Last news in Fakti

15 Октомври, 2023 18:26 4 193 126

Русия, Иран, Китай: диктатурите се обединяват срещу Запада

  • русия-
  • китай-
  • иран-
  • владимир путин-
  • си дзинпин-
  • украйна

Руското ръководство не крие, че гледа на инвазията в Украйна като на първи акт в една много по-мащабна война срещу НАТО, чрез която световното политическо господство на демократичния Запад да бъде ликвидирано веднъж завинаги

Русия, Иран, Китай: диктатурите се обединяват срещу Запада - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна, Израел, бежанци - тези кризи не са случайни, а активно се подкрепят от Русия и Иран, отбелязва "Тагесшпигел". Кремъл систематично изгражда глобален военен фронт срещу западните демокрации, пише и НЦЦ.

Смърт в Украйна, смърт в Израел, смърт в Средиземно море: Западът се бори с екзистенциални кризи, пише германският "Тагесшпигел". Но тези процеси не са случайни - те активно се поддържат от Русия и Иран, отбелязва изданието.

В друг коментар по темата, публикуван в "Нойе Цюрхер Цайтунг" (НЦЦ), Рихард Херцингер предупреждава, че диктатурите по света се обединяват, за да разклатят глобалния ред. Двете издания повдигат въпроса как може да се противодейства.

Русия не подбира съюзниците си

Срещата на Владимир Путин със севернокорейския диктатор Ким Чен Ун през септември демонстрира неоспоримо, че Русия систематично изгражда глобален военен фронт срещу западните демокрации, отбелязва НЦЦ. Дори и да не е напълно ясно доколко е успешен опитът на Кремъл да се сдобие с оръжия от Северна Корея, демонстративното сближаване с най-бруталната в момента диктатура дава ясен знак, че Русия вече няма задръжки при избора на съюзници, посочва изданието.

Швейцарският вестник предупреждава, че Западът не приема достатъчно сериозно заплахата от потенциален съюз за война срещу него. Западните столици продължават да се придържат към илюзорната представа, че Москва рано или късно ще иска да договори "справедлив мир", както казва германският канцлер Олаф Шолц, за Украйна. Всъщност Русия се въоръжава за продължително водене на геноцидната си кампания срещу украинския народ. Тя разчита на дългосрочно изтощение на Украйна чрез унищожение на поминъка ѝ, както и че подкрепата на Запада за нападнатата страна рано или късно ще се разпадне, пише авторът на НЦЦ Рихард Херцингер.

Кризите се трупат една върху друга

Десетки хиляди загинали в Украйна, хиляди убити в Израел и Палестина, стотици хиляди, бягащи към Европа, и хиляди мъртви, опитващи се да прекосят Средиземно море - кризите се трупат едновременно, което вече е почти непоносимо, пише Юлиус Бечка в "Тагесшпигел". Авторът подчертава, че целият западен свят сякаш се приближа до точката на кипене. И това не е съвпадение, смята той.

Режимите в Москва и Техеран работят за дестабилизация на Запада, четем още в "Тагесшпигел". От тази гледна точка е по-уместно да се говори не за геополитическа промяна, а за надвиснало бедствие. Режимът в Иран има пръст в случващото се в Израел. Целта на подкрепата за Хамас е унищожението на страната, дестабилизацията на региона, а в глобален план вероятно и отвличането на вниманието на Запада, посочва "Тагесшпигел". На фона на всичко това Германия остава най-важният търговски партньор на Иран в Европа.

Владимир Путин би бил доволен от развитието на събитията, отбелязва авторът. И вече реагира - с най-голямата офанзива в Украйна от месеци.

Ключът към бъдещето на Запада е в Украйна

Ключът към бъдещето на свободния свят се крие в Украйна, пише НЦЦ. Руското ръководство не крие, че гледа на инвазията в Украйна като на първи акт в една много по-мащабна война срещу НАТО, чрез която световното политическо господство на демократичния Запад да бъде ликвидирано веднъж завинаги. Целта на престъпния режим в Москва не е нищо друго освен опит да срине целия международен ред, основан на универсални ценности и норми, и да го замени със закона на силата, пише Рихард Херцингер в швейцарското издание.

По пътя, зададен от Кремъл, вървят не само превърналите се в негови васали Беларус и Сирия, но и държави като Сърбия, която вижда шанс за реваншизъм спрямо Косово и Босна и Херцеговина, пише НЦЦ. Преди всички обаче Иран и Китай споделят оценката на Путин, че е настъпил историческият момент за сваляне на съществуващия световен ред и либералната демокрация, смята авторът.

Той дава пример с "антизападния алианс БРИКС", който неотдавна се разшири с още шест държави, в това число и с най-близкия съюзник на Русия в момента - Иран. Нито Индия, нито Бразилия, нито Южна Африка, нито новият член на БРИКС Аржентина, всички смятащи се за част от демократичния свят, нямат угризения да обединят сили с режим, чиято официално обявена цел е унищожението на Израел, отбелязва Херцингер. Онова, което също е забележително, е, че традиционният архивраг на Иран - Саудитска Арабия - също изведнъж няма възражения срещу сътрудничеството с Техеран.

Как да бъде спрян антизападният съюз?

"Тагесшпигел" изброява част от методите на Путин за дестабилизация на Запада: подкрепата за проруските сили в различните държави, като например "Алтернатива за Германия" и Левицата в Германия, заливането на интернет с дезинформация, дестабилизарането на Косово, насърчаването на незаконната миграция.

Точно на плана Путин за вътрешно разпадане на обществата трябва най-накрая да се противодейства, пише Юлиус Бечка. И проблемът с миграцията трябва да бъде ясно дефиниран като част от неговата война. Враговете на свободата седят в Москва и Техеран, а не в автобусите, превозващи мигрантите към безопасен живот, обобщава авторът.

Според Рихард Херцингер от НЦЦ сега Западът трябва да направи всичко възможно, за да помогне на Украйна. Защото само чрез решителна победа на Киев може да бъде спряно настъплението на антизападната ос.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Прекрасна новина

    117 31 Отговор
    Долу сащ, долу ес.

    Коментиран от #123

  • 5 Майстора

    112 19 Отговор
    Ако Западът е онова, което вчера пак се спъна два пъти, горко му.
  • 6 Русия желае

    103 18 Отговор
    OTAN да се върне в границите си от 1997.
    Арабите искат Израел да се върне
    в определените си от ООН граници.
    И да бъдат две отделни държави с Палестина.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Васил

    24 87 Отговор
    Най голямата грешка в историята на Нато че не влезе в Украйна и това са последиците.

    Коментиран от #29, #40

  • 9 Верно ли бе

    87 13 Отговор
    "световното политическо господство на демократичния Запад" - абе , ама вие сериозно ли го казвате това ?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Коч Ина

    79 15 Отговор
    Всичко, що не лиже сбръчкания на диктатора Джо, е диктатура, тъй да знаете вие от посолството
  • 13 Швейк

    18 52 Отговор
    Сформира се оста на злото.
  • 14 така е

    27 32 Отговор
    Сигурно и си вЕрвате, а? Викате Китай ще разбие най-платежоспособния си пазар в света, за да угоди на северната орда? Я се дръжте по-сериозно и стига с тази пропаганда.
  • 15 Никакъв шанс.

    9 6 Отговор
    Да забравят.
  • 16 666666

    68 12 Отговор
    Голяма мъка за западния фашизъм ,че някой им бърка простатата.
  • 17 Я пак

    81 13 Отговор
    Украйна е острието на САЩ срещу Русия-по точно беше острие.... И как така,винаги около гео политическите противници на САЩ се намират уж държави страдащи и искащи защита от САЩ...? То бива лицемерие-ама вече отвръщавате и точно за това хората вече търсят алтернатива на вас...
  • 18 Мнение

    81 14 Отговор
    Запада са най-голямата фашистска диктатура в света. Макар и досега да са крили това, последните години го показаха в наяве.
  • 19 Лендлийз

    51 11 Отговор
    Е нали правихте коалиции на желаещи, пък сега Русия виновна за миграцията.
    Все неадекватни глупости на килограм. Точно вашата политика ни отслаби и ни прави лесна хапка за имперските амбиции на Русия.
  • 20 Плашимир

    59 7 Отговор
    То щото в на Украината е една демокрация....
  • 21 Русофил

    62 12 Отговор
    Светът трябва да затвори кравите в обора им и да им наложи тотално ембарго + забрана крави да влизат в други държави.
  • 22 123

    54 7 Отговор
    Почнах да чета стигнах до Дойчи Ш.а.Й. з.Е и спрях

    Коментиран от #108

  • 23 всикльа

    67 14 Отговор
    Лъжа. Западните мръсници без да лъжат не могат да живеят и миг дори. Какви диктатури бре? Каква демокрация? Ами че то Запада е една диктатура на лъжата. За какви глупости лъжете хората? С тези измислени понятия за да заблудите хората кого лъжете себе си ли? То запада стана по голяма диктатура от всичко познато.
  • 24 Това е добре

    31 3 Отговор
    Всеки трябва да има коректив, за да не си помисли, че може да прави каквото си поиска.
  • 25 Алигатор

    13 34 Отговор
    Азиатските диктатури срещу Европа .
  • 26 Нещо с термините се бъркате

    50 10 Отговор
    На кое казвате демокрация, на отхвърлянето на РЕФЕРЕНДУМИ, на налагане на промени с укази или? Кое е цивилизация, когато можеш да унищожиш един народ, защото технически е по-назад или?
  • 27 така е

    5 28 Отговор
    Китай никога в историята си не се е съюзявал в никакви съюзи. Каква ще да е причината сега да го направи?
    Може би и затова БРИКС все още няма учредителен договор. Няма и да има.

    Коментиран от #36

  • 28 интернационалът

    13 14 Отговор
    Диктатори от всички страни съешавайте се!!! Току виж някой вземе, че роди.

    Коментиран от #124

  • 29 Василчо

    26 9 Отговор

    До коментар #8 от "Васил":

    точно тогава на всички ще стане ясно че нато за нищо не става.

    Коментиран от #42

  • 30 Винкело

    21 6 Отговор
    Има лесно бе - питайте какво искат, седнете и 50/50. Що да става само по вашта, по западната?
  • 31 аве

    2 0 Отговор
    къде е ердо?
  • 32 Голяма грешка

    21 12 Отговор
    Не трябваше да напускат Източна Германия. Сега войната с НАТО се води на територията на СССР.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 което доказва че различните религии

    25 8 Отговор
    не разделят хората ,а разделението го прави именно западния фашизъм с неговото разделяи поробваи и владеи

    Коментиран от #38

  • 35 Златен скункс

    28 6 Отговор
    Някой изчете ли поредната п.р.ъдня?
  • 36 Вярвай си

    7 7 Отговор

    До коментар #27 от "така е":

    Може би за това участва в Корейската война и даже единственият читав син на Мао е убит там. На тях хартии не им трябва, те вярват на честна дума.

    Коментиран от #39

  • 37 Енрике

    30 6 Отговор
    Хахха диктатори,който не е с джендърите и не е зелен е диктатор …
  • 38 така ли

    17 3 Отговор

    До коментар #34 от "което доказва че различните религии":

    15 дни преди Хамас да нападне Израел, Иранския президент заяви в кулоарите на ООН, че сближаването на Израел със Саудитска Арабия ще навреди на палестинците. Кое не е ясно?
  • 39 и като участва

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "Вярвай си":

    Как се казва военния съюз и с кой са били съюзници? И за колко време?

    Коментиран от #44

  • 40 Напреднал

    32 9 Отговор

    До коментар #8 от "Васил":

    "Западът се бори с кризи. Кризите се трупат една върху друга". Ах, сега пък трябва да роним сълзи, че световното господство на атл;антическите ястреби е прекършено. Ми хайде да си припомним как започнаха кризите, поради наглите инвазии на НАТО: Югославия, Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, Йемен. Всесилният Колективен Запад реши, че може агресивно да прегази всеки непослушен. Да, де ама нещо не се получи, а? Колективният Демонкратичен Запад имаше повече от 30 години да поведе света към мир и просперитет, но истината е, че се провали позорно.

    Коментиран от #107

  • 41 ТИР

    27 6 Отговор
    Нещо ми се гади от етикета
    (свободен свят ) когато едни налагат правила на други не могат да се определят като такива,,,
  • 42 нали

    5 19 Отговор

    До коментар #29 от "Василчо":

    Айде не остана, три дни до Киев.

    Коментиран от #52

  • 43 РЕАЛИСТ

    13 5 Отговор
    За какви диктатури иде реч, бе списвача? Първият диктатор в света е Гай Юлий Цезар. Ама е узурпирал властта, като е отстранил другите двама от Триумвирата.
  • 44 Много пропаганда

    13 7 Отговор

    До коментар #39 от "и като участва":

    Ти можеш ли да четеш или си чукча? Гледай "съюзът" НАТО как утре ще воюва едни с други.

    Коментиран от #49

  • 45 Демокрация срещу Диктатура

    7 2 Отговор
    Да се хванем и ние за кобура
    Стига сме си държали само к.. а!
  • 46 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 9 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ

    Коментиран от #48

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ВСИЧКИ ОБИЧАТ РУСИЯ

    8 12 Отговор

    До коментар #46 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    С ОРИЗ
  • 49 не е ли по-добре

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Много пропаганда":

    да ми отговориш на елементарния въпрос който то зададох?

    Коментиран от #62

  • 50 Искат да бягат в руския рай казаха

    8 18 Отговор
    Интернета ще ги самоубие тия глупаци..диктатори миктатори хората си живеят живота и никой не ги занимава с глупости..в Русия за момента шока от нововъведената диктатура и войната е голям след 5 години като огладнеят ще разберат как ги прекараха..тия буквално трябва да бъдат смазани с контрапропаганда като през 80 години

    Коментиран от #100

  • 51 НЕРУСОФИЛ

    24 8 Отговор
    Значи, "цивилизованият запад" вече открито признава, че сблъсъкът е НАТО - Русия, а на Украйна ползваме само територията?!

    Коментиран от #54

  • 52 Мекия ми джендър

    8 4 Отговор

    До коментар #42 от "нали":

    Не три дни мило нещо си се объркала теб хормоните те превзеха само за часссс ама това си ти
  • 53 Всички диктатури!

    6 15 Отговор
    САЩ ще прекатури!
    И ще ги превърне в карикатури!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Другият един

    22 8 Отговор
    Всичко тръгна към лошо когато НАТО тръгна на изток от Берлин въпреки че Рейгън казваше че на един инч няма да се предвижи НАТО на изток от Берлин Е това е лицемерието и лакомията на западния индивид Ха сега се оправяй те Все по-лошо ще става И ние набутани пак на страната на булката от родни кюлханета
  • 56 Швейк

    5 5 Отговор
    Ами каквото било писано.
    Идва нов световен ДЕМОНОкратичен ред.
  • 57 На война като на война

    7 17 Отговор
    Джуджето и бандата с чалмите ползват демократичните свободи за да събарят запада от вътре..напълно нормално е ако се суспендират част от тия свободи докато не бъдат смазани азиатските терористи напълно
    Примерно Коцето Оркин да бъде осъден за държавна измяна и сложен в затвора такива неща

    Коментиран от #61

  • 58 хе хе

    5 5 Отговор
    Защитника на славянските ценности? Я па я....
  • 59 Крико

    15 5 Отговор
    Запада е най - голямата диктатура
  • 60 Мдааа

    15 5 Отговор
    Има ли поне нещо едно,за което да не е виновен Путин.? Стига вече.
  • 61 Лендлийз

    4 1 Отговор

    До коментар #57 от "На война като на война":

    Наистина ли мислите, че след това ще помиришете дори свободата.
  • 62 Беше

    0 2 Отговор

    До коментар #49 от "не е ли по-добре":

    Отговорът го получи, но ня можеш да го осъзнаеш, трябва да си юрист.

    Коментиран от #64

  • 63 Соваж бейби

    13 3 Отговор
    После да помогнат на латиностие че там е мазало и на бедните индиянци .Видяхме какво стана с идването на демокрацията клиники за наркозависими деца,бандити и клошари ,мъжжена ....Хайде стига толкова накърти вече, краварите да си прилагат ценностите само в тяхната държава не да го налагат извън тяхната територия.
  • 64 не си

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "Беше":

    Не си ми отговорил
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 хе хе

    3 12 Отговор
    “Един пояс, един път” ще събере талибаните и Путин
  • 67 ха ааа

    8 14 Отговор
    Ние бгкопейките сме готови да лъскаме всякакви диктаторски ботуши.

    Коментиран от #74

  • 68 Петкан

    19 8 Отговор
    "Режимите в Москва и Техеран работят за дестабилизация на Запада....". А досега Западът, начело със САЩ, Великобритания, Франция, Германия и останалите им сателити сигурно само помагаше на останалите страни в Африка, Южна Америка, Азия безплатно без да им смуче ресурсите в последните 300 години колкото си може по-демократично. То бива лицемери, ама това вече на нищо не прилича. Най-жестоките икономически експлоататори на третия свят се представят за най-честните човеколюбци.Хенри Кисинджър определя бъдещата политика на САЩ така: "Обезлюдяването трябва да бъде най-високият приоритет на външната политика към третия свят, тъй като икономиката на САЩ ще изисква големи и нарастващи количества минерали от чужбина, особено от по-слабо развитите страни...Който контролира доставките на храна, контролира хората, който контролира енергията, контролира всички континенти, който контролира парите, контролира целия свят." (NSSM 200, 1974г.). Преценете сами - това честно ли е спрямо всички останали.
  • 69 Ком

    17 5 Отговор
    Срещу надигсщия се фашизъм в западна Европа и Украйна се обединява целия свят.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Гост

    7 3 Отговор
    Ако не беше атома до сега да се бяха почнали многократно..Човечеството едва ли ще стигне развитие да лети в космоса.. Все още войни има като преди 500-1000 години земя ресурси… никаква еволюция …
  • 72 Западът

    9 5 Отговор
    Лъжци и грабители. Столетия грабеж на света.
  • 73 Мечката

    16 2 Отговор
    Знаете ли, какво е казал Хенри Форд: „.......... Войната е еврейската жътва“, защото от нея тези паразити и спекуланти извличат огромни печалби – колкото повече убийства и разруха, толкова повече печалби за лихвари, банкери, предприемачи – далавераджии и производители на оръжие.
  • 74 Еха хаааааа

    5 2 Отговор

    До коментар #67 от "ха ааа":

    Не. Готови сме винаги да почешем козяшките макари.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Мечката

    10 2 Отговор
    Скоро ЗВЯРЪТ ще плати за делата си, ДАЖЕ И С ЛИХВИТЕ.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Аспарух

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Слава на русоробите копейки чакащи отново някой да ги АсвАбАждава.
    Пожелавам ви във вашите домове да влезат Кадир бей със синчето му, ирански аятоласи и арабухи и да ви оправят както те си знаят.
    За съжаление няма го и нямаме нов велик Кан Тервел спасителят на Европа от арабското нашествие.
  • 79 ДИКТАТОРИ?!!!!!

    7 1 Отговор
    НЕ СА ЛИ ТАКИВА КРАЛСТВАТА ИНГИЛИЗКИЯ ИСПАНИЯ ДАНИЯ БЕЛГИЯ ШВЕЦИЯ НОРВЕГИЯ ДАНИЯ ЛЮКСЕМБУРГ ШОТО КРАЛЕТЕ ИМ СА ТОЧНО ДЕСПОТИ И ТИРАНИ НЕ СМЕНЯЕМИ ПОДАНИЦИ БАЧКАЩИ ЗА ТЯХ.....

    Коментиран от #89, #95

  • 80 Костадин Костадинов

    1 14 Отговор

    До коментар #75 от "Мечката":

    Туй русуфиляцити ни разбрахти чи с пуфтаряниту на лизунги кът мантри нищу няа съ прумини, тъй чи нимой чувек с нормални когнитивни способности да е русуфилякъ
  • 81 Бен Търпин

    6 2 Отговор
    Диктатурата е запада
  • 82 Логос🇧🇬

    9 2 Отговор
    Поредното 🇮🇱кашерно л@йно на родшилдовия джендърско-либерастки п@рцал ДойчИ зеле,където се бълва поредната пропаганда срещу тези които не приемат да са слуги на жидо-рептилскоя сатанистки (елит)
  • 83 По страшна от диктатурата

    19 2 Отговор
    на САЩ няма:
    Или ни давате въздушен коридор срещу Сърбия или няма НАТО.Стари членове Турция и Гърция отказаха.
    Или режете 4 реактора на Козлодуй или няма ЕС.
    Плащайте 100% авансово Ф 16, или няма самолети.
    Ще издържате нашите 4 бази и точка.
    Подписвате договор че не можете да арестувате за престъпления наши военни.
    Партиите ви са на управление при нас.Които откажат..шкарто.
    Ще свалите ветото срещу Македония.
    Конгресът прие резолюция за година на Македония в САЩ, писменост,история и култура.
  • 84 Бесен-_ Язовец

    7 2 Отговор
    Соросоидната диктатура е на колене. Дойде времето да изметем сорос.нята с голямата метла.
  • 85 Реалист

    7 2 Отговор
    Този запад почна много да мирише на разложено
  • 86 СЛАВА НА РУСИЯ

    5 3 Отговор
    Америка е нлато което трябва да изчезне
  • 87 НА ген СТОЛЕТОВ

    12 2 Отговор
    ИМА 5 НАСЕЛЕНИ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ И НВИЗБРОИМ БРОИ ПАМЕТНИЦИ НА НЕГОВАТА ОСВОБОДИТЕЛНА АРМИЯ. НАСТОЯЩЕТО ДНЕС БИ БИЛО НЕВЪЗМОЖНО БЕЗ ТЯХНАТА САМОЖЕРТВА. МОЛЯ ДАЙТЕ ПРИМЕР ПОНЕ ЗА ДВАМА АНГЛСАНКСО ЦИ ЗАГИНАЛИ ПО НЯКАКВА ПРИЧИНА ЗА БЪЛГАРИЯ.... ДВАМА НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕТЕ КАМО ЛИ ХИИИИИЛЯДИИИ
  • 88 Филанкишиев

    5 1 Отговор
    Който не е с измислените демократи е диктатор . ха ха ха .... Да бетер от комунистите са тия .
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Сипиро

    6 1 Отговор
    Знащи всеки който не иска да е слуга на жидо-хазарите 🇮🇱и техния краварник🇺🇸 значи според слугинските им хазарски медии е ,,диктатор""
    🤣🤣🤣🤣🤣
    Айде вече тия ала-бализми и глупости за западната ,,демокрацоя""даже и 3 годишни деца няма да се вържат.
  • 91 Цензура

    13 1 Отговор
    Докога ще ни заливате с подобни пoмии? Нямате ли някакъв срам? Или ментална хигиена? Кои са точно тия "западни демокрации"?ЕС ли - дето коли и беси някаква глyпава баба, която и за селски кмет не е избирана никога? САЩ ли - дето в Белият дом се промъкна узурпатор с деменция след фалшифицирани избори? Каква подкрепа имат урсулата и чучулото - ОБЩО в ЕС и САЩ? На бас, че общият процент е по-нисък от подкрепата на Путин в Русия.... и то според западните политолози !!! Русия ли търси война с НАТО? Не каза ли столтенберг, че "Щом Русия не иска НАТО, ще получи повече НАТО?" Как пък точно Русия води "геноцидна война" срещу 404? Нима тя срива Киев така както еврeите сриват Газа?

    По-натам не четох, гнус ме е.
  • 92 ЦРУ

    3 3 Отговор
    Общността на необвързаните, Г 77, ОДКС, Юга, Ориента, БРИКС , ШОС, Арабската лига, Африканския съюз, Мюсюлманския свят, Латинския свят, Азия, Русия Китай Индия Бразилия Аржентина Мексико, Индонезия ЮАР, Нигерия АЛжир, Египет , Саудитска Арабия, Турция, Унгария, Сърбия, Босна, АСЕАН, това са все страни срещу ООН, срещу Запада, срещу Британския свят, срещу САЩ, срещу САЩ, срещу НАТО, срещу демокрациите, това е 1 към 8 където живеят само империалсти реваншисти, Остите на злото , ядрения химическия биолгически лазерен арсенал, геноцида е използван като оръжие срещу колективния Запад и неговия глобален хегемон САЩ
  • 93 Мечката

    7 2 Отговор
    Ситуациятасе повтаря досущ, като Руско-Турскта освободителна война, но този път Русия си е научила урока и победата ще бъде само нейна и на ОСТАНАЛИЯ СВОБОДЕН СВЯТ.
    ВРАГОВЕТЕ НА СВОБОДАТА СТОЯТ ВЪВ......... ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ, БАНК ОФ ЕНГЛАНД, СВЕТОВНАТА БАНКА, МЕЖДУНАРОДНИЯ ВАЛУТЕН ФОНД............... ВСЕ ОТРОЧЕТА НА ЦИОНИСТКАТА МАШИНА НАРЕЧЕНА РОТШИЛД И КОМПАНИЯ.
    РУСИЯ НЕ Е БИЛА И НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ ДИКТАТОР, НО И НЕ ПОНАСЯ ДИКТАТОРСКИТЕ ЕВРЕЙСКИ ЗАДКУЛИСНИ РЕЖИМИ И ТЕХНИТЕ МАРИОНЕТКИ КАТО САЩ.
    Тя желае, света да принадлежи на суверенните държави, които да се уважават една със друга към взаимно мирно бъдеще.
    Това желаеше и бившия президент на САЩ - ДОНАЛД ТРЪМП и го заяви на трибуната на ООН.
    ВРЕМЕ Е ТЪМНИТЕ ДЕМОНИ ДА ПРИКЛЮЧАТ ЗЕМНИЯ СИ ПЪТ И ДА ДАДАТ НА НАС ХОРАТА ИЗСКОННОТО ПРАВО НА СВОБОДА И МИРЕН ЖИВОТ.
    СЛАВА НА РУСИЯ И СВОБОДНИТЕ НАРОДИ.

    Коментиран от #97

  • 94 Хипо долар 1919

    2 0 Отговор
    Тези държави могат само да завиждат на тукашните месии,корона герой ,спасители ,ваксинирани на първа линия и тем подобни генерали - съдейки по заглавието нито един от посочените на снимката не се генерал или ФелдМаршал.
    Очаквам България да победи Германия на световното първенство по футбол на финала и с 3 на 0 според свободата на словото .
  • 95 Костадин Костадинов

    0 7 Отговор

    До коментар #79 от "ДИКТАТОРИ?!!!!!":

    Не,мъ пунежи си крайну нивеш и съответно изобщо ни прайш разлика между диктатура и монархия ама няа и съ ти убясняам,щот нищу няа разбиреш щот си русофиляк,а нимой чувек с нормални когнитивни способности да е русуфилякъ

    Коментиран от #99, #109

  • 96 1302

    7 0 Отговор
    Хе, хе. Тя Европа се самопростреля в краката няколко пъти през последните 7-8 години, и нито осъзнава къде се намира, нито знае накъде да тръгне, пък после Путин и Раиси им виновни.....
    Глупаци.....
  • 97 Костадин Костадинов

    0 6 Отговор

    До коментар #93 от "Мечката":

    Цялуту ти дрънкани е пълнус оксиморони къту най готян ,,Русия и другите свободни народи". Пък зими дъ пручитеш Освободената война чи мноо съ излагъти русуфиляцити

    Коментиран от #104

  • 98 Бай Дън

    6 0 Отговор
    Пишете абсолютни глупости ако не беше амбицията на САЩ да разшири НАТО на изток и най вече личните интереси на Байдън войната в Украйна нямаше да я има. Естествено е страни който са противници на тяхната политика да се обединят. А диктатори са американците доказаха ли химическо оръжие в Ирак избиха хиляди цивилни и какво казах косвени жертви. В Израел при нападението на Хамас също са косвени жертви. Израел са окупатори.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Цензура

    5 0 Отговор

    До коментар #50 от "Искат да бягат в руския рай казаха":

    Хахахха, чакай най-големите износители на пшеница да огладнеят... Виж в Интернет руските магазини как са пълни със стока... клоунчик.
  • 101 Мечката

    7 0 Отговор
    "Демокрация" е според жидовските планове, на финала всеки евреин да има по 2788 гои (роби) или поне така е написано в ПРОТОКОЛИТЕ НА ЦИОНИСТКИТЕ ИМ МЪДРЕЦИ.
    Е, няма нужда, АЗ И ДЕЦАТА МИ, РОБИ НА ТЕЗИ ДЕМОНИ НЯМА ДА БЪДЕМ.
    Взимайте си демоНкрациите, взимайте си ЕС, взимайте си еврото, взимайте си НАТО, взимайте си ООН, взимайте си НАПЕЧАТАНИТЕ ПАРИ БЕЗ ГРАМ ПОКРИТИЕ.......... и бегом марш.
    Или се връщате в границите на страните си и заживявате мирно или РУСИЯ И ОСТАНАЛИЯ СВОБОДЕН СВЯТ ЩЕ ВИ НАУЧИ.
    .... И ПОВЯРВАЙТЕ МИ, АЗ ЩЕ БЪДА ТАМ.......
  • 102 Малиий

    11 1 Отговор
    Толкова глупости и отчаяна жлъчна пропаганда не бях чел скоро!!!!!!

    Паниката ги докара до безумие!!! Русия, Китай, Индия, Бразилия, Южна Африка, Иран, Аржентина, Саудитска Арабия .....как смеят да не им харесват Новия Световен Ред и модерната им демокрация????

    Пък и как народите от ЕС намразват все повече "добрите", "демократични човеколюбци", след като тотално им е спрян достъпа до руска дезинформация, а ги зариват само с правилна информация????????
    Необяснимо нали!!! Направо да паладеиш:):)
  • 103 БСП на Бунището

    1 7 Отговор
    Поколения са обучавани в Тероризъм от Комунистите .Цели Институти по Научен Комунизъм като АОНСУ обучават техните Ръко водители как да предизвикват и водят Революции срещу установения РЕД в една държава и да въдворят Диктатура като " Най- висшата форма на управление" на една Държава.Диктатурата на Пол Пот и Червените кхмери убиха три милиона от седем милионната си държава..За Путин,Сталин ,Хитлер,Хрусчов,Т.Живков,Мао и подобни Диктатори управляващи десетилетия една държава това е начин за Оцеляване...Сега е последния сблъсък с последните такива...
  • 104 Мечката

    1 1 Отговор

    До коментар #97 от "Костадин Костадинов":

    Коюко много трагедия и скръб има по нашите земи.
    ОБРАЗОВАНИЕТО........., АХ ОБРАЗОВАНИЕТО ГО НЯМА.

    Коментиран от #105

  • 105 Костадин Костадинов

    0 4 Отговор

    До коментар #104 от "Мечката":

    Ах,бах има го мъ предпучитати да не гу прайти и ни съ мъчити дажа и дъ мислите а само пужалатялнуту мисляни

    Коментиран от #111

  • 106 Чичо Дончо каза

    1 0 Отговор
    Ох,така ще помогне ,че ще открие разпада на атома още веднъж.
  • 107 Некой

    4 1 Отговор

    До коментар #40 от "Напреднал":

    Абсолютно съм съгласен! Западът угаждайки на Сащ си послаха кофти и сега не знаят какво да правят
  • 108 дядо поп

    8 1 Отговор

    До коментар #22 от "123":

    Аз я прочетох до края , и още ме е яд. Това си е дойче велето , запецнала плоча , повтаря едни и същи глупости и лъжи.
  • 109 Нииищу ни МОИШ ДА ОБЯСНИШ

    4 0 Отговор

    До коментар #95 от "Костадин Костадинов":

    ДИКТАТОРА Е САМОДЪРЖЕЦ И МОНАРХА СЪЩО. ПИШЕ ГО ВЪВ ВСИЧКИ КНИГИ КОИТО НЕ СИ ПРОЧЕЛ.........
  • 110 Ван Дал

    7 1 Отговор
    Боли мефара как ще го кажете. Искам ред и сигурност. Децата ми да живеят с перспективата за развитие и достойно, без да са измекяри на чужди корпоративни структури за жълти центове.
  • 111 Мечката

    5 0 Отговор

    До коментар #105 от "Костадин Костадинов":

    Трагично е положението в нашите родни географски ширини и дължини.
    .... Имало едно време патриотичен български народ ......... ИМАЛО, АМА ВЕЧЕ МНОГО ОТДАВНА ГО НЯМА.
    Благодарете на юдейте за това.
  • 112 Факт

    4 0 Отговор
    А бе пичове и аз държа на европейските ценности но не разбирам как въобще вярвате че Украйна може да победи по какъвто и да е начин русия... Ясно е и това което се случва в Израел не е случайно .. ..очаквате ООН да направи нещо ..кое ООН като в ООН вече самите държави са в конфликт ..Америка много лесно може да разреши този проблем но явно те не искат,русия също не иска ..Иран също иска да влезе в този конфликт само че Иран влезе ли ..то със сигурност ще се включат и сащ..а проблема е че всички тези конфликти насам и натам,съюзяване на този със онзи ...вече съвсем ясно показва че се готви нещо по мащабно..разбира се Русия се надява на някаква победа ..Сащ също...а в същото време и двете държави осъзнават че от трета световна победител няма да има...ще има унищожение на 90 процента от светът ..тези ядрени ракети които сащ и Русия са си поделили не са случайни. ..те са предназначени за нещо ..и това нещо се казва унищожение на човечеството...просто Сащ и Русия планират да си поделят целия свят ..и народа да бъде намален буквално с няколко милиарда ..от целия този цирк отново народа ще страдат..а лидерите ще станат крале..
  • 113 Факт

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Вашата освободителка...ха ха ..в коя история пише тази глупост освен в нашата-руска история...???..написана от руснаците ..за да ти премиват мозъка и до днес...а както се вижда твоя вече е промит...след като са те освободили защо тогава 80 години след "освобождението" са живели и са избивали българите по нашите земи...???????..Защо българите са водили войни срещу руснаците през този период ако са те "освободили" ...?..защо Ботев и Левски казват че русия е най голямото зло за България...?????..защото аз до колкото знам по онова време са живели именно Ботев и Левски ..а не ти ..или аз ...и знаят мнооого по добре какво е било отношението на Русия към България ...кой си ти да твърдиш някакви щуротии за време в което не си съществувал..???..и единственото което те кара да твърдиш подобни глупости са руската ни история която четем за уж българска ..ние сме толкова изпаднало племе че и своя история си нямаме..а четем чужда ..какво повече да кажа . !!!???

    Коментиран от #117

  • 114 Разделението

    0 5 Отговор
    Европейска антропоцентричност срещу дива азиатщина, средновековно подчинение на господар, мъж, алах...
  • 115 МА ТОВА DW ЛИ Е, ИЗХАБИХ ВРЕМЕТО.

    6 1 Отговор
    КОЙ ОПРИДЕЛЯ КОЙ Е ДИКТАТОР И КОЙ НЕ , НАЙ- ГОЛЕМИТЕ РАЗБОЙНИЦИ ЛИ???????? СОМО ЗОМБИТАТА МОГАТ ДА ИМ ПРИГЛАСЯТ, ТРУДНО МИСЛЯТ.
  • 116 Дойчланд

    3 0 Отговор
    Дойче зеле, имахте един световен политик, а сега имате КАНЦЛЕР АКТ! Четете си го, дано ви дойде акъла! Просто сте прости!
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Факт

    2 5 Отговор

    До коментар #117 от "Некой":

    Виж русия как освобождават и Украйна в момента ...така са те освобождавали и теб...ракети и танкове...така освобождава русия...поне на живо може да гледаш как русия "Освобождава" "братята си " ...направо от домовете им ги освобождава . ...смешник ..колко просто трябва да си че да гледаш на яве Как русия "освобождава."...и ти пак да говориш че са те освободили...от какво са те освободили бе пич..на сред Истанбул по време на османското ни иго е построена огромна църква ...къде се е чуло и видяло по време на "Робство" да ти строят молитвен дом...ти тая глава за какво я използваш само за равновесие ли ???
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 България

    2 4 Отговор
    Руските терористи ще бъдат унищожени.
  • 122 Жададык

    2 1 Отговор
    Жално говедарско мучане, музика за ушите....
  • 123 Бате Гойко

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Прекрасна новина":

    За поддръжниците на диктатури всичко е “долу”. Ама и те самите заедно с техните “вождове” точно на там са тръгнали…
  • 124 Доктор Манчев

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "интернационалът":

    От Русия се обаждат, че мъжете вече раждат…
  • 125 Демократичният запад

    1 0 Отговор
    И кое по точно му е демокротичното-налкотиците, проституцията, гей парадите, липсата на морал, подкупите, липсата на образование и култура, беззаконието и недъгавата съдебна система,безнаказаността, своеволията.......пълна анархия и разруха.
  • 126 Смутилис

    0 0 Отговор
    Никак не се чудете на това, което става. То е в резултат на дългогодишната агресивна и експанзивна военна, политическа, икономическа, дипломатическа и информационна линия на поведение от страна на управляващите англосаксонските империи и колониалното им и надменно отношение към останалата част от светът.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания