Last news in Fakti

17 Септември, 2023 05:29 1 808 22

Нигерия смята, че може да се нареди сред напредналите нации

  • нигерия-
  • правителство-
  • напедък-
  • потенциал

Имаме голям потенциал, заяви представител на правителството

Нигерия смята, че може да се нареди сред напредналите нации - 1
Снимка: NOVA

Министърът на информацията и националната ориентация на Нигерия Алхаджи Мухамед Идрис призова за единство сред гражданите и за насърчаване на демокрацията, което да доведе до придобиване на ползи и развитие, предаде нигерийската новинарска агенция НАН.

Идрис отправи този призив, когато служители и някои членове на Северния централен район на управляващата партия "Всички прогресивни сили", водени от нейния председател Алхаджи Бава Риджау, бяха при него на аудиенция в Абуджа.

Според Идрис демокрацията е нищо, ако не води до напредък, развитие и единство между хората.

"Именно поради тази причина президентът Бола Тинубу постоянно насърчава двойната концепция за единство и икономически просперитет на нашия народ. Като главен имиджмейкър на Нигерия, това е посланието, което разпространявам и аз", подчерта той.

"Националната преориентация е в основата на промяната и надеждата, която всички желаем за тази страна. Всеки от нас носи отговорността да постъпи правилно", изтъкна министърът.

Той призова членовете на "Всички прогресивни сили" да се обединят и да се ангажират повече, за да могат да постигнат велики неща за страната.

Министърът също така наблегна на необходимостта партията да мобилизира хората към общо разбиране и споделена визия за това каква трябва да бъде страната, като добави, че това може да бъде постигнато чрез партийния механизъм на всички нива.

Той обясни още, че Нигерия има голям потенциал, който може да я постави на световната карта на напредналите нации, като призова гражданите да превърнат потенциала в реалност.

Междувременно Риджау, от името на Националния работен комитет на "Всички прогресивни сили" и на районните ръководства, поздрави министъра за заслуженото му назначение.

Риджау обясни, че когато Идрис е влязъл в партията, той е донесъл положителни промени, които са довели до убедителната ѝ победа на изборите на щатско и национално ниво.

От своя страна координационният председател на председателите от Северния централен район Съндей Фагбеми заяви, че техният район винаги е била кокошката, която снася златни яйца.

"Време е фермерът да пожъне това, което е посял. Северният централен район иска да се придвижи до мястото, на което се предполага, че трябва да бъдем", каза той.

"Вярваме във вас, уважаеми господин министър, вярваме във вас. Нашите лидери вярват във вас", подчертава Фагбеми.

Лидерката на жените в Северния централен район на управляващата партия Захра Ауду заяви, че жените в Южна Нигерия са по-адекватно представени в управлението, отколкото тези в Северния централен район.

"Би било добре, ако на нашите жени се даде възможност, дори това да са длъжностите на технически асистенти и специални съветници. По този начин нашите жени ще получат нови възможности да имат адекватен принос в управлението", каза тя.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 баба вyна

    9 8 Отговор
    макарон, ще виси на айфаловата кула
  • 3 По интернет измами

    14 1 Отговор
    са на първо място.
  • 4 САТЪРА НА ХАНА

    15 1 Отговор
    УНГАРСКИ ИНЖЕНЕР КОЛЕГА КОИТО Е БАЧКАЛ ТАМ И СВ БЕШЕ ВЪРНАЛ С
    МАЛАРИЯ
    ." ВСЕКИ 4-ТИ Е СПИНАДЖИЯ"

    Коментиран от #6

  • 5 Нигерийската принцеса от нетя

    7 9 Отговор
    Демокрацията не е помогнала на нито една държава да стане "развита и напреднала", дори напротив. Нигерия е в челото на класациите по корупция.

    Коментиран от #21

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Зайко Байко многознайко

    14 1 Отговор
    Приказки за лека нощ, тези телифонни измамници, скамери в нета и болни от спин, малария и дифтерия ако са напреднала нация , какво да кажем за нас!?🤢🤮😡🤬

    Коментиран от #16

  • 10 Зайко Байко многознайко

    8 1 Отговор
    ...телефонни....
  • 11 Дамм

    4 7 Отговор
    Спрямо България са направо на първо място

    Коментиран от #22

  • 12 Нигерия

    7 6 Отговор
    е с над 200 милиона население и не е за подценяване. За пример РФ е 140.
  • 13 Баце ЕООД

    6 8 Отговор
    По напред са от нас, със сигурност...

    Коментиран от #14

  • 14 Така де

    12 0 Отговор

    До коментар #13 от "Баце ЕООД":

    Бегай там да си гледаш кефа!
  • 15 и да помогнете

    8 0 Отговор
    на северна нигерия после!

    Коментиран от #19, #20

  • 16 факуса

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Зайко Байко многознайко":

    ние сме със западащи функции,те къдет отиват ние се връщаме стремително,сега сме равни
  • 17 Чалгаръ

    6 0 Отговор
    Най-напредналата нация в престъпленията.
  • 18 Факт

    1 2 Отговор
    Набутаха им насила дигиталната Найра, но хората нещо се противят и не искат да я използват. Затова сега "демократично" ще ги убеждават. С помощта на "експерти" от САЩ. Скоро и в БГ.
  • 19 Лампедуза Урсула фон Лагос

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "и да помогнете":

    Вече съм в Северна Нигерия - Милано !
  • 20 Ханибал Афроевропеец

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "и да помогнете":

    Идвайте на Север от Средиземното Море. Северна Нигерия от Лампедуза до Хамбург.
  • 21 да си знаеш

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Нигерийската принцеса от нетя":

    Вярваш ли си на глупостите демагог платен ? Най-развитите,богати и напреднали държави на този свят с най-добрите стандарти на живот са всички ДО ЕДНА демокрации.Най-бедните корумпирани,мизерстващи и изостанали държави на този свят са ДО ЕДНА комунистически държави или бивши такива.
  • 22 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Дамм":

    Нигерия по стандарт на живот е на 90-то място в света,докато България е на 40-то.Къде си тръгнал да се гордееш с тея нигерииски аборигени и ти не знаеш.Нигерия и Русия са еднакви държави по изоставане и стандарт на живот.А ти си типичен русофилски изменник си.