 3 Отговор
    Заповед се издава след решение на съда. Без него си невинен и никой няма право да ти ограничава живота. Така че има какво да ги хвалим.
    Ако беше както ти кажеш можем 10-20 човека да ти направим живота черен, че и от вкъщи да не излезеш щото сме писали такива молби живеем около тебе.

    Коментиран от #28

  • 27 Ти си

    6 0 Отговор
    Само да попитам пишещите тук тролове - какво общо има статията в която се пише за българка в Германия с Украйна и Русия ?

    Аман от тролове на заплата от някое НПО във форума които отклоняват темата и я развиват с безсмислени коментари които нямат връзка с темата ...

    Коментиран от #29

  • 28 000013

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Не точно":

    Брей колко си учен . Ти сигурно живееш в Германия и им знаеш законите ! А тия 10 - 20 човека само ще ще принудят жертвата да почерни някое семейство от групата която го е довела до прегаряне на платката в главата му .

    Коментиран от #30

  • 29 реру

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Ти си":

    "Само да попитам пишещите тук тролове..."


    Въпросът явно е риторичен, защото ключовата дума е "тролове"...
  • 30 Е ми да

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "000013":

    Живея в Германия.. от 2001ва. Проблем ли ти е?
Новини по държави: