Last news in Fakti

4 Ноември, 2013 01:47 853 0

САЩ: Нека саудитките да могат да шофират

  • саудитска арабия-
  • джон кери-
  • жени-
  • арабската

Ние в САЩ призоваваме за прилагане на идеята за равенство на всички , и това не е тайна

САЩ: Нека саудитките да могат да шофират - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Освен потвърждаване на добрите връзки между Саудитска Арабия и САЩ държавният секретар Джон Кери отправи ясен сигнал, че Белият дом подкрепя желанието на местните жени да имат право да шофират, съобщава арабската редакция на Би Би Си.

„Ние в САЩ призоваваме за прилагане на идеята за равенство на всички , и това не е тайна“, заяви Джон Кери. Той не пропусна да отбележи, че „решението да се позволи на жените да шофират в Саудитска Арабия е единствено съвместима със съвременната социалната структура“.

Подкрепата на Белия дом идва седмици след поредния протест в кралството в подкрепа на жените зад волана. През уикенда 15 жени бяха освободени от полицията след задържането им за нарушаване на забраната за шофиране.

По време на визита на Джон Кери в Рияд стана ясно, че отношенията са стратегически и дълготрайни. САЩ и Саудитска Арабия няма различия по кризата в Сирия.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА