24 Септември, 2023 10:51 1 454 8

Един полицай беше убит, а друг ранен при стрелба в Косово

  • косово-
  • стрелба-
  • полицай

Миналата седмица преговорите под егидата на ЕС за нормализиране на отношенията между някогашните врагове от Косовската война навлязоха в застой

Един полицай беше убит, а друг ранен при стрелба в Косово - 1
Снимка: БГНЕС

Един косовски полицай беше убит, а друг ранен при стрелба в село в Северно Косово тази сутрин, съобщи косовският премиер Албин Курти, цитиран от Ройтерс.

"Към момента по нашата полиция продължава да се стреля с оръжия с различен калибър", посочи Курти в публикация във Фейсбук, в която определи случилото се като терористични действия. "Нападателите са професионалисти, носят маски и са тежковъоръжени."

Напрежението в Косово, бившата сръбска провинция, се покачи след сблъсъци през май, когато над 90 войници от мироопазващите сили на НАТО и около 50 сръбски протестиращи бяха ранени в Северно Косово.

Етническите албанци представляват над 90 процента от населението в Косово, а сърбите са мнозинство само в северната му част, където се планира създаването на асоциация на общините с преобладаващо сръбско население.

Миналата седмица преговорите под егидата на ЕС за нормализиране на отношенията между някогашните врагове от Косовската война навлязоха в застой. Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел обвини Курти за това, че все още не е създадена асоциацията на общините с преобладаващо сръбско население, което би им дало по-голяма самостоятелност.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скоро

    11 4 Отговор
    ще има още, спокойно..
  • 2 койчо от койнаре

    11 2 Отговор
    23.09.2023 г. - 21:00ч
    Офицер от украинските въоръжени сили се предаде доброволно и предостави ценна информация (ВИДЕО) | Руска пролет

    Офицер от украинските въоръжени сили, който се предаде доброволно, предостави ценна информация за въоръжените сили на Украйна в своя сектор на фронта.

    Офицерът от украинските въоръжени сили каза, че ще се предаде до два дни.

    Той донесе със себе си телефон, който съдържа информация от ръководството на 10-ти армейски корпус на украинските въоръжени сили в южното направление, а също така предоставя информация за артилерийските наблюдатели, работещи в Мариупол, Волноваха, Старомайорски и Красная поляна.
  • 3 Бурхныбэлэг чадалтай

    11 10 Отговор
    Косово е Сърбия! Сърбия е Косово!

    Коментиран от #6

  • 4 Факт

    8 11 Отговор
    Руската братушка иска да запали сръбската черга. Или се развиваш или гориш
  • 5 Гост

    9 4 Отговор
    САЩ готвят майдан и в Сърбия......
  • 6 Ще има и още

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Бурхныбэлэг чадалтай":

    Е, то за Сърбия и всичко до река Искър " е Сърбия" но за плиткочелите ни чалгари това не е проблем....
  • 7 И тук ФАЩ се готвят

    2 4 Отговор
    Да разровят поредните гов.. без и грам да се интересуват от разбити човешки съдби и животи!
  • 8 БгТопИдиот🇧🇬

    0 3 Отговор
    До като съществува говедоленд с измисленият си толар така ще бъде !