6 Ноември, 2023 07:21 1 110 9

Група за противодействие на киберзаплахите на Северна Корея е създадена от Япония, Южна Корея и САЩ

  • южна корея-
  • сащ-
  • япония-
  • киберсигурност-
  • северна корея-
  • киберпрестъпления-
  • договор

Целта на групата е да разработи мерки за блокиране на киберпрестъпленията на Северна Корея

Група за противодействие на киберзаплахите на Северна Корея е създадена от Япония, Южна Корея и САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Южна Корея, Япония и САЩ смятат че Северна Корея използва кибернетични дейности, за да финансира незаконните си оръжейни програми. Затова трите държави се договориха да създадат консултативна група на високо равнище за противодействие, предадоха от Йонхап и Ройтерс като се позовават на южнокорейската президентска канцелария.

Решението е било взето предишната седмица на тристранна среща с участието на заместник-съветника по националната сигурност на Южна Корея Ин Сон-хуан, заместник-съветника по националната сигурност на САЩ за киберпространството и новите технологии Ан Нойбергер и заместник-ръководителя на японския секретариат по националната сигурност Кейичи Ичикава във Вашингтон, цитирано от БТА.

Целта на новата консултативна група, която ще заседава на всяко тримесечие, е да разработи мерки за блокиране на киберпрестъпленията на Северна Корея и да подобри съвместния капацитет за реакция на трите държави срещу глобалните киберзаплахи.

Консултативният орган е продължение на споразумението, постигнато от президента Юн Сук-йол, американския му колега Джо Байдън и японския премиер Фумио Кишида по време на тристранната им среща на върха в Кемп Дейвид през август. Тогава те се договориха за създаване на тристранна работна група, натоварена с борбата със севернокорейските киберзаплахи и кражбите на криптовалута, припомня Йонхап.

По време на престоя си във Вашингтон Ин се е срещнал и с националния координатор по киберсигурност на Австралия Дарън Голди миналия понеделник и двете страни се договориха да работят за съвместно идентифициране и реагиране на общи заплахи, съобщава още канцеларията на президента Юн.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 :))

    4 1 Отговор
    И како по - точно ша праят?
  • 2 Какво означава

    10 2 Отговор
    "законна" оръжейна програма и какво "незаконна" оръжейна програма??? И по чии "закони"?

    Моля Елито да ни обясни защото ние сме простички! Пък после ще и дочетем статийката!

    "Южна Корея, Япония и САЩ смятат че Северна Корея използва кибернетични дейности, за да финансира незаконните си оръжейни програми. "

    Коментиран от #5

  • 3 Механик

    11 1 Отговор
    Това, Северна Корея, то не беше ли една държава, дето нямат какво да ядат и живеят 17-ти век?
    Какви компютри, какви кибер атаки, бе? Ми те нали живееха в колиби и не ходеха на учиище???
    п.п.
    Кимчо ша ви оправи вас. За сега само ви прави на луди калинки и ви страхува, ама дано не ви подкара там по плажовете нв Майами, че свят ще ви се завие.
  • 4 Верно ли

    6 2 Отговор
    Хахахах, щото сащисаните цъфнаха , та вързаха и в Окрайна, и в Израел, та сега със Северна Корея се хванали...
  • 5 Механик

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Какво означава":

    Гледай сега! Законните програми са тия на САЩ и Израел. Всичко друго е незаконно. Само САЩ и Израел имат право да разработват ЗАКОННО незаконните оръжия.
    Имат право и да ги ползват.
    Питайте японците за атомните бомби и ще видите.
  • 6 Въпрос

    3 1 Отговор
    Към автора на статията
    Защо северокорейските оръжейни програми са незаконни и има ли оръжейни програми на някоя държава които да са законни
  • 7 Гориил

    4 1 Отговор
    Русия и Китай ви се смеят. Предстоящият колапс на руската икономика, за който винаги са говорили повечето привърженици на санкциите, не се е случил, рублата е стабилна, цената на петрола е висока, а санкциите нямат очаквания ефект. Западните борци срещу рублата загубиха почти две години безрезултатно.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 брейй че весело

    2 0 Отговор
    как така кибер заплаха от северна корея ? та нали според самите вас там са 1000 години назад от човечеството ? нали са много назднала нация там вирее лош комунизъм и хората гладуват … ех този хуливуд как променя животи и съдби…
Новини по държави: