16 Октомври, 2023 04:58 1 934 3

Махмуд Абас: "Хамас" не е Палестина!

  • палестина-
  • махмуд абас-
  • хамас

Действията и политиките на ислямистката групировка не представляват палестинския народ, заяви лидерът на автономията

Махмуд Абас: "Хамас" не е Палестина! - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът на Палестинската автономия Махмуд Абас заяви, че действията и политиките на ислямистката групировка „Хамас“ не представляват палестинския народ, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА, като се позовава на официалната палестинска новинарска агенция УАФА.

В телефонен разговор с венецуелския президент Николас Мадуро Абас е определил Организацията за освобождение на Палестина като „единствен легитимен представител на палестинския народ“.

„Президентът (Абас) потвърди, че отхвърля убийствата на цивилни и от двете страни и призова за освобождаването на цивилните, затворниците и задържаните и от двете страни“, се казва в съобщението на УАФА.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Израел

    7 0 Отговор
    Друга песен запя камилара

    Коментиран от #2

  • 2 Умен по цялата глава

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Израел":

    Защото Газа е автономна област в границите на държавата Израел.Сега, като са изгонили Палестинците от там,може да не ги пуснат обратно,щом убиват и хвърлят ракети...И вече няма да е Автономна!!!
  • 3 Ха ха ха така така

    3 4 Отговор
    Палестинците са измислен народ , и като такъв са просто сбирщина от ислямисти -терористи , нека се сърдят сами на себе си , те си избраха Хамас да ги ръководи и командва , значи те ще си носят отговорността за това, което ще им се случва след зверствата на избрания от тях Хамас ......