Last news in Fakti

6 Септември, 2023 15:50 1 831 3

Най-малко трима души са жертва на наводненията в южната ни съседка (СНИМКИ)

  • турция-
  • наводнение-
  • жертви-
  • ранени-
  • щети-
  • истанбул

Най-малко петима души са загинали след проливните дъждове, предизвикали наводнения в северозападната част Турция, съобщи днес държавната телевизия ТРТ Хабер. Трима души са загинали, а трима са в неизвестност в окръг Къркларели, Северозападна Турция, близо до границата с България и Гърция, след като къщи бяха наводнени снощи, съобщиха местни медии, цитирани от Ройтерс.

Още двама души са загинали, а 31 са ранени в кварталите "Башакшехир" и "Кючюкчекмедже" в европейската част на Истанбул, уточнява БТА. На снимки се виждат силни проливни дъждове и как порои отнасят коли в северните квартали на мегаполиса.

Турският вътрешен министър Али Йерликая каза, че търсенето и спасителните операции продължават и обеща финансова подкрепа на семейства в засегнатите от наводнения райони.

В Истанбул за по-малко от шест часа паднаха около 125 литра валежи на квадратен метър, което е равно на цялото количество дъжд, падащо обичайно през септември, се посочва в съобщение от кабинета на валията на окръга.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    3 3 Отговор
    А как дерат туристите не са жалене тези

    Коментиран от #3

  • 2 Лош

    3 2 Отговор
    Не мислете за Турция. За там се грижи ДПС.
  • 3 За далаверите

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "999":

    със земята да не говорим ! А в Синеморец дори земята им е дадена от държавата като на приселници - бежанци да си построят къщи и е много спорно дали изобщо е тяхна ! Освен , че я разпродадоха , продадоха и ливадите в околностите ! Милиарди в нечисти джобове !
Новини по държави: