Last news in Fakti

25 Септември, 2023 10:43 939 2

Над 140 активисти задържа арменската полиция в Ереван

  • армения-
  • ереван-
  • активисти-
  • център-
  • полиция

Те блокираха улици в центъра на града

Над 140 активисти задържа арменската полиция в Ереван - 1
Източник: Shutterstock

Специалните сили на арменската полиция - "червените барети" - започнаха рано тази сутрин да задържат опозиционни активисти, които блокираха улици в центъра на Ереван. Това съобщи кореспондент на ТАСС от мястото на събитията.

Полицаите първо предупредиха с помощта на високоговорители участниците в протестите, че блокирането на кръстовището на улиците "Туманян" и "Сарян" в центъра на арменската столица е забранено, след което задържа над 140 активисти, предаде БТА.

"Към 10:00 ч. (9:00 ч. българско време) броят на задържаните граждани достигна 142-ма", съобщи говорител на полицията. Първоначално беше съобщено за 53 задържани.

В момента протестните акции на различни места в Ереван продължават, посочва ТАСС.

Съд в Ереван взе решение за задържането в предварителния арест за един месец на сина на бившия арменски президент Роберт Кочарян - Левон, който е обвинен в прилагане на насилие срещу полицейски служители по време на масови протестни акции в столицата. Това написа в акаунта си във "Фейсбук" неговият адвокат Александър Кочубаев.

"Левон Кочарян е задържан за един месец", написа адвокатът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    9 0 Отговор
    Кога ще почва арменския про-руски майдан? И ще има ли преки включвания на казионните медии? Ганя да гледа и да се учи, какво го чака.
  • 2 Сандо

    10 1 Отговор
    Така се прави по демократичен начин:организираш съвместни учения с американската армия,предаваш територията си,американците не си тръгват,а остават да пазят властта,смачкваш протестите,а водачите им вкарваш в панделата.А после - поредната територия в краката на Хегемона,някаква локална войничка за да се угоди на Господаря и накрая няма нито държава,нито народ.Остава само историята,която се пише от Победителя.