19 Август, 2023 05:32 2 080 24

ВМРО-ДПМНЕ: Над 80% от хората в Северна Македония са против конституционни промени под български диктат

  • вмро-дпмне-
  • северна македония-
  • стево пендаровски-
  • конституция

Президентът Пендаровски трябва да приеме това, заявиха от опозицията

От ВМРО-ДПМНЕ реагираха на интервюто на президента на Северна Македония Стево Пендаровски, в което той заяви, че с днешното си гласуване „против” за дневния ред на заседанието на парламента, което имаше една единствена точка-необходимостта от конституционни промени в страната, опозицията е показала, че европейската концепция в Северна Македония се е провалила, а ВМРО-ДПМНЕ няма посочена алтернатива.

„Вместо да се тресе от нерви и да лъже в интервюта, Пендаровски трябва да приеме с факта, че над 80% от хората са против конституционни промени под български диктат. Народът не му плаща да се държи арогантно, а да защитава националните и държавни интереси”, се казва в съобщението на опозиционната партия.

Според ВМРО-ДПМНЕ Пендаровски се опитва да "измами" СДСМ и ДСИ, за да го номинират отново за президент, затова използва този вид реторика.

„Ако беше способен, нямаше да допусне (Северна) Македония да влезе в капана на България, в който или ще се преговаряме до безкрай, или ще бъдем асимилирани”, заявяват от ВМРО-ДПМНЕ.

Днешното парламентарно заседание не завърши с гласуване, а от парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ се изказа единствено депутатът и бивш опонент на Пендаровски на предишните президентски изори Гордана Силяновска-Давкова, която не е член на опозиционната партия.

Редовните президентски избори в Северна Македония трябва да се проведат през следващата година.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пипи

    23 2 Отговор
    Е па седите си на село!

    Коментиран от #12

  • 2 ХАХАХА

    18 1 Отговор
    А колко процента македонци са за влизане в ЕСЕС? Да не би заради това "радостно" събитие 80 % да са против констициони промени под български "диктат "?
  • 3 Тия

    10 15 Отговор
    Са досуш българското Възраждане. Против са на всичко смислено. Защото масата им от избиратели са криви, та криви и не знаят какво искат. Тоест знаят “Важно е не аз да съм добре, ама Вуте да е зле.” За каква асимилация сънуват? Че ние нас ни можем да управляваме, а какво остава за тях?
  • 4 Безсилна медицина

    23 1 Отговор
    80% искат в ЕС, 80% а не искат под ЕС диктат.... т. е. още не са се качили на магарето искат да сменят самара, че нещо им убива на задника... За първи път имаме новорегистрирана т. нар. държава - тежък клиничен случай
  • 5 Руснаков

    18 1 Отговор
    Време има...ще почакаме да узреете....
  • 6 Някой си

    22 4 Отговор
    Ше клекнете бе, мамини..ше клекнете беее...иначе ше ви гърбят албанците като шугави магарета беее...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 румрум

    10 3 Отговор
    да кажат на хората истината как са станали “македонци“ и 100% ще са съгласни . Те вече знаят , че са българи , ама от инат не си лризнават даже пред себе си и са се хванали като удавник за сламка за легендите за античен произход , които им разказват политици и медии . От българите обаче да знаят едно ....за нас те вече са кръгла 0....каквато полза за себе си изкопчат от българското правителство на предателите и продажници , това ще им кяра , смени ли се власта , ще бъдат принудени да си затворят лъжливите уста и по съвсем друг начин ще се разговаря . Пиша го , за да го прочетат “македонците“ от тяхната пропаганда , които ни се плезят като ма@муни иззад гърба на краварите .
  • 9 Сандо

    13 2 Отговор
    Докато се пънат и пъчат срещу България и българите,на територията им започнаха да се веят знамената на Велика Албания.Да продължават по същия начин,но след няколко години да не дойдат да реват за да ги приберем и да им дадем българско гражданство.
  • 10 Перо

    10 1 Отговор
    Човек като види националността по бащина и майчина линия на “македониста” Мицкоски и му става всичко ясно! Ако не е анти-българизма и България, ВМРО ДПМНЕ, УДБашите и децата на комунистическата номенклатура, които са във властта, няма да имат никаква работа и ще умрат от глад! Работата и прехраната им зависи от БГ и има риск да престанат да съществуват! Реално погледнато за БГ е по-добре РСМ да си самоналожи вето, защото реално нищо няма да се промени, само ще има по-тежко бреме за ЕС и БГ, омразата ще придобие нови измерения, защото населението е зомбирано и дресирано с десетилетия и не съзнава друг начин на живот и начин на мислене, без животинска омраза и деформирано съзнание за миналото! Това пържене на слаб огън в парламента на РСМ за промяна в Конституцията ще продължи до края на август и Мицкоски е в положение шах/шех! После ще е обект на албанците!

    Коментиран от #19

  • 11 Перо

    12 3 Отговор
    Според идиота Мицкоски 80% от СЕВЕРНОмакедонците били против конституционни промени и как ги измисли, когато вече албанците наближават 50%, а те не са против!
  • 12 Макето

    3 10 Отговор

    До коментар #1 от "Пипи":

    Ти ли си у градо, бе моме? В държава, която се управлява от Борисов, Пеевски, Доган, Петков, Нинова и други разбойници, се присмиваш на хора, които искат да си запазят достойнството, да не им се бъркат в конституцията други държави.

    Коментиран от #21

  • 13 Знайко

    8 3 Отговор
    Северняците едно не разбраха. Когато янките те хванат за топките няма мърдане. Може да врещиш като приклещена коза но мърдане няма. Т. е. Може да си дрънкаш каквото искаш но ще играеш по свирката на Големия брат. А в случая ви е разпоредено и трябва да изпълните. Няма абсолютно никакво значение кой какво мисли. Демокрация се нарича. Демокрация на моркова и тоягата.
  • 14 Верно ли ?

    9 5 Отговор
    50% албанци,30% българи,10% власи и евреи.10% сърбомани ! Това е Македония !
  • 15 Гаро

    5 3 Отговор
    А що сменихте името и паднахте толковоа ниско ? Това под Гръчки диктат.
    Явно се навеждате на определени държави, на някои много ниско, но иначе сте горди Македонци / пардон Северно Македонци/

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Дпмен

    1 0 Отговор
    Вярваме ви, ей югокарикатурки, махнете ВМРО от името си щом сте против българите, не обсебвайте тяхната организация да я правите югосърбоманска, що за долни индивиди могат да се номерират с поредния конгрес на организация, на която начело е ВанчоМихайлов, не сте негови продължители, така че номерирайте се наново като югоидеология
  • 19 На тоя мицкоСки

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Перо":

    Трябва да му се види финансирането, тогва ще е ептен ясно
  • 20 Е-хе хе

    2 0 Отговор
    И тия като нашите комунисти, всичко им е на 80%🙂, на корнела гладуванията все ба 80%, смешници долни
  • 21 Българина

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Макето":

    Ти ли пишеш за достойнство? В държавичка където Заев прави хашиш, Ковачевски с държавни пари и държавни земи слънчеви паркови си строи, и Муцкоски дето е хидроинжииииинера на вардарските българи! Ти дето си призна пред гърците че си дошъл на балканите 500 години след Сашко македончето и подписа преспанския договор, ти дето с охридския договор си даде родината на албанците, ти дето имаш 8 албански телевизии, ти дето продаде на дедите си родината, и яннамрази, ти дето крадеш историята на всичките си съседи, ти дето си напълниш Скопие с паметници на гърци и албанци, ти дето в химна си възпяваш героите на дядо си, които са българи, айде моля те, седни да понаучиш албански, понеже македонския на Сашко, за него не си достоен! Казах!

    Коментиран от #22

  • 22 Скопие

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Българина":

    Далеку ја отера, трк назад по терапијата.
  • 23 Перо

    2 0 Отговор
    Във ВМРО ДПМНЕ ни е надеждата, чугунените глави да си самоналожат вето и да освободят БГ и ЕС от това непосилно бреме да станат северните “макета” член на ЕС и да създават всевъзможни проблеми, на друго ниво! Чугунените македонистки глави не подлежат на промени!
  • 24 Перо

    1 0 Отговор
    Албанците реално са повече от 50%, в РСМ, които са за ЕС, а Мицкоски говори за 80% против! Къде откри толкова македонисти?
Новини по държави: