Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Октомври, 2023 07:02 6 659 89

За края на света, Антихриста и умиращата от студ Европа

  • euvsdisinfo-
  • русия-
  • хамас-
  • брюксел-
  • дезинформация-
  • руска пропаганда-
  • руски терористи-
  • украйна-
  • европа-
  • газ-
  • студ

Кремъл активно продължава да разпространява дезинформация, която често граничи с абсурда

За края на света, Антихриста и умиращата от студ Европа - 1
Снимка: EUvsDisinfo

Дезинформацията на Кремъл се възползва от човешката трагедия (Shrug of an Answer)

Финландските власти съобщиха за прекъсване на „Balticconnector“ – газопровода, свързващ Финландия и Естония, вероятно поради „външна дейност“. Мрежата от близки до Кремъл медии активно отрази събитието като – наред с фактите – завъртя множество наративи като тези от миналия септември, когато газопроводът „Северен поток“ беше взривен на няколко места.

Още новини от Украйна

Атаката на „Хамас“ срещу Израел продължава да намира подобаващо място в дезинформационните медии, контролирани от Кремъл. Неговите идеолози се възползват от човешкото страдание и развитието на трагичните събития, представяйки ги през призмата на фалшиви интерпретации. Освен от случващото се в Близкия изток, руските манипулатори се възползваха и от скорошната терористична атака в Брюксел, в която живота си загубиха двама шведски граждани.

Небивалици за „Balticconnector“

Най-значимата конспиративна теория около инцидента с „Balticconnector“, която гравитиращата около Кремъл информационна мрежа завъртя, беше, че САЩ печелят от прекъснатия газопровод. Този постоянно прокарван наратив, включително в случая със „Северен поток“, цели да предизвика разцепление между съюзниците.

Появи се и по-параноична интерпретация: че инцидентът с газопровода е бил планиран отдавна и цели да изтласка руските кораби от Балтийско море и да прекъсне морските комуникационни линии към руския ексклав Калининград.

Появи се и още една цинична и напълно нереалистична теория – че не САЩ, а самите финландци „печелят“ от инцидента и са го инсценирали с цел да запазят всичкия природен газ за себе си. Логиката зад това твърдение остава загадка. Някои медии от мрежата на Кремъл се присмяха на инцидента и възприеха ролята на жертва – авто-виктимизацията е добре известен трик, използван от идеолозите на руското ръководство.

Ще мръзнем ли през зимата?

Дезинформационните медии завъртяха и послания, намекващи, че Финландия и ЕС ще мръзнат през зимата, тъй като без внос на руски природен газ вече няма да има енергийна сигурност в рамките на ЕС. Тези манипулации в крайна сметка са много шум за нищо. Факт е, че прекъсването на балтийския конектор изобщо не засегна финландската енергийна сигурност: в нея вносът на природен газ играе само незначителна роля. Не е изненадващо ако този набор от послания ви звучи познато – той е част от кремълския дезинформационен арсенал по темата „енергетика“.

Оръжието на терориста

Русия често се възползва от човешкото страдание, за да насажда идеологията си. Станахме свидетели на поредното активиране на фалшивия наратив, че западната военна помощ за Украйна и изобщо всички натовски оръжия все попадат в грешни ръце – било то на черния пазар, за бунтовете в Париж, или са използвани от терористите от „Хамас“ . Най-пресният епизод на този разказ дойде след терористичната атака срещу шведски граждани в Брюксел, извършена на 16 октомври. Манипулацията свърза оръжието, използвано от нападателя, с НАТО и САЩ. Редица акаунти в платформата X (бивш Twitter) прокараха наратива, с леки вариации, на английски, на арабски, на чешки, на португалски и на руски. Става въпрос за създаване на подсъзнателна връзка между ужасяващ акт и човек или организация или посяване на съмнение за принадлежност към и съпричастност с престъплението – стар като света трик от инструментариума на манипулаторите. Пропагандистите на руското ръководство, както и други кръгове, не се свенят да прилагат тази грозна тактика.

Други теми в прегледа от EUvsDisinfo:

- Мишена на ракетната атака в Хроза са били неонацисти. Както знаем от добре документирания случай със самолета MH17, клането в Буча и много други ужасяващи сцени на жестокости, руският апарат за дезинформация не познава граници и не изпитва угризения. Последният пример за руския цикъл на смърт и отричане е украинското село Хроза: на 5 октомври руска балистична ракета „Искандер“ удари селото, което в този момент беше в траур, и уби 59 цивилни, предимно жени и възрастни хора – потресаваща сцена, която ООН разследва като военно престъпление. Кремълските пропагандисти се опитаха да представят групата опечалени като „неонацисти“. Фалшивият етикет „неонацисти“ е част от инструментариума на Кремъл за да оправдаване на непростимото – опита за унищожаване на Украйна и нейния народ.

- Демоничната западна цивилизация води човечеството право към бездната. Пишещи на италиански език проруски пропагандатори стигат още по-далеч – представят "видения" за края на света и Антихриста… Няма нищо ново в етикетирането на западните страни, либералните ценности и световния ред, който те подкрепят, като „чеда на дявола“. Руската пропаганда се опитва да представи Русия като защитник на „традиционните ценности“ в ярък контраст със западните страни, представени като упадъчни, морално фалирали или както в този случай, направо сатанински. Разбира се, в подкрепа на тези аргументи няма никакви доказателства. Има обаче доказателства, и то много, които разкриват лицемерието на управляващата номенклатура в и около Кремъл.

- Британски инструктори са обучавали бойци от „Хамас“. Машината на Кремъл използва всяка възможност – включително терористичните атаки – за манипулиране на общественото мнение и отклоняване на вниманието. В този случай беларуският клон на „Спутник“, който е много изобретателен и активен, измисли фалшив разказ, свързващ „Хамас“, Украйна, „нацистите“ и Обединеното кралство. Няма доказателства в подкрепа на твърдението, че британски инструктори са обучавали членове на „Хамас“. Обединеното кралство включи „Хамас" в списъка на терористичните организации още през 2001 г. „Хамас“ е определена като терористична организация също от ЕС, САЩ и редица други страни. Разкази като този цинично се възползват от човешката трагедия и се стремят да облъчат все повече обществени кръгове с все повече дезинформация.

EUvsDisinfo/ превод: Представителство на Европейската комисия в България


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 97 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОПАААААА

    43 111 Отговор
    Европа умирала от студ.....пак демагогия на путинистите

    Коментиран от #11, #28, #32

  • 2 Сега разбрах -

    157 17 Отговор
    Да не вярвам на собствените си уши, очи и ум, а да чакам вие да ми кажете кое как е! И ако вие ми казвате, че слънцето изгрява от запад, а аз настоявам, че изгрява от изток, значи съм терорист и осъществявам хибридни атаки!

    Коментиран от #74

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Биби

    147 29 Отговор
    Каква мъка е тази Русия за евроатлантическите другари! Щом от Ек е публикуван този шедьовър, явно Русия е на прав път в своите действия!
  • 5 Бай Ганьо

    121 15 Отговор
    Сигурно и дрвениците и плаховете в Париж са измислица на Кремль .
  • 6 горски

    137 20 Отговор
    Европа няма да умре от студ,а от глупост....И докато за студа може да се намери решение,второто е нерешимо,без да изчезне цяло поколение кретени.
  • 7 Денислава

    82 14 Отговор
    Какво е пила рано сутринта, какви са тези брътвежи
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Шпионин

    38 7 Отговор
    Иисусе Христе то станало време за намаз!
  • 11 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    72 11 Отговор

    До коментар #1 от "ОПАААААА":

    Имаше лъжи в Нета Защото уж Путин е получил сърдечен
    АРЕСТ

    ТЕРОРИСТИТЕ освен убийства
    СЕЯТ И
    СТРАХОВЕ
  • 12 Гориил

    109 21 Отговор
    Престанете, Русия ви нанася симетрични ответни удари. Би било глупаво и абсурдно да се очаква нещо различно.Москва никога нямаше да тръгне на бойния път, ако американците не бяха подпалили Украйна.Само слепец не видя заплаха за националната сигурност на Русия в двата кървави майдана в Киев и ураганното разширяване на НАТО.Ваши версии жалки, примитивны и неубедительны.

    Коментиран от #16, #56

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ТрампЛин

    17 91 Отговор

    До коментар #12 от "Гориил":

    И какво постигна русия? Нито войната печели, нито НАТО спря от разширение! Единственото което успява за сега е да разпалва конфликти по всички точки на планетата!

    Коментиран от #23, #40, #43

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    43 6 Отговор
    Парнаджиите ,газ п..аят,че не могат да пуснат"топлото" и трябва да доят робите при непуснато парно......вероятно ще е топло до средата на ноември,но топлофикация и Сахара да дойде ще прави пари от нищото!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Тити

    14 61 Отговор
    Кремъл са като Герб само лъжи от сутрин до вечер.

    Коментиран от #59

  • 21 Ку Ку..ку ку

    15 39 Отговор
    Едвали е нужно да се коментират туземци чиито патриарх твърди че атомните им бомби са произведени по божия заръка и под закрилата на свети Серафим
  • 22 Майна

    30 12 Отговор
    ,,Да, точно така, за пореден път Демокрацията е атакувана от Оста на чистото неподправено зло ! Време е да изключите критичните си способности, да се увиете в американското знаме, или израелското знаме, или украинското знаме, или още по-добре и трите знамена, и да застанете със Силите на свободата и доброто, докато упражняват своя Бог- дадено право да защитава света от Децата на мрака, и Путин-нацистите , и омразата, и изнасилването, и убийците на бебета, и изнасилвачите на бебета, и симпатизантите на изнасилвачите на бебета!

    За тези от нас, които са достатъчно възрастни, за да си спомнят 11 септември и последиците от него, това е дежа вю отначало. Освен че вече имахме Войната срещу терора. Така че не знам как ще го наречем този път. Може би това е Войната срещу ужаса или „Ужасяващ ужас“, както се изрази президентът Байдън.,,
  • 23 Ама как определи ,

    77 10 Отговор

    До коментар #16 от "ТрампЛин":

    Че точно Русия разпалва конфликти в различни точки по света ? Русия има бази ,на Русия самолетоносачите са в морета и океани ,където нямат грам вода ,Русия дава акъл на разни подлоги назначени от нея за правителства ? Аре бегай че писна от такива промити.

    Коментиран от #51

  • 24 хаха

    44 7 Отговор
    Дензчо, взе ли кило лубрикант и намаза ли си вече дъто, защото отвън чака цяла рота от новите войничета на Сащ от Безмер, на които е обещано цяла седмица безспирен екс.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Швейк

    13 41 Отговор
    Няма лъжа !
    Всички руски публикации са от руското Министерство на Истината.
  • 28 Ъхъ

    58 10 Отговор

    До коментар #1 от "ОПАААААА":

    От студ, глад и мизерия! Навсякъде протести! Измитане на либерал-троцкистите на Сорос!
    Това е положението! Русия ги РАЗГЕМБИ !
  • 29 Майна

    48 6 Отговор
    ,,Изненада! Проработи! В момента Израел превръща Газа в купчина тлеещи отломки, бомбардира търговски и жилищни райони, болници, джамии, църкви, училища, приюти, хора, бягащи от въздушните нападения, убивайки хиляди палестинци, унищожавайки цели палестински семейства (или, както Израел ги нарича „човешки щитове“) и по друг начин упражнява своето неотменимо „право да се защитава“ чрез изолиране на Газа и систематично ликвидиране на нейните жители, или по-скоро чрез създаване на „нова реалност на сигурността“ .
    Та, КАКВОТО И ДА ПИШИТЕ ВИЕ ВЕЧЕ СЕ ,,СЪБЛЯКОХТЕ !(!
    Грозни изч,адия , не божи..

    Коментиран от #80

  • 30 Тарикат

    45 3 Отговор
    Дядо ми продаваше калпави коне
    Баща ми продаваше калпави стари коли
    Аз пък продавам брадати лъжи!

    Само да се плаща!

    Джамбазъка ни изхранва с поколения
  • 31 Аз.казах

    10 46 Отговор
    Това е манталитета на русия.
    Те друго не знаят , освен да лъжат и да казват, че са най технологичнате тъпанари. То и за китай е същата работа.
    Ще ги видят , каде са как са и ще им се отдговори подобаващо. Американците и Европейците ги направиха хора и накрая скачаш срещу тях. Те си мисля , че ще завладеят индийският пазар , даа ма не.
    Китайците треперят да не ги резнат ,обаче ще бъдат резнати и тогава СИ ,ще си има най сигурният пазар , русия.

    Коментиран от #53

  • 32 Сарс

    53 8 Отговор

    До коментар #1 от "ОПАААААА":

    Не умира защото е топло. Ако се завърти някой студ както допреди 10-тина години тогава ще видиш за какво иде реч. Между другото снощи по новините дадоха някакъв експерт който казва че ако се отмени дерогацията на лошият руски петрол и се ползва добър евроатлантически на спот цени, горивата ще минат 4лв. Това добре ли ти се струва?
  • 33 едсаьс

    41 11 Отговор
    "Руската пропаганда се опитва да представи Русия като защитник на „традиционните ценности“ в ярък контраст със западните страни, представени като упадъчни, морално фалирали или както в този случай, направо сатанински. Разбира се, в подкрепа на тези аргументи няма никакви доказателства."- само това стига за да ви кажа кои е поръчал статията. Прогнилия Запад и най вече мръсните американски гниди са в основата на всяко зло в съвремието а прехвърлят на други отговорноста. И кого ще излъжете? Целия свят вижда кои кои е. Всеки вижда кои насажда содомитите и как Русия се бори за Християнските ценности. И воините всеки вижда кои ги пали на майдана. Кого се опитвате да излъжете???
  • 34 Аватар

    19 1 Отговор

    До коментар #8 от "Възрожденец":

    Обърнете внимание на следното изречение : ,,Става въпрос за създаване на подсъзнателна връзка между ужасяващ акт и човек или организация или посяване на съмнение за принадлежност към и съпричастност с престъплението - стар като света трик от инструментариума на манипулаторите."Имате ли съзнателен контрол над подсъзнанието си или информацията,която получавате от медиите предизвиква когнитивен дисонанс?
  • 35 Мечката

    37 9 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ, ОСВОБОДИТЕЛКАТА НА НАРОДИТЕ.

    Коментиран от #61

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 резервист

    27 2 Отговор
    Ти какво правиш в момента, Дениска? Какви "неративи" използваш? Същите но в обратна посока. Стига сте насъсквали хората едни срещу други!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Хахаха

    23 4 Отговор
    Със тази статия се потвърждава че натю го е закъсал а Русия печели и къде Путин е спонал 3 дни??
  • 40 резервист

    37 5 Отговор

    До коментар #16 от "ТрампЛин":

    Като кои например? Да не би т.н. Арабска пролет да е руско дело? И отприщения емигрантски поток към Европа? А върнатата във времето на престрелки с камили Либия? А съсипването на перлата на Близкия изток Сирия чие дело е? Или милионите човешки жертви в Ирак пак руснаците ги причиниха? А заразената с обеднен уран Сърбия чия жертва е? Хайде стегни се!
  • 41 Поредното сутешно

    18 3 Отговор
    изхождане на Дени
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 факуса

    25 6 Отговор

    До коментар #16 от "ТрампЛин":

    натовския балон скоро ще се пукне
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Уволнете го

    19 2 Отговор
    Бе тоя "Дениз" знае ли Български? Некадърните му драсканици будят само подигравки в начетените хора.
  • 49 руzслям

    1 9 Отговор
    маст дай !
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Бай Митко

    17 1 Отговор

    До коментар #23 от "Ама как определи ,":

    Адмирации за коментара, но само искам да питам за последното изречение – "Аре бегай че писна от такива промити." Последната дума как да я чета "промити" или "примати", или ще е най добре комбинация от двете "ПРОМИТИ ПРИМАТИ"!
    Хубав ден!
  • 52 Алфа херинга

    22 2 Отговор
    Интересното е, че като взривиха северен поток, на никой не му пукаше и всички мълчаха, като пу...и. Сега изведнъж голям рев настана. Лицемерие на квадрат.
  • 53 синоптикь..

    18 1 Отговор

    До коментар #31 от "Аз.казах":

    Таа седмица..талин минус 5 градуса,.хелзинки е малко по топло минус 4 градуса,а в началото на ноември и на двете места над минус 11..давай вова.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Ленин

    20 1 Отговор
    Приказки от 1001 нощ, даже не знам има ли кой да ги чете....
    Я напишете една статия САЩ намериха ли атома в Ирак и баба си ли търсиха в Афганистан...даже така да е по въздействаща напише що невинни загинаха..
  • 56 Бай Митко

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "Гориил":

    Адмирации! Чест!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Българските турци

    11 1 Отговор
    Съюзниците на Турция в НАТО от как ги има ПКК са ги определили и обявили за терористи ! Това обаче не им пречи да финансират,въоръжават , обучават и приютяват на своя територия всякакви елементи на ПКК !... След всяка тяхна терористична атака, изразяват съболезнования и солидарност с Турция и лицемерно "проливат крокодилски сълзи" !...Въпреки доказателсвата ,които Турция предоставя , всички под предтекс че са демократични страни, че имат човешки права , и стотици още различни причини лицемерно лавират срещу всякакви опити за дискредитирането на явната им подкрепа за терористите !...Барон Мюнхаузен не е руски шпионин или пропагандист и авто-виктимизацията не е руско откритие !! Хората забравят бързо и затова "Синдромът Мюнхаузен и пропагандната технология на нацизма" отново завладяват пространството ни с кървави марионетни терористични образувания , които служат за Пипала на Глобалистичния сатанизъм , които човъркат световния ред и влачат човечеството към един изкуствен и ускорен Ционистичен Апокалипсис !!!...Колко жалки са били винаги ония , които замаяни от мощ , власт и хегемония са започвали да си въобразяват, че са станали ръката на Бога !!!..И юда обикаля близкия изток и около близкия изток ,и чопли и човърка с надежда да ускори Ционистичноеванелистичния Апокалипсис !...Когато заклещят главата на някое влечуго , то започва неистово да кърши снага и се гърчи безпомощно , вепреки че има остри зъби и пълен заряд с отрова !!!...
  • 59 ама тиквун..

    4 4 Отговор

    До коментар #20 от "Тити":

    Слушка вова-он му каза..у тръбата за београд и австро-унгария-никакви дупки за тиквуните..директно за буда и пеща.
  • 60 Загниващият капитализъм

    4 11 Отговор
    Росия е спец по дезинформацията! Още от социализъма, чакахме да загине капитализма. Но 30милиона умни руснаци емигрираха на Запад!?!?
  • 61 Слава Адолф путин

    3 8 Отговор

    До коментар #35 от "Мечката":

    Адолф путин миротвореца :)))))))
  • 62 незнайко

    11 0 Отговор
    Защо всичко се приписва на Русия а евентуалната истина, която се споменава в статията за ПЕЧАЛБИТЕ на САЩ се неглижира ? Нали бяхме заявили два или три американски танкера с газ , това не е ли показателно ? Нелепо е да се мисли, че газопроводите ги разрушава Русия ! Просто няма логика !
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Коментар

    10 1 Отговор
    Заради вашите откачени пропаганди е факт,че плащаме за всичко повече.Некадърността си и кражбите ги замазвате като обвинявате руснаците за всичко.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Ха ха ха

    3 1 Отговор
    Мрете фини
  • 67 Иван

    7 2 Отговор
    Още едно фалшиво твърдение--- сатанистите Джон Кери и Джон МакКейн се срещаха с джихадистки терористи.
  • 68 Това го знаеме

    2 7 Отговор
    Дайте нещо за тридневнана специална операция.Или поне за блицкрига коло Авдеевка.

    Коментиран от #69

  • 69 Льондо

    10 0 Отговор

    До коментар #68 от "Това го знаеме":

    Авдеевка е мортос.
    От 2014 г.укритебтсм са наляли милиони тонове бетон и се крият в бетонирани тунели като плъхове
    Русия си жали войниците безказарменико.Удрятбги с огромни самонасочващи се бомби и ще стане като Азовстал
    Обкръжени да и ще се предават като кротки агънца,като азовците
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 крис

    5 0 Отговор
    ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ
  • 72 балкански

    9 1 Отговор
    лицемерна статия! забравихте ли алкайда, сусама бен ладин, кой ги създаде, кой какво направи в последствие!
  • 73 Денчо

    7 1 Отговор
    Точно ти ли за дезинформация намери да говориш???
    Малееее, върха на наглостта!!!
  • 74 Мнение

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сега разбрах -":

    Не се учудвайте!
    Само вижте името на автора и ще ви стане напълно ясно, че няма смисъл да му четете спуснатите опорки!
    Овладените журналя ще отговарят също толкова сурово, колкото и овладените политици, чупещи България, за чужди интереси!

    Светът отива към крах!
    Това го виждат дори не малка част от децата!
    Не може чрез войни и вируси, глобалягите да скалъпват външният си дълг!
    Все някога хегемонът фащ ще отстъпи мястото си!
    Въпросът е къде е България и какво прави във връзка с освобождаването си от глобалистическо робство?!
  • 75 Стига с тези тъпотии бре!

    6 1 Отговор
    Русия умирала от глад , Европа умирала от студ, американците разработили четири нанометрови чипове, които като ги сложиш на крилата балистична ракета можела да уцели задника на мравка чак на другия континент , а тука цените на храната, която е и менте отгоре на това станаха двойни и тройни ако не сте забелязали покрай цялата тази смахната пропаганда!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 руzслям

    1 1 Отговор
    маст дай !
  • 78 КАК УМИРАМЕ ОТ СТУД.

    2 4 Отговор
    КЛИМАТИКА БИЧИ НА МАКС И СЪМ ОТВОРИЛ ПРОЗОРЕЦА. ТЪПИ РАШКИ ЧЕКАЙТЕ МЕ ДА ЗАМРЪЗНЕМ.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Анджо

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Майна":

    Толкова безмислени глупости написа , по добре не си хаби мастилото на телефона за тези безмислици.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Руска Пропаганда ?

    2 0 Отговор
    Вики Нуланд обяви преврата в Киев и избра
    правителство “ Ятс не Клич “ запис ВВС .

    Робърт Гейтс “ присъствието на НАТО в Полша ,
    Румъния и България е ненужна провокация “

    Нарушаване на Мирният Договор от Минск
    “ Трябваше ни време . Не бяхме готови за война “
    Канцлера Меркел

    “Взривяването на Сев Поток беше подготвено 2021”
    Самуел Хърш
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 ганю

    0 0 Отговор
    Казвате че сте християни ала лъжете и крадете и обръщате онова лице от
    което имате изгода.Дори и Господа продадохте за 30 сребърника толкова сте долни
    Анатема.
    ще си платите не се тревожете
    арабите си имат поне принципи и си ги спазват
  • 88 Пит

    2 1 Отговор
    да руския газ топли повече но жалко че върви с руска пропаганда и кой не слушка с руски убийци
  • 89 граф Монте Кристо

    0 0 Отговор
    Какви са тия брътвежи,сякаш ги е композирал изкуствения интелект!?С подобни измислици не могат да прикрият факта ,че губят почва под краката си и затова се впускат в безплодна реторика.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания