Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Ноември, 2023 12:50 1 023 22

САЩ призова еврейски организации да продължат подкрепата си за Украйна

  • сащ-
  • еврейски организации-
  • подкрепа-
  • помощ-
  • украйна

Ръководителят на президентската администрация отбеляза приноса на американските еврейски организации в борбата срещу руската пропаганда

САЩ призова еврейски организации да продължат подкрепата си за Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

Андрий Ермак, началник на администрацията на президента на Украйна, се обърна към представителите на водещи еврейски организации в САЩ с молба да продължат да подкрепят и помагат на Украйна за ускоряване на победата над общия враг, съобщи "Украинска информация", цитирана от БТА.

Помощниците на Ермак, които посетиха Съединените щати като част от украинска делегация, ръководена от вицепремиера и министър на икономиката Юлия Свириденко, се срещнаха с лидери на водещи американски еврейски организации.

На срещата присъстваха ръководители, изпълнителни директори и представители на Националната асоциация за еврейска подкрепа в Евразия, Лигата за борба с поругаването, Американския комитет по обществените въпроси на Израел, Американския еврейски комитет, международната еврейска неправителствена организация Бней Брит (Синове на Завета), Еврейската федерация на Северна Америка, HIAS и Световния еврейски конгрес в Америка и Северна Америка. От украинска страна присъстваха посланикът на Украйна в Съединените щати Оксана Маркалова и двама заместници на президента на републиката.

Президентът Ермак благодари на американските еврейски организации за вярната им подкрепа за Украйна в борбата ѝ срещу руската агресия и за хуманитарната помощ, предоставена на украинските граждани.

Ръководителят на президентската администрация отбеляза приноса на американските еврейски организации в борбата срещу руската пропаганда и антисемитизма. "Съдбите на нашите народи са исторически взаимосвързани. Те са взаимосвързани и днес. Народите на Израел и Украйна се борят еднакво за правото си на съществуване. И да бъдат себе си", подчерта той.

Оста на злото, в която влизат Русия, Иран и терористите от палестинското движение Хамас, действа по същия начин, като използва произведени в Иран безпилотни самолети камикадзе, за да убива деца, да поробва цивилни и да унищожава енергийна инфраструктура, заяви "Украинска информация".

"Изправени сме пред нови предизвикателства и всички знаем кой е най-заинтересован от започването на нови войни. Това са Иран, Русия и Северна Корея. Украинците знаят как изглеждат терористичните атаки срещу цивилни граждани. Ясно е, че ако агресорите не бъдат окончателно победени в Украйна, те ще продължат тази война на други места".

Ермак призова за повече подкрепа и помощ за Украйна, за да се ускори победата над общия враг.

"Победата в Украйна и унищожаването на военния потенциал на Русия означава разрушаване на плановете на агресорите и намаляване на влиянието на терористите по света. Затова подкрепата за Украйна означава защита на свободата и сигурността на всички хора на планетата", заяви представителят на Ермак.

По-рано Ермак се срещна с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, за да обсъдят приоритетните нужди на украинските отбранителни сили и санкциите срещу Русия, съобщи "Украйна-Информ".


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    1 33 Отговор
    след като занулят ХАМАС ..мамас / евреите тръгват срещу матушката , техен съюзник ,както обещаха-те са на принципа око за 2 и зъб за чене

    Коментиран от #10, #19

  • 2 Все пак

    24 1 Отговор
    Еман ще е новата столица на бездомните мушета.
    През последното хилядолетие почти няма държава в Европа, която да не ги е гонила с всичките подобаващи за случая мероприятия. От Русия до Франция и от Швеция до Италия .
    И от новата им "родина" У КраИна имат нелицеприятни спомени.
  • 3 Нормално за тях

    24 1 Отговор
    Подпалват....духват и призовават другите-
    /буд@.алите/, ...за да не си горят те /подпалвачите/ ръцете.
  • 4 честен ционист

    12 0 Отговор
    В Уман вече надписи на кирилица няма.
  • 5 хахахаха то тези молитви и

    21 1 Отговор
    помощи от 2 милйона долара са смешни . Зелиски си ги прибира в касата .
  • 6 флипп

    24 1 Отговор
    Козяшкия тролетариат яко разчита на това българите да не се сещат, че точно Израел създаде и обучи Хамас. Типичен подход на нискочели треторазрядни предатели, които, ако не е мизерния доход от посолството, ще измрат гладни.
  • 7 Ръководителят на президентската

    20 1 Отговор
    администрация в САЩ такива простотии е надрънкал, че не е истина просто колко е неадекватен
  • 8 Евреи да подкрепят

    24 1 Отговор
    Нацистки режим в Украйна е крайно неадекватно.
  • 9 Написаното, сякаш

    19 1 Отговор
    луд човек го е писал, нямащ никаква връзка с действителността
  • 10 да ве да

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Ще тръгнат евреите, ама най-накрая някой и тях, ще ги занули, сещаш се, ама не го казваш! Мечтите ти са извратени, но неосъществими!
  • 11 Някой

    16 1 Отговор
    Хайде да се определите кое е вярно? В заглавието пише, че САЩ призовавали еврейски организация. В текста по-долу пише, че Ермак призовавал еврейските организации. Или Ермак има пълномощно от дъртия да представя САЩ вместо него?

    Коментиран от #21

  • 12 ЕСССР

    15 1 Отговор
    САЩ искат освен Русия да изтощят и съсипят и Европа и що касае Европа за сега успешно се справят благодарение на еврократуните!
  • 13 За протокола

    10 1 Отговор
    "Washington Post отбелязва, че интересът на Конгреса на САЩ към финансирането на Украйна е спаднал до минимум. Следователно нарастващото значение на други приоритети на националната сигурност, включително Израел и южната граница на САЩ, може да означава края на американската помощ за Киев."
  • 14 Смърт

    7 1 Отговор
    на украинските хазари!!!!!
  • 15 Име

    9 1 Отговор
    Ами то град Умань в Украйна на практика вече е собсъвеност на еврейте! Напишете в ютуб град Умань и ще видите в какво са превърнали хубавия украйски град! Украйнците недоволстват от превземането на града , но нищо не могат да сторят!
  • 16 Еврейски равин говори за ционизма

    5 1 Отговор
    Един разговор от преди 2 години с равин Яков Шапиро за идеологията на ционизма и как се прави опит тази идеология да подмени юдаизма.
    Много интересни, дори скандални неща могат да се чуят в този разговор, които дават яснота по различни въпроси. Какво е ционизъм, какво е юдаизъм, защо днес антисемитизма всъщност се нарича ционизъм?

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Урко

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    От 52 години зануляват затова всичките им съседи ги мразят.
  • 20 Също така

    4 0 Отговор
    Призоваваме и всички геййски организации да засилят помощта си...😆😆😆

    Коментиран от #22

  • 21 Кличко

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Някой":

    Ама ти четеш статиите им ли?
    Я като видим заглавието,че е измислено и минавам към коментарОт.😆
  • 22 Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Също така":

    Гейски организации и еврейски организации е едно и също.
Новини по държави: