28 Октомври, 2023 09:57 1 441 35

Израел обяви, че са поразени 150 подземни цели в северната част на Ивицата Газа

  • израел-
  • подземни цели-
  • ивицата газа-
  • поразяване

"През нощта изтребители на ЦАХАЛ (Израелските сили за отбрана-бел.ред.) нанесоха удари по 150 подземни цели в северната част на ивицата Газа, включително тунели, използвани от терористите, подземни бойни обекти и друга подземна инфраструктура. Няколко терористи на "Хамас" бяха убити", се казва в комюникето

Израел обяви, че са поразени 150 подземни цели в северната част на Ивицата Газа  - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Израелската армия обяви, че е "поразила 150 подземни цели" в северната част на Ивицата Газа по време на интензивни бомбардировки през нощта, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Израел смята, че палестинското ислямистко движение ръководи и организира операциите си от гигантска мрежа от подземни тунели.

"През нощта изтребители на ЦАХАЛ (Израелските сили за отбрана-бел.ред.) нанесоха удари по 150 подземни цели в северната част на ивицата Газа, включително тунели, използвани от терористите, подземни бойни обекти и друга подземна инфраструктура. Няколко терористи на "Хамас" бяха убити", се казва в комюникето, публикувано след нощта на интензивни израелски въздушни удари срещу палестинската територия.

Армията съобщава също, че е убила служител на "Хамас", който е отговарял за "моторни парапланери, безпилотни самолети, оборудване за откриване и противовъздушна отбрана". "Асем Абу Ракаба е участвал в организирането на клането на 7 октомври в селищата, граничещи с ивицата Газа", уточнява се в изявлението. Освен това той е "ръководил терористите, проникнали в Израел с моторни парапланери, и е отговарял за нападенията с дронове срещу постовете за наблюдение на ЦАХАЛ". Журналисти на АФП, намиращи се в района, потвърждават, че израелските бомбардировки в Ивицата Газа са продължили и през нощта. Засега няма данни за жертви, но медицински източници от палестинската територия са заявили, че се опасяват от голям брой жертви и значителни щети в резултат на бомбардировките.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Объркано Атлантиче

    18 7 Отговор
    Какво не ви казват:
    ООН обвинява Израел в извършване на военни престъпления в Газа

    ЦАХАЛ извършва военни престъпления по време на атаките в ивицата Газа, заяви Службата на върховния комисар на ООН за правата на човека. Така по време на бомбардировките загиват цивилни, а много сгради в анклава вече са разрушени.

    Общото събрание на ООН одобри с огромно мнозинство резолюция, призоваваща за "незабавно, постоянно и устойчиво хуманитарно прекратяване на огъня", което ще доведе до "край на войната" в Ивицата Газа.

    120 държави бяха „за“, 14 бяха „против“, 45 страни се въздържаха.
    САЩ са сред 14 държави, които гласуваха против - тоест ЗА война“

    България е гласувала "въздържал се"! Това трябва да го приемем като "голяма смелост".

    Коментиран от #32

  • 2 ЗЕЛЕНСКИ В ШОК!

    12 6 Отговор
    А за мен вече никой не се сеща,две думи накръст да обели...🙄🥺🤔😔🤭😖😪!
  • 3 Израел

    7 4 Отговор
    Израел разполага с американски бомби, който унищожават БУНКЕРИ НА 50 метра дълбочина ! Защо тогава си играят на войници???

    Коментиран от #10

  • 4 защо

    4 4 Отговор
    "Израелските сили за отбрана-бел.ред.) нанесоха удари по 150 подземни цели ........ Няколко терористи на "Хамас" бяха убити"
    Ще я фалирате тая държава бре!! "Хамас" са няколко стотин хиляди!?!
  • 5 Мария

    21 10 Отговор
    Няма ли кой да ги спре вече тези малоумни ционистки създания , избиха толкова много деца- над 3000 по данни ! Целият свят ги призовава да спрат !!! Това не е военна операция, това е геноцид! Сърцето ми се къса като гледам кадрите от Газа .... Дори няма къде да се скрият нямат бомбоубежища в Газа това не е нормално!!

    Коментиран от #7, #12

  • 6 Какво стана

    11 6 Отговор
    Цяла сутрин, 15 статии вече
    и никакво инфо за
    Зиленото шмъркало ! ?
    Ака ли та я сутрин.?
    В колко часа?
    Какви количества?

    Ама недейте така. Не ни дръжте в напрежение и невидение.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 АБВ

    10 9 Отговор
    Сами си го поръчахте няма милост всички арабески под ножа

    Коментиран от #15

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 АБВ

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Израел":

    Споко и на тях ще им дойде времето
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Aлфа Bълкът

    10 7 Отговор

    До коментар #5 от "Мария":

    В Ню Йорк американските евреи блокирали гарата в знак на подкрепа на Газа и прекратяването на огъня от страна на Израел - около 2000 човека в сградата и извън нея. Стотици от тях са задържани.
    Само медиите и политиците продължават вулгарно и нагло да подкрепят Израел!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Тонга и Съединените щати !!!!!!

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Важна новина ! Моля не трийте !":

    хахахаха....
  • 15 Лошото е друго!

    5 5 Отговор

    До коментар #8 от "АБВ":

    Че и много мирни граждани загиват в безразборните израелски бомбандировки...!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 6 Отговор
    Жестокост е това убиват се цивилни Мирни Хора

    Коментиран от #18, #20, #30

  • 18 МДАМ

    6 8 Отговор

    До коментар #17 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Едни цивилни мили хора, които след няколко години ще са терористи и могат да дойдат и твойто дете да убият съжалявайте ги още .... Вие не ги съжалявате изобщо не ви пука за тях само да сте на опаки на САЩ ама ще дойде ден наречен в миналото "Великото преселение на народите" и тогава ще ревете ама ......
  • 19 Баце ЕООД

    3 4 Отговор
    Странно, а не обявиха ли че Хамас им потроши танковете и избута извън газа? Или факти във факти, не може?
  • 20 ха ха

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Никой не убива цивилни хора. Само се произвеждат мъченици. Питай Хамас. Единственото неприятно е, че може да свършат девиците на Алла... И без това дажбата е 72 на калпак...
  • 21 Що ме изтриха

    3 4 Отговор
    като написах, че се надявам реципрочно количество еврейски нападатели да се явят пред яхве?

    Коментиран от #26

  • 22 КГБ

    4 8 Отговор
    Нещата са зловещи! Всяко забавяне на сухопътната операция, дава възможност на враждебни сили по света да използват СМИ за критики по държавата Израел. Време е за широко мащабна стратегическа операция на цялата територия на Газа. Няма друго положение! Нещата са повече от зловещи! Ужасни! Европа гъмжи от стотици спящи ислямски клетки. Тяхното активиране ще доведе реки от кръв в центъра на континента. Но за туй са виновни комисарите от ЕС! Трепането на жени и деца го видяхме. Фашистите от ХАМАС направиха класическо показно. На 10 октомври сутринта света видя кои са, какви са и на какво способни фашистите. ХАМАС нападна вероломно държавата Израел. Убийства на 1400 мирни мъже, жени и деца.в кибуци и такива отишле да се веселят на концерт. Картината е зловеща, грозни изнасилвания на млади жени и отвличане на 224 души в момента държани в подземията на Газа. Зверствата са страхотни, трудни за описване! Отделяне на глави от телата на жертвите. Вадене на живи бебета от коремите на бременни жени, крещящи от големи мъки и т.н. Преди това ХАМАС проведе ракетна атака с 2500 ракети изстреляни по мирни хора, кибуци, села и градове на Израел. ХАМАСките терористи, стратегически са взели примерът от ВЕРМАХТА, нападнал подло СССР на 22 юни 1941г. На 5 май 1945г., ВЕРМАХТА беше унищожен. Сега предстои операцията по унищожението на фашистката терористична групировка ХАМАС. Те трябва да бъдат изтрити от лицето на света

    Коментиран от #33

  • 23 ами

    4 3 Отговор
    не мога да разбера как познават колко терористи са убили като изравнят със земята един квартал през ноща или броят като украинците - има няма всеки ден по 1000 руснака
  • 24 Защото

    4 1 Отговор
    След като Израел твърди,че входовете на тези тунели са в обществени сгради като училища и болници,то няма начин да бъдат поразени само тунелите при бомбардировка.
  • 25 хахаха

    2 3 Отговор
    Утре Путин ако каже "Браво на Израел" всички във "ФАКТИ" ще почнат да обясняват колко хубаво е да се бомбандира Газа ХАХАХАХАХАХАХХА колко сте жалки ХАХАХАХ
  • 26 Анонимен

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "Що ме изтриха":

    Ами ще те изтрият. Поддържаш терористите убийци от ХАМАС.

    Коментиран от #34

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хаха

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Объркано Атлантиче":

    Объркан Путиноп.едал!
  • 33 Тоа / тая

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "КГБ":

    е доста ментално увредено
  • 34 Баце ЕООД

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Анонимен":

    Израел е терористична държава. Че други терористи са им отвърнали не е толкова фрапиращо
  • 35 Харон

    1 0 Отговор
    "Израелската армия обяви, че е "поразила 150 подземни цели" в северната част на Ивицата Газа по време на интензивни бомбардировки през нощта, предаде Франс прес, цитирана от БТА." Малко.Още. Всичките.