10 Ноември, 2023 14:25 2 016 11

250 милиона евро за страните от ЕС, за да се справят с миграционните потоци

  • европейска комисия-
  • европейски страни-
  • европейски съюз-
  • миграция

141 млн. евро за оборудване за електронно наблюдение в граничните служби в България, Латвия и Литва

250 милиона евро за страните от ЕС, за да се справят с миграционните потоци - 1
Снимка: Shutterstock

Европейската комисия обяви, че ще предостави на страните от ЕС повече от 250 милиона евро, за да им помогне да управляват по-добре миграционните потоци.

В съобщението се обръща внимание на нарастващия приток на мигранти от всички посоки. Комисията се съгласи също така да предостави допълнително финансиране на държавите, които се нуждаят от помощ (България, Румъния, Полша, Естония, Испания и Литва), за подобряване на обмена и обработката на данни между граничните служби в България, Хърватия, Гърция, Литва и Унгария;

141 млн. евро за оборудване за електронно наблюдение в граничните служби в България, Латвия и Литва; както и за разполагане на мобилно оборудване за наблюдение. Общо 118 млн. евро ще бъдат отпуснати за грижи за непридружени деца мигранти в Белгия, Кипър, Словакия и Испания, както и за младежи в България, Кипър, Гърция, Италия и Испания.

Средствата ще бъдат използвани и за подобряване на условията в приемните центрове по границите с Италия, Латвия, Литва и Полша, както и за изграждането на нови приемни центрове в Кипър и Италия. Използването на средствата може да започне незабавно.

Комисията обясни, че тези дейности ще бъдат извършени от национални агенции или партньорски публични органи, неправителствени организации и ООН, цитирана от БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    3 0 Отговор
    По 3000 евро на регистрирана чалма за Ганчо. Ще станете Ливан на Балканите, а и Денко каза, че до 2024 год ще сте най-доброто място за живеене, ама не спомена, за кой.
  • 2 ГКС

    11 0 Отговор
    Цяла Европа е пълна с измет, какви потоци ще спирате??? тези от Брюксел са за смъртна присъда
  • 3 Тези

    5 0 Отговор
    пари до никъде няма да стигнат , а проблемът с тях е далеч по - голям , отколкото се смята ! Меркел каза "Ще се справим" и ги остави , милиони хора , на Европа да си чука главата !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 име

    3 0 Отговор
    И какво да направим с тези пари? Как да спрем милионите иракчани, афганистанци, сирийци, а сега и палестинци, бягащи от американската демокрация?!
  • 6 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    4 0 Отговор
    ПО-ВЕЧЕ ОТ 250 МИЛИОНА ЩЕ БЪДАТ ОТКРАДНАТИ ОТ ЕС ПОЛИТИЦИ
  • 7 ЕВРОНЮЗ

    2 0 Отговор
    😂 😂 😂 Сега къщите за гости и мутренските хотели потриват доволени ръце
  • 8 Ние 500 години бяхме буфер

    4 0 Отговор
    А Танте Меркел по правилата на канцлерАкт ги посрещна с добре дошли !
    Какви ли още нещастия предстоят на старата Европа след неадекватното, васалско управление на разни пудели...
  • 9 българина

    5 0 Отговор
    въпросната новина е тъжна като бомба в болница в Газа Парите са за да се управляват!!!! не да се спрат. Болният като излязъл от онкото щастлив се зачел в рецептата, изписаните хапчета били за болкоуспокоение, НЕ за лечение.
  • 10 А ми

    3 0 Отговор
    няма да стане с банкноти, а със куршуми. Границите се охраняват с всички средства, а местата за пресичане са обозначени от всяка суверенна държава. Не може да има право на место на чуждата трпеза (социална), този който счрез престъпно поведение е нарушил законите и държавната граница , и не е внесъл нито лев в социалнте фондове на гражданите -данъкоплатци на дадена страна. Когато спре безплатната софра, тогава ще спре и напливът на паразитите без документи. А са без документи, за да не могат да ги върнат.
  • 11 Ани салич е супер скандална

    3 0 Отговор
    Всяка вечер ни казва за скандали в парламента и сблъсъци в парламента и това я прави супер скандална
Новини по държави: