Last news in Fakti

3 Септември, 2023 15:35 3 404 16

Безпрецедентен разрив! Признаци на сериозни проблеми в оста САЩ - Израел

  • сащ-
  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • мосад-
  • джо байдън

На по-ниско служебно ниво обаче, между ЦРУ и Мосад например, трябва да се отбележи, че контактите продължават нормално

Безпрецедентен разрив! Признаци на сериозни проблеми в оста САЩ - Израел - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Каналите за комуникация между правителството на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, от една страна, и американската администрация на президента Джо Байдън, от друга, сега са изправени пред значителни проблеми, пише израелският журналист Бен Каспит за "Ал Монитор", като подчертава, че Нетаняху е забранил на израелските министри да се срещат с американските си колеги във Вашингтон.

Израелският министър на отбраната Йоав Галад беше в Ню Йорк тази седмица, но стигна само до там. " Следвайки стриктните инструкции на Нетаняху, Галант не се приближи до Вашингтон или Пентагона и не се срещна с нито един от американските служители (Лойд Остин, Джейк Съливан), които управляват стратегическия съюз между двете страни", пише Каспит, като дори посочва причина за " безпрецедентен срив в израелско-американските канали".

По време на престоя си в САЩ министърът на отбраната на Израел се е срещнал с генералния секретар на ООН Антонио Гутериш и с по-нисшестоящи американски служители (Барбара Лийф и Брет МакГърк), които дори са пътували до Ню Йорк, за да се срещнат с него.

"Това никога не се е случвало досега", коментира израелски източник, говорещ при условие за анонимност, пред репортер на сайта "Ал Монитор". Същият източник обаче припомня и нещо друго: че Бенямин Нетаняху все още не е получил покана от администрацията на Байдън за посещение в Белия дом, въпреки че са изминали осем месеца от завръщането му на премиерския пост.

От висшите помощници и министри на Нетаняху единствените, които в момента могат свободно да общуват с американската страна, са секретарят по стратегическите въпроси Рон Дермер и съветникът по националната сигурност Чай Ханегби.

На по-ниско служебно ниво обаче, между ЦРУ и Мосад например, трябва да се отбележи, че контактите продължават нормално.

Предвид гореизложеното, процесът, който се очаква да бъде наблюдаван с интерес, е дали ще има среща между Байдън и Нетаняху в кулоарите на Общото събрание на ООН в Ню Йорк по-късно през септември.

"Президентът Байдън ще се срещне с министър-председателя Нетаняху в някакъв момент, но Израел не ни улеснява в планирането на тази среща", заяви високопоставен американски служител по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хмммм

    29 7 Отговор
    Нетаняху е фашист, също като бай пън..
  • 2 Зеленски съм - здраво пахнем и просим

    34 5 Отговор
    Бай Дрънко много вежлив чиляк, много обича да се здрависва...и с живите, и с умрелите, не придирва...
  • 3 Калпазанин

    28 2 Отговор
    Новина "прах в очите" без фащ и англия нямаше да има и исраел

    Коментиран от #5

  • 4 Перо

    35 2 Отговор
    Явно печатарите на зелено виждат, че Байдън губи и палачинката се обръща!
  • 5 Райнхард

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Калпазанин":

    В голяма грешка се-прочетете в Гугъл за план "Хавара" и кой поставя основите на днешен Израел!

    Коментиран от #6

  • 6 Троян

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "Райнхард":

    Не ходиме във гугъл. Все сме неграмотни дето не сме виждали компютър на живо. Наблегни на школото да не те псуват даскалите.
  • 7 Мдаа

    26 4 Отговор
    Щом това правителство е в немилост пред евреите,то дните му са преброени...Всъщност като полуевреин аз редовно чета онлайн пресата в Израел и виждам огромното неудовлетворение и на правителство и на обикновенните хора от помоща,която САЩ предоставя на нацистката хунта в Украйна...А нямаш ли одобрението на евреите нещата стават изключително трудни

    Коментиран от #14

  • 8 Ами да

    6 4 Отговор
    Нетаняху е израелският Борисов! Трябва да го изгонят и да спрат с анексирането!
  • 9 Механик

    15 1 Отговор
    Евреите са като гризачите. Заселват се на кораба, завземат всички "сладки местенца". Угояват се, а когато усетят, че кораба потъва, тръгват да се спасяват.
    САЩ както и СССР са еврейски проект. Ако се съмнявате в това, се запитайте колко президенти на сащ не са били евреи! И колко евреи се е наложило да терминира Сталин, за да опази СССР от пагубното им влияние.

    Коментиран от #10

  • 10 Райнхард

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Механик":

    Който има съмнения относно кой е финансирал "Октомврийската Революция" от 1917 година да прочете началната страница на вестник "Американски евреи" от 10.01 1919 година! Има го онлайн и там са изброени хората финансирали революцията
    ..

    Коментиран от #16

  • 11 Матей преображенски

    15 1 Отговор
    Евреите са прозрели ,че щатите изтърват положението в световен мащаб и гледат някак да се нагодят според новите реалности,пък и в перспектива.Щатите досега влъдееха положението,облагодетелстваха и евреите,закриляха ги с военната си мощ,а сега НА КОГО НИ ОСТАВЯШ,БАЩИЦЕ?с кухи долари,зелена шума нищо няма да може да се купи,трябва злато,а евреите предвидливо са прибарали световните запаси от стотици хиляди тонове,да не говорим за среброто и сега ще дирижират световните финанси.
  • 12 Иван

    9 0 Отговор
    Да не е заради гнусната еврейска са.танинска нацистка хазарска сп.ер.ма Коломойски?

    Коментиран от #15

  • 13 Не ги пуска в сащ

    8 0 Отговор
    защото америте въздействат с психотронно оръжие на всички политици,които посещават империята!По тоя начин ги правят послушни изпълнители на волята на господарите!Справка-ББ;Шолц!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Човека

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Иван":

    Някъде четох,че антихриста ще дойде от Ерусалим.

    Писано е,че антихриста ще е някакъв еврейски потомък.
  • 16 Да дааа

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Райнхард":

    С помоща на Австрийска банка.