Last news in Fakti

13 Септември, 2023 06:07 1 054 3

Тайван преброи 28 китайски самолета в зоната за идентификация на противовъздушната отбрана

  • тайван-
  • китай-
  • самолети

Някои от китайските самолети са пресекли протока Баши, за да да проведат учения с китайския самолетоносач "Шандун" в Тихия океан

Тайван преброи 28 китайски самолета в зоната за идентификация на противовъздушната отбрана - 1
Снимка: БГНЕС

Тайванското министерство на отбраната съобщи, че е забелязало 28 самолета на китайските военновъздушни сили в зоната за идентификация на противовъздушната отбрана на острова днес сутринта, част от това, което Тайпе нарича редовен тормоз от страна на Пекин, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Тайван, който Китай разглежда като своя територия, през последните години се оплаква от засиленото китайско присъствие в близост до острова, докато Пекин се опитва да утвърди претенциите си за суверенитет.

Тайванското министерство на отбраната заяви, че от около 6 часа сутринта китайски военни самолети, включително изтребители J-10, са навлезли в югозападния ъгъл на зоната за идентификация на ПВО на острова.

Някои от китайските самолети са пресекли протока Баши, за да да проведат учения с китайския самолетоносач "Шандун" в Тихия океан, добави министерството.

Армията на Тайван е реагирала по обичайния за такива случаи начин, вдигнала е изтребители и е активирала системата си за ПВО.

Китайско военноморско формирование, водено от "Шандун", навлезе в западната част на Тихия океан за обучение.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 свиреп ОХЛЮВ

    4 0 Отговор
    А това със самолетите и че летят , ПРОБЛЕМ ли е ?
  • 2 дебеЛ Лебед

    4 0 Отговор
    Ами то и САЩ си пускат самолетите и самолетоносачите навсякъде по света. Та даже и пускаха бомби и сееха смърт и разрушения къде им беше угодно и какво......кой протестираше.....и кой го чу......кой реагира.....кой ги порица......кой ги санкционира......???
  • 3 еми така ще е

    2 0 Отговор
    да внимават колко ще се подлагат на злите сили че ще започнат скоро и бомбите на самолетите да броят …