Last news in Fakti

11 Август, 2023 04:56 1 282 0

Задържаха шестима колумбийци за убийството на кандидата за президент на Еквадор

  • еквадор-
  • арести-
  • убийство-
  • кандидат-президент

Вилявисенсио бе убит на излизане от вечерно предизборно събитие в учебно заведение в северната част на Кито

Задържаха шестима колумбийци за убийството на кандидата за президент на Еквадор - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шестимата чужди граждани, задържани за участието им в убийството на Фернандо Вилявисенсио, кандидат за президент на Еквадор, са колумбийци, потвърди еквадорската полиция, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Вилявисенсио, яростен критик на корупцията и организираната престъпност, бе убит на излизане от вечерно предизборно събитие в учебно заведение в северната част на Кито.

Седми заподозрян, който почина в сряда от получени по време на престрелка с полицията рани, също е колумбиец.

Участието на колумбийски граждани в убийството напомня за убийството на починалия през 2021 г. президент на Хаити Жовенел Мойс, който беше убит в дома си от група, която включваше 26 колумбийци и двама американци от Хаити.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА