Last news in Fakti

17 Август, 2023 05:43 1 137 12

Блинкън разговарял с намиращия се в руски затвор американец Пол Уилън

  • пол уилън-
  • антън блинкън-
  • русия-
  • затвор-
  • сащ

Държавният секретар на САЩ казал на арестанта да запази вярата си

Блинкън разговарял с намиращия се в руски затвор американец Пол Уилън - 1
Снимка: trt.net.tr

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън снощи е разговарял по телефона с американския гражданин Пол Уилън, който е задържан в руски затвор, съобщи Си Ен Ен, като се позова на запознат със случая източник, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Високопоставеният американски дипломат казал на Уилън да "запази вярата си" и че "ние правим всичко възможно, за да те върнем у дома възможно най-скоро", разказва източникът на Си Ен Ен. Това е вторият път, в който Блинкън разговаря с Уилън, който е задържан в Русия вече повече от четири години, добавя източникът.

Разговорът се провежда в момент, когато администрацията на Байдън продължава да се опитва да убеди Русия да приеме сериозното предложение за освобождаването на Уилан, което тя е поставила на масата преди повече от осем месеца. Русия не е отговорила на тези опити по съществен начин, заявиха двама служители на администрацията пред Си Ен Ен.

Липсата на съществен руски отговор - наред с неправомерното задържане на репортера на "Уолстрийт джърнъл" Евън Гершкович по-рано тази година - е принудила САЩ да продължат да полагат усилия за търсене на друго предложение, което да поставят на масата, обясни един от високопоставените служители на администрацията.

Администрацията на Байдън продължава да търси по целия свят предложения, които биха могли да подтикнат Русия да освободи двамата неправомерно задържани американци, коментира Си Ен Ен. По думите на настоящи и бивши американски служители в момента САЩ нямат задържани високопоставени руски шпиони, което налага необходимостта да се обърнат за помощ към съюзниците си.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръц

    11 1 Отговор
    "Неправомерно" задържани шпиони.... Ха ма ха
  • 2 Перо

    9 0 Отговор
    Ако съчиниха ареста на българите в Лондон, във връзка с тази история, размяна не може да има, защото те не са никакви шпиони и далаверата няма да хване дикиш! Руснаците не ги интересува!

    Коментиран от #4

  • 3 Я пак

    10 1 Отговор
    Абе тия руснаци много великодушни и добри бе...Тоя разговорял с Блинкин -нищо че е в затвора...Оня Невални пише статии по "свободните медии" нищо че и той е в затвора...-ами нещо не се връзва с евро-атлантическата мантра за руските ужасии в затворите и за Гулаг..?!?!?!?
  • 4 Камен

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Перо":

    Даваме гроздюв
  • 5 Редник

    8 1 Отговор
    И как така са му дали на Блинкен да разговаря. Нали Русия е страна агресор, нали била Империя на злото, нали им налагате санкции, нали били диваци, орки, ватенки. Нямало демокрация, не спазват международното право и бля, бля. Пък те му дават на тоз мушморок да си говори със затворник. Откъде накъде? Питам и отговор не искам!
  • 6 Блинкън ще го нахрани

    9 0 Отговор
    със вяра!

    Държавният секретар на САЩ казал на арестанта да запази вярата си

    Коментиран от #7, #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ццц

    7 1 Отговор
    Далеч по-смислено от тази статия ще е Блинкън да му стане съквартирант на този с вярата. Там трябва да гние този плъх. Да си на първа позиция в американската външна политика означава, че правиш по едно престъпление срещу човечеството на всеки час.
  • 9 Като нямат

    7 1 Отговор
    руски друг шпионин под ръка за размяна, да го разменят за Тръмп!

    Нали 4 години дрънкаха че Тръмп е руски агент! Или са лъгали?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 фАНТОМасс

    2 0 Отговор
    Трябвало е да говори и с Христо Грозев и да му каже - да продължи да вярва , че го следят и то не 1 , а цели 3-ма агенти , провокатори , шпиони и то от български произход !
  • 12 Някой

    2 0 Отговор
    Аха, а в същото време САЩ си позволява да отвлича избрани от нея за престъпници лица от цял свят. Някой руснак стъпва в европейска държава, и бам - арестуван и предаден на американците. Екстериториялност на законите на САЩ никой не е гласувал. И никой друг не си позволява да прави това. Ако ли пък посмее, то почва едно пискане за демократични ценности и потъпкване на човешките права...
    Абе, двойния стандарт е яко нещо. Хубавото е, че му се види края.