Last news in Fakti

3 Ноември, 2023 10:27 1 510 25

ООН бяха обвинени от Израел, че повтарят пропагандата на Хамас

  • оон-
  • израел-
  • хамас-
  • пропаганда-
  • обвинение-
  • доклад-
  • изявление-
  • война-
  • конфликт-
  • газа

Според докладчици на ООН местното население в Газа е изложено на риск

ООН бяха обвинени от Израел, че повтарят пропагандата на Хамас - 1
Снимка: Shutterstock

В четвъртък излезе изявления на ООН няколко експерти, което включва език описващ „геноцид“ срещу населението в Газа. Израел обвини тези експерти в повтаряне на пропагандата на Хамас.

Израелската мисия към агенциите на ООН в Женева заяви, че докладчиците на ООН възпроизвеждат пропагандата на Хамас и че именно Хамас използва цивилни като живи щитове.

Седем специални докладчици на ООН по различни хуманитарни въпроси заявиха в съвместно изявление, че смятат, че цивилното население на Газа е изложено на риск от геноцид и че скоро ще бъде твърде късно да се опита да го предотврати.

Израел незабавно да прекрати огъня, а Хамас да освободи всички заложници, призоваха докладчици на ООН.

"Настоящата война беше наложена на Израел от терористите на Хамас, които извършиха атака на 7 октомври, убивайки 1400 души и отвличайки 243 деца, мъже и жени", се казва в изявление на израелската мисия.

Прессекретарят на генералния секретар на ООН Стефан Дюжарик, отговаряйки на въпрос на пресконференция относно изявлението на докладчиците на ООН, припомни, че само съответните органи на ООН имат право да определят всякакви събития и действия като геноцид, цитирана от News.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Санкт-Петербург

    33 4 Отговор
    Израел е държава терорист, нацист.
  • 2 гад моше

    20 1 Отговор
    само ние сме прави
  • 3 Трол

    28 3 Отговор
    Тия от Израел много напомнят на Зеленски по поведението.

    Коментиран от #19

  • 4 Израел са нацисти

    25 3 Отговор
    извършващи от 65 години геноцид и апартейд и в нищо не могат да обвиняват ООН ! Те на практика нямат и място в ООН !
  • 5 Не на ционисткият израелски нацизъм

    20 1 Отговор
    Amnesty International се присъедини към коалиция от организации на гражданското общество, които призовават ООН да не одобрява или приема предложена работна дефиниция на антисемитизма, която е била използвана за потискане на критиките срещу нарушенията на човешките права от израелските власти. В отворено писмо 104-те организации призоваха ООН да гарантира, че нейните основни усилия за борба с антисемитизма не насърчават или одобряват политики и закони, които подкопават човешките права.  

    Коментиран от #6

  • 6 Не на ционисткият израелски нацизъм

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "Не на ционисткият израелски нацизъм":

    Ако ООН приеме или одобри определението на IHRA, това ще насърчи правителствата да ограничат легитимната критика на политиките на израелското правителство и ще задуши нарастващите призиви за край на системата на апартейд, която Израел налага на палестинците
  • 7 Дааааааа, за тва иде реч!

    21 0 Отговор
    Истината е, че Израел е Държава-Терорист Осъществяваща Военни Престъпления, Апартейд и Геноцид. Многократно това е заявявано и от ООН и от множество правозащитни организации включително и еврейски.
  • 8 поручик Бенц

    10 5 Отговор
    "Настоящата война беше наложена на Израел от терористите на Хамас, които извършиха атака на 7 октомври, убивайки 1400 души и отвличайки 243 деца, мъже и жени", се казва в изявление на израелската мисия."
    Изречение, което оправдава геноцида на Израел трябва да се повтаря многократно - ясно ли е? НА мисирките говоря!!!!
  • 9 Наблюдател

    18 0 Отговор
    А санкции за Израел няма ли как иначе ще ги накарате да спрат??
  • 10 Миле

    15 0 Отговор
    Терориста вика дръжте терориста , аз не съм антинсемит , аз съм анти ционист
  • 11 ами

    19 0 Отговор
    понеже хамас сабатисали 1400 евреи дай сега даизтрепаме 2,5 милиона палестинци
  • 12 Ицо

    14 1 Отговор
    Явно Хитлер ,когото ненавиждам е бил прав !!! Тези ционисти ,подпомагани от говедарите и деменцията ,са виновни за тази касапници !!
  • 13 Дааааааа, за тва иде реч!

    13 0 Отговор
    Корпоративните медии цензурират масови протести срещу израелския геноцид в Газа ........ По интересното обаче, и за което умишлено се премълчава е позицията на Американските еврейски организации.... "" СЪТРЕСЕНИЯТА В ЕВРЕЙСКАТА ОБЩНОСТ НАРАСТВАТ, КАТО ЦИОНИЗМЪТ ВСЕ ВСЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ ИЗГЛЕЖДА ДА Е ГРЕШЕН ПЪТ !!!! """ =====
    ОТСТЪПВАНЕТО НА ИЗРАЕЛ ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА УСКОРЯВА ОТСТЪПЛЕНИЕТО НА АМЕРИКАНСКИТЕ ЕВРЕИ ОТ ЦИОНИЗМА
    ========= НАСИЛИЕТО НА ЗАСЕЛНИЦИТЕ СЕ НАРИЧА ПРОТИВОРЕЧИЕ С „ЮДЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ“ ======= и т.н. ..... и т.н. ......
  • 14 ООН са прави ! Но и санкции и пълна

    14 0 Отговор
    Изолация за Израел е нужна ...... Свидетели сме на повторение на ГЕНОЦИДЪТ В РУАНДА с над 1 000 000 жертви
    При Геноцидът в Руанда, за период от 100 дни, са избити над 937 000 души......свидетели сме и на повторение на Геноцидът в Дарфур който е едно от най-тежките престъпления, извършени срещу човечеството през 21 век, принуждавайки приблизително една трета от населението на територията да напусне домовете си и да живее в бежански лагери. Повече от 100 000 души са загинали в Дарфур от началото на конфликта. Повече от 1,8 милиона са напуснали домовете си, за да избягат. 200 хиляди от тях избягаха в съседен Чад. ........Свидетели сме точно на това според мен : Израелски геноцид и терор съизмерим с този в РУАНДА и надминал вече този в Дарфур ....
  • 15 По малко от 8-9 милиона нацистки паткана

    9 0 Отговор
    Били обвинявали ООН.....хахахаха......
  • 16 Някой

    12 0 Отговор
    Хайде сега, като са толкова отворени евреите, да си се оправят сами с арабите и персите.
    Никой за нищо не им е длъжен, особено когато извършват военни престъпления, и реват че нямат подкрепа от света (изключвам САЩ, но те не са света).
  • 17 Израел да бъдат моментално изключени

    14 0 Отговор
    От всички организации към ООН !!! Това е нужно в момента. Шут у задницата и пълна изолация докато нормална държава не станат.
  • 18 Ъхъъ

    15 0 Отговор
     +++ Ердоган е дълбоко прав! Ердоган нарече Израел "окупатор и военен престъпник" но беше прекалено мек и деликатен.
    Израел извършват геноцид !!!!
    И това съждение трябва да се повтаря и повтаря. Изтриване на Палестина.......
    Това, което се случва в Палестина, вече не може да бъде описано даже като геноцид или дори етническо прочистване. Това е отвъд масовото изтребление – то е пълно изтриване.  Израел са престъпника на столетието и в над 59 резолюции на ООН и в над 180 декларации и доклади на различни правозащитни организации това е показвано и доказвано. САЩ са наложили вето на резолюции за Израел общо 46 пъти, включително за нахлуването на Израел в Южен Ливан, както и за анексирането от Израел на сирийските Голански възвишения, които остават под израелска окупация. ......Ердоган спокойно и с чиста съвест може да нарече и САЩ "окупатор и военен престъпник" и отново ще е прав защото дефакто САЩ са съучастници на всички престъпления на Израел. Проекторезолюцията от 1972 г. – е единственият път, когато САЩ не наложиха вето – беше кратка и обща, призовавайки всички страни „незабавно да прекратят всички военни операции и да упражняват най-голяма сдържаност в интерес на международния мир и сигурност“. Това е единственият път когато САЩ са подкрепили мира и международното право ! .......... Всеки разумен човек би трябвало да разбере че Ердоган като нарича Израел "окупатор и военен престъпник" е прав разбира се, но спестява поне 50% от цялата истина. Израел е
  • 19 Точно така

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Трол":

    Само че чафутите са по-нагли от юдеина зельо.
  • 20 Трябва да бъде изгонен

    12 0 Отговор
    Посланика на Израел в София ! Това е правилното в момента. Всеки ден този човек нарушава конституцията и законите ни ! Да напомня на всички колеги ! ....Глава четиринадесета "Престъпления против мира и човечествата" от Наказателния кодекс по чл. 407 - "Който върши по какъвто и да е начин пропаганда за война, се наказва с лишаване от свобода до осем години".
  • 21 Оги

    2 8 Отговор
    Евреите са шефовете. Те колят, те бесят. Могат да разформироват ООН когато си искат. Можем само да преклоним глава и да им се подчиним покорно. Говоря за останалия свят (без Китай). Всеки на запд трябва да осъзнае, че е безсилен и няма шанс срещу тях.
  • 22 Трябва да бъде изгонен

    9 1 Отговор
    Посланика на Израел в София ! Нужно е също прокуратурата и ДАНС сериозно да се заемаят със спящите израелски терористични клетки в България, финансирани от ционисткият нацистки режим. Нужно е и ясен отговор да бъде даден от Шалом, те ционистка-нацистка или еврейска организация са ? Имат ли нужната членска маса в България и имат ли реално право по закон държавна субсидия да получават ......

    Коментиран от #24

  • 23 А хазарите трепят

    10 0 Отговор
    хора по света и все реват, че те са жертвите...
    И защо по цял свят народите така силно ги "обичат"? Сигурно има защо!
  • 24 любител

    13 0 Отговор

    До коментар #22 от "Трябва да бъде изгонен":

    прав си пич когато чифу--е избиват невинни жени и деца е правилно а когато русия защитава своето население от фашистите тогава те са терористи.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.