Last news in Fakti

18 Октомври, 2023 16:19 1 488 15

Славчо Велков: Българката, спомената от "Уолстрийт джърнъл" за похитените от "Хамас", е с двойно гражданство

  • славчо велков-
  • българка-
  • отвлечена-
  • хамас-
  • двойно гражданство

"Преди да бъде похитена от кибуца, тя се е обадила на майка ѝ. Т.е. службите знаят коя е тя, знаят телефона ѝ, знаят и майка ѝ коя е. Но по обясними съображения за сигурност на тези лица, не се съобщават имената им. ... В Министерството на външните работи на държавата Израел и в една от службите има пълен списък на всички похитени", коментира експертът по борба с тероризма 

Славчо Велков: Българката, спомената от "Уолстрийт джърнъл" за похитените от "Хамас", е с двойно гражданство - 1
Снимка: БГНЕС

Случващото се в Израел и Газа е събитие, което ще промени генерално онези процеси, които протичат в Близкия изток през последните години. Може би ще промени съдбата на някои политици в региона, включително и на някои държави.

Това каза пред БНР Славчо Велков, експерт по борба с тероризма. Той сподели, че поддържа постоянни контакти със свои колеги в района на конфликта - от Газа и в Западния бряг.
"Този конфликт е без прецедент, откакто съществува израелско-палестинският конфликт и откакто в същинския Близък изток текат процесите на противопоставяне и всичко се върти по спиралата на насилието", смята той.

По думите на експерта, докато президентът на САЩ Джо Байдън и други световни лидери са в региона, няма да има сухопътна операция на Израел в Газа.
Славчо Велков подчерта, че "усилията на международните лидери са сериозен опит за решаване на конфликта по дипломатически път":

"Конкретиката трябва да бъде насочена по-скоро към предотвратяване на хуманитарната криза. Към отваряне на пътя на египетските конвои с провизии и помощи към Ивицата Газа и отваряне на ГКПП "Рафах" за потока от хора, които искат да напуснат Газа в посока на Египет. В това число и представители на 19 нации, неправителствени и други организации, включително и такива на ООН".

Според него решаването на конфликта зависи от двете страни, но "към момента от това ще има ли активни бойни действия на Израел, или - не".

"Всичко е въпрос на сложна дипломатична игра, от която не могат да бъдат изключени Израел и "Хамас", която не е със статут на държава, а е организация, призната от САЩ и ЕС за терористична, но от други държави не е", коментира експертът по борба с тероризма.

Той изказа съмнение, че "Хамас" може да бъде унищожена напълно, каквато е заканата на Израел.
Във връзка със сигурността в България той изказа мнение, че част от миграционния поток от региона на Близкия изток към Европа може да мине през Турция през България и така могат да проникнат "лица и групи, които не са добронамерени към България и към Европа".

Славчо Велков съобщи, че има информация и може да потвърди, че българката, спомената в публикация на "Уолстрийт джърнъл" за похитените хора от "Хамас", има двойно гражданство - българско и израелско и е около 50-годишна:

"Преди да бъде похитена от кибуца, тя се е обадила на майка ѝ. Т.е. службите знаят коя е тя, знаят телефона ѝ, знаят и майка ѝ коя е. Но по обясними съображения за сигурност на тези лица, не се съобщават имената им. ... В Министерството на външните работи на държавата Израел и в една от службите има пълен списък на всички похитени".


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    21 6 Отговор
    Мразят България и населението й, гнус ги е направо. Ама като стане напечено се сещат, че имат българско гражданство.
  • 2 Хората

    14 1 Отговор
    в чужбина не само , че казват имената , а показват и снимки на похитените в медиите , надявайки се на информация за тях ! Тоя от съображения за сигурност (???) - нищо ! Акъл !
  • 3 Българин

    10 4 Отговор
    Славчо, дорогой, намали бояришника!!!
  • 4 Иркутск

    1 2 Отговор
    Ся кво правим православните хаймасци ще обичате ли мюсолманските хаймасци заради похитената българка
  • 5 посланницата

    6 0 Отговор
    спомена , няма такава в данните на МВР - те дават гражданство бг . това е . Славчо е пратил до весника фейк, а после във весника дава , акъл за който не се е досетил . А сега седят и с двойно и без и от Израел , и от Газа и чакат . Евакуация . Посланницата в израел работи с тея там хора , но ги лъже . Не им осигурява кораб, не им дава храна, вода - лъже и резил . от спартана накачулили евреи без бг поданство, а на българи с двойно гражданство искали по 200 . Дали 200 и им казали че е заето да чакат . още висят . хахахаха няма кораб, влак . хахаха
  • 6 Аман...

    6 3 Отговор
    От всезнайковци.И тоя всичко знае като,че ли чуждите служби всеки ден му докладват като на оня пишман полковник дето го изгониха от НСО-то Николай къв беше там.
  • 7 Нептун

    6 1 Отговор
    Намразихме укрите че 2014 горили български флаг сега ще мразим ли палестинците че отвличат български граждани

    Коментиран от #8

  • 8 Баце ЕООД

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Нептун":

    Ние сме с Палестина, а не фашисти
  • 9 Въпрос

    3 1 Отговор
    Въпроса е опитват ли се да ни вкарат между шамарите или не.
  • 10 плюс минус

    4 2 Отговор
    Какво значи "двойно гражданство", защо и в кои държави го има?
    Това означава ли, че имаш две майки и двама бащи, две националности, две религии и още каквото се сетите по две?

    Коментиран от #11

  • 11 Гордостта на Тара

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "плюс минус":

    Има го доста между Франция и Белгия Германия и Австрия Сащ Китай.. баща България майката Израел лесно.. но се иска Пипи
  • 12 Предвидено е от преди половин век

    3 1 Отговор
    Неочакваната невъзможност на българката, че не може да се върне свободно от Израел в България е първия алармен сигнал за българите по Света и в САЩ , че се подготвя нещо много страшно за в много страни по Света и е предупреждение към тях, че трябва побързат защото всеки ден е спешен и да намерят начин да си се приберат в България възможно по най бързия начин и най късно през 2024г ако искат да се спасят , защото след това ще е късно и невъзможно ...!!!
  • 13 ндк

    1 0 Отговор
    велингадски п о мма чоор
  • 14 стоян георгиев

    0 2 Отговор
    Братя мюсюлмани от цял ​​свят! спрете да подкрепяте евреина Зеленски, той е евреин, подкрепя израелските власти, които убиват мюсюлмани!
  • 15 Ха-ха-ха...

    1 0 Отговор
    този тройкаджия кога стана "експерт по тероризма"? Аман от такива експерти!