Last news in Fakti

12 Ноември, 2023 06:06 1 468 11

Израелските сили убиха трима млади палестинци в окупирания Западен бряг

  • израел-
  • западен бряг-
  • палестинци-
  • убити

Израелски резервист беше убит при стрелба близо до селището Ейнав

Израелските сили убиха трима млади палестинци в окупирания Западен бряг - 1
Снимка: YouTube

Израелските сили са убили трима палестинци в окупирания Западен бряг, а израелски военен резервист е бил убит при стрелба, предаде Ал Джазира.

14-годишният Айхам ал Шафеи и 24-годишният Язан Шиха са били убити в Ал-Бире, близо до Рамала, по време на израелска атака в четвъртък, съобщи палестинското министерство на здравеопазването.

Израелските сили са убили и 19-годишния Кусай Коран по време на нападение над Калкиля в северната част на Западния бряг.

В четвъртък министерството съобщи, че 14-годишният Хамдан Омар Хамдан е починал от рани на главата, получени по-рано тази седмица от стрелба от израелската армия. Според палестинската информационна агенция Wafa момчето е било в кола с баща си по време на стрелбата.

Последните смъртни случаи увеличават броя на палестинците, убити на Западния бряг от началото на войната до 133, според здравното министерство.

Повече от 9 000 души са били убити при израелските бомбардировки над Газа, включително 3 760 деца, според палестинските власти.

В четвъртък израелски резервист беше убит при стрелба близо до селището Ейнав, в северната част на Западния бряг, съобщи израелският вестник Haaretz.

Мъжът, идентифициран като Елханан Клайн, е носел военна униформа по време на атаката.

Израелският военен говорител Даниел Хагари каза, че „терористите са стреляли по превозно средство, което се е преобърнало в резултат на стрелбата“, добавяйки, че армията е започнала да преследва бойците „и блокира пътищата в района“.

В резултат на атаката десетки израелски заселници нахлуха в близкия палестински град Деир Шараф. Заселниците подпалиха коли и нападнаха магазини, според съобщения в местните медии.

Кадри от мястото на инцидента показват стълбове черен дим, издигащи се в небето.

„Тази сутрин десетки заселници се събраха в Дейр Шараф, източно от град Наблус, и хвърляха камъни по домовете на палестински граждани под защитата на окупационната армия,” заяви Асеф Нофал, палестински журналист, който беше на мястото на инцидента, предаде Ал Джазира.

„Те също така запалиха три превозни средства, които принадлежат на граждани от село Деир Шараф, и изгориха магазини на главния път в това село.“

Насилието на заселниците скочи на Западния бряг от началото на войната. Според израелската правозащитна група B’Tselem най-малко 13 общности са били разселени на Западния бряг.

Израелските сили също засилиха нападенията в палестинските общности и извършиха масови арести. Военните съобщиха, че са арестували 49 души в четвъртък, включително 21 бойци на Хамас.

Повече от 1 800 палестинци са били арестувани на Западния бряг от 7 октомври, като повече от половината от тях остават задържани.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така така

    8 8 Отговор
    Ционистки нацисти
  • 2 Убили

    10 8 Отговор
    деца......
  • 3 ХАХАХА

    9 9 Отговор
    Какво човеколюбие ,каква хуманност от страна на юдеите. Догодина цялата държава да бъде обявена за нобелов лауреат!

    Коментиран от #4

  • 4 ХАХАХА

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "ХАХАХА":

    З А М И Р
  • 5 АУУУУУ

    11 12 Отговор
    БОКЛУЦИТЕ НА ХАМАС ВЕЧЕ ГИ ОПЛАКВАМЕ ПОИМЕННО 🤡🤡🤡🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Наблюдател

    4 5 Отговор
    Миленчо винаги е правил проруска пропаганда.
  • 8 Само питам

    7 5 Отговор
    От кога терористите и садистите от Хамас се наричат млади палестинци?
  • 9 давай

    5 3 Отговор
    цахал!
  • 10 М да

    6 1 Отговор
    Няма никакви палестинци .Термина и народа са измислени в Москва от КГБ и налогжени през 1964 г., по същият модел по който 20-30 години преди това пак в Москва от Коминтерна е утвърдена тнр. македонска нация. Има араби който контролират около 350 кв. км в Газа и още 13 милиона в целият свят. Ако приемем, че на Израел не му е жал за арабите в Газа ЧУДНО Е ЗАЩО ЗА ТЯХ НЕ ЖАЛЯТ ОСТАНАЛИТЕ АРАБИ, а по жалят за 350 кв. км. Току що видяхм как 3 милионна бедна планинска Армения владееща ПОД 30 хиляди кв. км. отвори границите за 120 000 свой сънародници, а 450 милиона араби НЕ ИСКАТ ДА СЕ ПОГРИЖАТ ЗА СВОИТЕ СЪПЛЕМЕННИЦИ.
  • 11 Нико

    4 2 Отговор
    Много ясно, че ще ги убият след като стрелят по израелските войници. Палестинските деца от малки ги учат да стрелят и ги учат да мразят евреите и да ги убиват.