Last news in Fakti

16 Август, 2023 10:36 733 0

Големи горски пожари в четири турски окръга

  • турция-
  • пожари-
  • пожарникари-
  • борба

Те се разпространяват поради високите температури и горещото време

Големи горски пожари в четири турски окръга - 1
Източник: БГНЕС

Големи горски пожари бушуват в четири турски окръга, предава турската държавна телевизия ТРТ-Хабер. В различни райони на страната, особено в окръзите Болу, Анталия, Бингьол и Байбурт, избухнаха пожари, които се разпространяват поради високите температури и горещото време. На някои места се отчете рекордно висока температура от 50 градуса по Целзий.

Ситуацията е тежка и в района на град Аксеки, който се намира в планински район и е далеч от туристическите обекти. В усилията за потушаване на пожарите са включени хеликоптери, самолети, пожарни коли и множество пожарникари. Поради силното задимяване и ниската видимост са били прекратени временно операциите по гасене на пламъците.

Доброволци също се включват в усилията за гасене на пожарите, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: