21 Септември, 2023 15:19 1 705 17

Мелони призова за "глобална война" срещу незаконната миграция

  • мелони-
  • италия-
  • незаконна миграция-
  • лампедуза-
  • мигранти

И срещу трафикантите на хора

Мелони призова за "глобална война" срещу незаконната миграция - 1
Източник: БГНЕС

Дясната министър-председателка на Италия Джорджа Мелони отправи искане към ООН да води "глобална война" срещу трафикантите на хора и незаконната миграция, предаде ДПА.

Агенцията отбелязва, че това става в момент, когато лодки с мигранти продължават да пристигат на италианския средиземноморски остров Лампедуза, където ситуацията е тежка. Мелони отправи своя призив в речта си по време на общополитическите дебати на годишната сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

В рамките на няколко часа днес на Лампедуза пристигнаха над 700 души с лодки от Африка, предаде италианската агенция АНСА, цитирайки местните власти.

От вчера острова са достигнали над 20 нови лодки, повечето от които са тръгнали от Тунис, пише БТА.

Приемният център за мигранти на Лампедуза, чиито капацитет е за 400 души, продължава да бъде претъпкан с повече от 1100 човека.

"Убедена съм, че задачата на тази организация е да обяви глобална война на трафикантите без компромиси", каза Мелони по време на речта си в ООН. Тя добави, че Италия е готова да бъде в "челните редици" в този процес.

По данни на италианското министерство на вътрешните работи от началото на годината в страната са пристигнали по море около 130 000 мигранти - почти два пъти повече, отколкото за същия период на миналата година, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лесно е

    6 0 Отговор
    Германия спира регистрацията на мигранти и се приключва от раз.

    Коментиран от #17

  • 2 цумбрум

    9 1 Отговор
    Приемният център за мигранти в Харманли също е претъпкан,но ония- 240-те в НС се правят на заспали по този въпрос. Трябва ни и на нас една смела дама,като Джорджия Мелони,защото ни предстои напълване на България с бежанци. Във футболните ни отбори това вече е направено-вижте по стадионите,каква цветна тъмнотия е!
  • 3 ХАХАХА

    14 0 Отговор
    Хайде бе за кой път призовават за спиране на глобалната миграция? Ами изхвърлят всички НПО та получаващи пари за поддържане на тази миграция и въпроса е решен ! Ама не ,соровските пари не миришат нали ? Така че празни приказки на празен човек ,дори не си заслужава да се коментират тъпните на вси подлоги на сорос!
  • 4 Аааа вие ги приемате

    7 0 Отговор
    Сега се оправяйте.
  • 5 Сандо

    8 1 Отговор
    Много е озверяла на снимката тая деснячка.Всъщност тя беше такава докато я изберат,след това по новаторската евротрадиция забрави всичките си обещания и се вля в потока безлични и изпълнителни кукли на Хегемона.Жалко за италианците,за пореден път ги излъгаха.
  • 6 бай Иван

    12 0 Отговор
    Сетихте се и Вие да се побарате? Меркел ги канеше , Урсулата ги разпределя в държавите по квоти , сега не ги щеме. Орбан бил националист и несъпричастен с мигрантите.Отворихте кутията на Пандора сега викате "Олеле какво стана"? Еми е това стана!

    Коментиран от #11

  • 7 Иван

    6 1 Отговор
    ..........И да се конфискуват картите с пътните маршрути, които Джордж Шорош и шорошоидите раздават на бежанците в Туркието.
  • 8 българина

    7 0 Отговор
    ще се сетите.... тази война елементарна. Потапяш две лодки с торпеда и застрелваш с два откоса ма муните на оградата. Заснимаш всичко това и го излъчваш по скай нюз, на следващия ден трафика приключва, толкова е просто
  • 9 Яцетло леко се показва

    8 0 Отговор
    Незаконна миграция няма. В демокрацията смяната на мястото на живеене е право ИЛИ?
  • 10 И тези от години в Шенген

    6 1 Отговор
    И тези от години в Шенген? Пък после България и Румъния им виновни за мигрантите в Австрия и Нидерландия.
    Не, че охраната на БГ граници е на ниво, но и те си имат трески за дялане.
  • 11 Иван

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "бай Иван":

    Овцете Меркел и Урсула Фон Дер Лайен вършат това, което нацистката коварна Синагога им заповяда, в противен случай имената им ще бъдат добавени към списъка Хазарски Миротворец.
  • 12 българина

    8 1 Отговор
    до преди ЕС такова нещо му викаха нападане и викаха армията. абе нато не беше ли отбранителен съюз. Как се казва положение, когато милиони ти искат територията и благата?
  • 13 късно чадо

    5 0 Отговор
    мандалото падна.
    Гответе се за шериат когато се отприщи цунами от пришълци и даже преди да доближат по брой белите.
    Не си мислете и че и нас като уж най бедни ще ни се размине.
    Въпрос на време да го изпитат нашите внуци
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 не могат да вденат бръмбари калинки

    5 0 Отговор
    че вместо да се фокусират на Русия, милиардите за бункера могат да се пренасочат за да спрат пришълците още в турция, тунис, мароко, либия
  • 16 Аспарух

    2 1 Отговор
    Защо чак сега се сетих те и чакахте започва.Европа да почернее.
    Единственият изход е моментално депортация
  • 17 Калпазанин

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "лесно е":

    Ако не се изчистят краварските подлоги в Брюксел, Германия нищо не може да спре, и за да спре требе един нов Хитлер да го кажем малко по умерен то боклука сам ще се изчисти
Новини по държави: