Last news in Fakti

14 Ноември, 2013 14:27 1 369 0

Четирима морски пехотинци загинаха по време на учение в Калифорния

  • морски пехотинци-
  • кемп пендълтън-
  • загинаха-
  • учение-
  • калифорния-
  • взрив-
  • почистване-
  • полигон

Вероятната причина за инцидента е взрив на необезвреден снаряд

Четирима американски морски пехотинци загинаха при нещастен случай по време на учение в Калифорния, съобщи „Ройтерс“. Инцидентът е станал по време на почистването на полигона в базата Кемп Пендълтън от невзривени снаряди. Източник от Военноморските сили на САЩ уточнява само, че причина за смъртта на военнослужещите не е престрелка, но засега повече обстоятелства около произшествието не се разкриват, а ведомството отказва да обяви самоличността на загиналите, докато не бъдат уведомени близките им.

Лейтенант Райън Финеган – представител на корпуса на морската пехота, се ограничи да заяви пред агенцията, че работата, която са изпълнявали загиналите военни, може да е била свързана с обезвреждането на взривоопасни предмети.

Според Ен Би Си Нюз трагедията се е развила около 11 часа местно време вчера, а неназован източник на телевизията твърди, че жертвите са загинали в резултат на взрив, но не при почистване на тренировъчния полигон, а по време на самото учение. Тече разследване.

Това не е първият подобен случай в Кемп Пендълтън в Калифорния, на 65 км северно от Сан Диего, припомня телевизионният канал. През февруари един военнослужещ загина там при скок с парашут, а през декември миналата година 23-годишен морски пехотинец намери смъртта си в автомобилна катастрофа по време на учение. Още по-рано, през февруари 2012 г. седем военни, шестимата от които – базирани в Кемп Пендълтън, загинаха при сблъсък между хеликоптери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА