Last news in Fakti

5 Октомври, 2023 09:44 2 130 3

Автобусната катастрофа във Венеция: Героите, които спасиха оцелелите от горящите развалини

  • италия-
  • венеция-
  • катастрофа-
  • герои

Бубакар Туре и съквартирантите му чули внезапен трясък до апартамента си

Автобусната катастрофа във Венеция: Героите, които спасиха оцелелите от горящите развалини - 1
Снимкa: БГНЕС

Когато Бубакар Туре и съквартирантите му чули внезапен трясък до апартамента си, те помислили, че това е земетресение. Като отворили прозореца на кухнята, видели автобуса. Единият извикал: "Падна автобус".

"Изтичахме до мястото, където автобусът гореше и чух една жена да крещи: "Моето бебе, моето бебе", казва 27-годишният Бубакар, който е от Гамбия, с натежали от изтощение очи.

"Успях да я издърпам през прозореца. След това извадих сина ѝ, който беше с тежки изгаряния, но все още жив".

Автобусът, превозващ туристи обратно до близкия къмпинг след ден в историческия център на Венеция, се движеше по оживен надлез, когато внезапно се отклони. Инцидентът се случи във вторник вечерта. Автобусът се е разбил в бариерата и се потопил на няколко метра в железопътната линия, където избухнал в пламъци.

Най-малко 21 души са загинали. От 15-те, които са ранени, повечето остават в интензивно отделение. Някои от жертвите са деца, включително и бебе.

Предупреждение: Тази история съдържа описание на смущаващи сцени

Сред загиналите има граждани на седем държави, съобщиха от кметството във Венеция, включително Украйна, Германия, Румъния и Португалия.

Бубакар описва как грабнал пожарогасителя от автобуса, за да помогне за потушаването на пламъците - но това не било достатъчно.

"Минувачите ми даваха други пожарогасители, но нищо не помогна, трябваше да изчакаме пожарникарите", спомня си той. "Така че привлякох другите на безопасно място - жени, мъже и деца. Хората кървяха от главите си, имаше толкова много кръв".

Съквартирантът му, Одион Ебойгбе, от Нигерия е бил с него и му е помагал да издърпва други през останките на превозното средство - електрически автобус, за чиито батерии се смята, че са се запалили.

"Успяхме да спасим мнозина, но за съжаление останалите починаха", казва той.

"Не се уплаших, не мислех за собствената си безопасност, защото виждах хора с разцепени глави. Днес колегите ме попитаха: "Какво си мислеше, когато тръгна към пламъците“, а аз им отговорих, че просто исках да спася жените и децата".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 долу ЕС

    5 4 Отговор
    факти, автобуса е нов и е ЕЛЕКТРИЧЕСКИ, височината е малка .. а относно спасителите, след 20 г всички в автобуса ще са роднини на Бубакар....
  • 2 Мими Кучева

    3 1 Отговор
    Браво на Бубарак Туре!Нека скоро да стане и футболист във ФК"Подуене"!🐵😁🥳🤡👍
  • 3 Мими Кучева

    3 6 Отговор
    А защо в автобуса е имало окраинци?Те защо не са биле на фронта,за да воюват срещу Чудовището Путин?🙉🦖🙉🥳🤡👍
Новини по държави: