29 Октомври, 2023 05:19 1 607 8

"Хамас" е готова за размяна на израелски заложници за палестински затворници

  • хамас-
  • палестина-
  • заложници-
  • затворници-
  • израел

Ръководителят на групировката заяви, че това може да се договори незабавно

Ръководителят на "Хамас" в Газа Яхия Синуар каза снощи, че е готов да договори "незабавно" размяна на държаните от ислямистката групировка израелски заложници за "всички палестински затворници", задържани в израелски затвори, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Готови сме незабавно да сключим сделка за освобождаване на всички (палестински) затворници в затворите на ционисткия враг в замяна на всички заложници в ръцете на съпротивата", заявява Синуар в комюнике, публикувано от палестинската групировка, което е първото му изявление след началото на войната на 7 октомври.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мдаа

    18 7 Отговор
    Водачът на терористите нещо е сънувал. Отиват си, това още не го е схванал
  • 3 КГБ

    9 3 Отговор
    Нещата са зловещи! Всяко забавяне на сухопътната операция, дава възможност на враждебни сили по света да използват СМИ за критики по държавата Израел. Време е за широко мащабна стратегическа операция на цялата територия на Газа. Няма друго положение! Нещата са повече от зловещи! Ужасни! Европа гъмжи от стотици спящи ислямски клетки. Тяхното активиране ще доведе реки от кръв в центъра на континента. Но за туй са виновни комисарите от ЕС! Трепането на жени и деца го видяхме. Фашистите от ХАМАС направиха класическо показно. На 10 октомври сутринта света видя кои са, какви са и на какво способни фашистите. ХАМАС нападна вероломно държавата Израел. Убийства на 1400 мирни мъже, жени и деца.в кибуци и такива отишле да се веселят на концерт. Картината е зловеща, грозни изнасилвания на млади жени и отвличане на 224 души в момента държани в подземията на Газа. Зверствата са страхотни, трудни за описване! Отделяне на глави от телата на жертвите. Вадене на живи бебета от коремите на бременни жени, крещящи от големи мъки и т.н. Преди това ХАМАС проведе ракетна атака с 2500 ракети изстреляни по мирни хора, кибуци, села и градове на Израел. ХАМАСките терористи, стратегически са взели примерът от ВЕРМАХТА, нападнал подло СССР на 22 юни 1941г. На 5 май 1945г., ВЕРМАХТА беше унищожен. Сега предстои операцията по унищожението на фашистката терористична групировка ХАМАС. Те трябва да бъдат изтрити от лицето на света

    Коментиран от #8

  • 4 наблюдател

    11 0 Отговор
    терористите след още една седмица на бомбене на всичко ще са съгласни
  • 5 Яхия

    9 1 Отговор
    Яхния ще има да яде! Ха, жертвите в ивицата Газа ще надхвърлят скоро милион, тъй че там повече никой да не се засели! Абе, Яхния, ако бях на Нетаняху никога нямаше да се съглася с искането ти. Щях да пожертвам всички 220 отвлечени но щях да ти дам да разбереш, по-скоро на тия след теб, че ти няма да си измежду живите скоро, че срещу отвличане на израелци единствената плата ще са ти куршуми, снаряди и ракети.
  • 6 Тоя

    5 0 Отговор
    Е баш тарамбуката ако съдя по лишеното от всякакъв смисъл предложение!
  • 7 ...

    3 0 Отговор
    Да бе - цивилни за терористи. Как пък не.
  • 8 Начо Крика

    0 5 Отговор

    До коментар #3 от "КГБ":

    Два въпроса : защо винаги се говори за "държавата Израел"? Никъде няма да чуете "държавата сащ", "държавата Турция"......Защо не се наблюдаваха зверства когато Израел ги извършваше? А какво е ставало във израелските затвори, можем само да гадаем