Last news in Fakti

23 Август, 2023 11:58 1 060 1

Гръцките огнеборци подновиха усилията си за овладяване на бушуващите пожари

  • гърция-
  • пожари-
  • пожарникари-
  • огън

Значителни усилия се полагат за овладяване на огъня, който избухна в района на връх Парнита, най-високата от четирите планини около Атина

Гръцките огнеборци подновиха усилията си за овладяване на бушуващите пожари - 1
Източник: БГНЕС

Противопожарните служби в Гърция се опитват отново да се справят с горските пожари, които бушуват в страната, съобщава атинският ежедневник "Kathimerini". Значителни усилия се полагат за овладяване на пожара, който избухна в района на връх Парнита, най-високата от четирите планини около Атина, в понеделник сутринта. Пламъците предизвикаха унищожение на домове и превозни средства в предградието на Атина - Хасия. Превантивни мерки се предприемат за предотвратяване на разрастването на пожара в Националния парк на планината.

Същевременно, вече пети ден наред се борят с пожарите в района Еврос, близо до турската граница, където бяха открити телата на 18 загинали във вторник. Огънят там се разпространява по два фронта.

Допълнително, активни пожари обхващат други райони в страната, включително Родопите в района на Тракия, остров Самотраки, остров Евбея на изток от Атина и Макракоми във Фтиотида, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 турист

    1 0 Отговор
    Снощи изгоря Дикела. Евакуираха хората през морето с катер на военните. Между Александропулис и Ферес всичко гори или е изгоряло.
Новини по държави: