Last news in Fakti

22 Октомври, 2023 04:49 3 086 12

Израел отказал да приеме освободени от "Хамас" заложници

  • израел-
  • заложници-
  • хамас

Тел Авив нарече твърдението "пропаганда"

Израел отказал да приеме освободени от "Хамас" заложници - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Говорител на въоръженото крило на палестинската ислямистка организация „Хамас“ каза, че групировката възнамерявала да освободи още двама заложници по "хуманитарни причини", но Израел отказал да ги приеме, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Абу Убайда, говорител на Бригадите „Изедин ал Касам“, посочи в кратко изявление, че са информирали Катар за намерението на „Хамас“ да освободи двамата души в петък, когато освободи американките Джудит Тай Ранаан и нейната дъщеря Натали.

Израел определи снощи като "пропаганда" твърдението на „Хамас“.

Палестинската групировка залови около 210 души по време на своето смъртоносно нападение в Южен Израел на 7 октомври. Катар, който помогна с посредничество за освобождаването на двете жени в петък, не даде незабавен коментар.

В кратко изявление от офиса израелския премиер Бенямин Нетаняху казаха: „Няма да говорим за фалшивата пропаганда на „Хамас“.

В изявлението се добавя: „Ще продължим да действаме по всякакъв начин, за да се върнат всички отвлечени и изчезнали хора у дома“.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Симитли

    6 3 Отговор
    ".... Ариел Шарон си прави чекии..."
    Ст. Кинг, "Гробище за домашни любимци"
  • 2 Да ги

    12 13 Отговор
    Освободят всички и да спре, това клане. Арабска му работа днеска двама, утре един . И то по хуманитарни причини. Не защото да се държат заложници е повод за престрелки и желание да ги освободят. Хамас си играе игрички с живота на хората. Накрая ще умрат всички. И заложници и палестинците и хамасите.

    Коментиран от #8

  • 3 Бай Лисан

    18 3 Отговор
    В този ранен час:

    "Палестинската групировка залови около 210 души по време на своето смъртоносно нападение в Южен Израел"

    Някакси смъртоносно ги е заловила...а сега ги пуска по живо, по здраво.
  • 4 Само питам

    3 12 Отговор
    Миленчо усилено прави пропаганда на терористите от Хамас и Хизбула. Нарича терористите от Хизбула "бойци" и внушава пропагандните тези на терористите от Хамас. Не вярвам подкрепата на терористи да е редакционна политика на Факти. Спрете соловите акции на Ганев.

    Коментиран от #5, #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Да плеснат

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Да ги":

    с ръце и да се прегърнат! Те нещата не са така прости, както ги представяте.
    Всеки пети палестинец е бил арестуван и обвинен по силата на пакет от 1600 военни заповеди, които контролират всеки аспект от живота на палестинците, живеещи под израелска военна окупация. При палестинските мъже този процент се удвоява...
    Днес броят на палестинците, които се намират зад израелските решетки, е 5200, от които 33 жени и 170 деца. Ако бъдат съдени, това се случва във военни съдилища...
    От избухването на втората интифада през 2000 г. над 12 000 палестински деца са били задържани от израелските сили. Всяка година най-малко 700 палестински деца на възраст под 18 години от окупирания Западен бряг са преследвани от израелски военни съдилища, след като са били арестувани, разпитвани и задържани от израелската армия...
    Най-често срещаното обвинение е хвърляне на камъни, което се наказва с максимум 20 години...
    Има цяла статия в актуалноком, де не я цитирам повече - В затвора за какво ли не: Корените на палестинската омраза срещу Израел

    Коментиран от #10

  • 9 Нищо и няма

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Само питам":

    на статията. Екстра си е. По-добре да се публикуват материали и за двете пропагандни тези. Всеки има глава на раменете - да си преценява сам.
  • 10 Русофил

    2 5 Отговор

    До коментар #8 от "Да плеснат":

    И в русията е така - 15 годинки ако споменеш думата война. Ако хвърлиш камък може и 30.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Русофил":

    Освен че сиПроЗ си иТъП.