Last news in Fakti

19 Ноември, 2023 19:33 2 652 9

За рекордна сума продадоха шапката на Наполеон

  • наполеон-
  • шапка-
  • търг

Сумата по време на търга достигна 1.9 млн. EUR

За рекордна сума продадоха шапката на Наполеон - 1
Снимка: Shutterstock

Шапката на френския император Наполеон I Бонапарт беше продадена на търг в община Фонтенбло във френския столичен регион за рекордните 1,9 млн. EUR, съобщава аукционна къща Osenat.

"След дълга борба на търг шапката на император Наполеон I намери купувач за 1 932 000 EUR по време на продажбата на колекцията на Жан Луи Ноазие днес във Фонтенбло. Това е световен рекорд за шапка на Наполеон I!", съобщават от аукционната къща.

Според информация на сайта на аукционната къща първоначално лотът е бил оценен на 600-800 000 EUR. Това е таупе филцова триколка, украсена с бяла, синя и червена кокарда. Шапката датира от около 1810 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРЪКА АЛИ

    4 7 Отговор
    Шапките са най лошото нещо ,те стоят в основата на човешкият раздор
  • 2 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 2 Отговор
    Простичко... Чичо Бизнес трябва да плати на бай Работник толкова, че да може последния да си купи произведеното от него...иначе чичо фалира. Да, ама не, защото чичо Бизнес си има леля Банка която да му бута гювеч и двамцата заедно притискат дядо Правителство.... да тегли заеми за да ги дава за социални мероприятия, и нови заеми заради лихвите, И ТАКА ДО КРАЯ НА СВЕТА... В „ДЕБЕЛИТЕ КНИГИ“ това се нарича „Срастване на производствения и банков капитал...“
    Инфлацията е порочен, банков, изкуствено създаден финансов инструмент. Ясно е, че инфлацията се прави от банките, не е от пазара...
    НЕ Е НОРМАЛНО, ПРИ НЕПРЕКЪСНАТОТО ПОВИШАВАНЕ НА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТТА НА ТРУДА И ЕФЕКТИВНОСТТА НА ПРОИЗВОДСТВОТО, ЦЕНИТЕ ДА РАСТАТ.
    Заради натиска от инфлация е презапасяването с храни и хранителни ресурси и последващото им изхвърляне на сметищата, както и презапасяването със суровини и дълготрайни активи, а също и баснословното инвестиране във всякакви щуротии, от абстракционистки картини, до гащите на Жозефина и кичур от косата на Наполеон или ШАПКАТА му . А чии са банките, а?
  • 3 Само да питам

    5 3 Отговор
    Коя точно шапка на Бонапард той е имал мн шапки.
  • 4 дядо поп

    8 3 Отговор
    Май , че Зеленски я е купил!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 БАС ЛОВЯ ЧЕ Е ИЛИ В

    0 3 Отговор
    ЕРМИТАЖА.....ИЛИ НА БЮРОТО НА КЪТИН И КЪТУ ПОКАНИ Я НЯКОЙ ОТ НАТУ ИЛИ ЕС ША Е ДО ПРЕСПАПИЕТО МУ И ША СА ПОДХИЛВА.......
  • 7 Аз пък чакам търг

    9 5 Отговор
    за скъсания презерватив, заради който е се родил украинския Чърчил.
  • 8 ОСМАНАГИЧ 🇹🇷

    2 0 Отговор
    🤩 По една шапка имат Тръмп,Путин и Ердоган. 🤠Ще им трябват като се пенсионират. 🥳
  • 9 Ташко

    1 0 Отговор
    Да си я носи с здраве 😂
Новини по държави: