Last news in Fakti

27 Август, 2023 17:45 2 176 6

Афганистанската съпротива уби трима талибани

  • афганистан-
  • талибани-
  • убити-
  • ранени

Трима са ранени в резултат на нападение на бунтовници в провинция Лагман

Афганистанската съпротива уби трима талибани - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Поддръжниците на бунтовническата групировка Фронт за освобождение на Афганистан (AFF) убиха трима поддръжници на талибаните, които завзеха властта в Афганистан, в две провинции на страната, съобщава вестник Hasht-e Subh, позовавайки се на изявление на силите на съпротивата.

Радикалите са били убити, трима са ранени в резултат на нападение на бунтовници в провинция Лагман, разположена в североизточната част на страната. Освен това един талибан е убит и четирима ранени в резултат на сблъсъци с FLA в провинция Кандахар в Южен Афганистан. И двете атаки са извършени в събота.

Представители на талибаните все още не са коментирали инцидента.

На 24 август привърженици на ALF убиха двама привърженици на талибаните в Кабул, петима радикали бяха ранени.

Талибаните започнаха мащабна операция за установяване на контрол над Афганистан след обявяването от САЩ през пролетта на 2021 г. на решението да изтеглят въоръжените си сили от страната. На 15 август 2021 г. талибаните влязоха в Кабул без бой. Силите, несъгласни с властта на радикалите, организираха съпротивително движение в североизточния регион. Сега в Афганистан действат две най-големи съпротивителни групи: Фронтът на националната съпротива (базиран в северната и североизточната част на страната) и FAA (като правило действа в южните райони, но напоследък привържениците на FFA започнаха да правят полети в северната част на страната).


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    11 3 Отговор
    Джон Конър е лидер на съпротивата ☝🏻
  • 2 Балканджия

    8 2 Отговор
    Малко са.
  • 3 Обаче

    6 3 Отговор
    САЩ въоръжаваха марионетното си правителство, а оръжието остана при талибаните. Та са организирали "съпротива" за още американско оръжие.
  • 4 Алекс

    7 2 Отговор
    Значи бунтовниците трябва да се справят със собствени бунтовници. How have the turns tabled! :)
  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 7 Отговор
    Онова бункерното с ботокса и токчетата няма ли да прати някаква помощ на талибания, нали са съюзници‼️
  • 6 Да ви светна

    1 5 Отговор
    Т. нар. съпротива са терористите спонсорирани от САЩ които не успяха да се качат на колесниците на самолетите
Новини по държави: