Last news in Fakti
  Тема: Украйна

7 Декември, 2023 21:12 2 052 66

Първият дипломат на Лондон: САЩ трябва да одобрят спешно оръжеен пакет за Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • дейвид камерън-
  • пентагон-
  • джо байдън

По повод на опасенията на Белия дом, че Европа не прави достатъчно за Украйна Дейвид Камерън заяви, че по отношение на икономиката и на военната помощ Европа прави двойно повече от Вашингтон

Първият дипломат на Лондон: САЩ трябва да одобрят спешно оръжеен пакет за Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският министър на външните работи Дейвид Камерън използва посещението си във Вашингтон днес, за да призове американските политици да одобрят нов пакет военна помощ за Украйна, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Американският президент Джо Байдън се обърна към Републиканската партия за нова военна помощ за Киев и предупреди, че победа за Русия над Украйна би поставила Москва в позиция да атакува съюзници от НАТО и да въвлече американски войски в конфликта.

Още новини от Украйна

Въпреки това Сенатът, където управляват републиканците, блокира вчера закон за отпускане на помощи за Украйна в размер на милиарди долари, подкрепен от Демократическата партия, и каза, че по този начин е искал да изтъкне важността на приемането на по-строга политика за контрол на границите на САЩ. Консерваторите в Конгреса на САЩ обвързват въпроса с помощта за Украйна с този за затягане на мерките за борба с незаконната миграция на американо-мексиканската граница.

"Не се безпокоя за силата, за единството и за смелостта на украинския народ, безпокоя се, че няма да направим това, което трябва", каза Камерън. "Трябва да гарантираме, че им даваме оръжията, че им предоставяме икономическа, морална, дипломатическа и най-важното - военна подкрепа, която може да доведе до промяна", допълни той.

По повод на опасенията на САЩ, че Европа не прави достатъчно за Украйна Камерън заяви, че по отношение на икономиката и на военната помощ Европа прави двойно повече от САЩ.

"Гледам на това като на важен тест за поколението ни... ще осъзнаем ли, че европейската сигурност е и американска сигурност и ще бъдем ли единни по този въпрос?", каза външният министър на Обединеното кралство.

"Трябва да дадем тези пари на украинците. Трябва да ги подкрепим и да сме сигурни, че Путин е губещият, защото ако тези пари не се гласуват и отпуснат на Украйна, има само двама души, които ще се усмихнат: единият е Владимир Путин, а другият е Си Дзинпин в Пекин", заключи Камерън.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дипломат на

    48 3 Отговор
    друга държава нарежда на САЩ????

    Коментиран от #20, #33

  • 2 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    51 3 Отговор
    Западните чакали са в ступор, стават все по-неадекватни, но алчността не си губят още!
  • 3 Пръц

    35 3 Отговор
    И ква помощ още бе? Яо ли?На те руснаците имат повече.
  • 4 Някой

    38 2 Отговор
    Той и Бо Джо се направи на решаващ фактор. И малко след това му спретнаха "партигей"
  • 5 Бонев

    40 2 Отговор
    Голям зор да се изхарчат стотина милиарда от данъкоплатците.
  • 6 налюдател

    41 2 Отговор
    Колко повече дават толкова повече губят

    Коментиран от #10

  • 7 още руски шамари

    40 3 Отговор
    искат нацистите...Е щом искат ще им ги налепят....както си ТРЕА !!!

    Коментиран от #66

  • 8 Как стана така

    39 2 Отговор
    Че цяло звено с изтребители
    с пълно бойно снаряжение
    беше допусната на чужда територия ⁉️
    А някВи еФки, услужливо изрисуваха
    руския флаг над Абу Даби ❗
    Зомбираните от телевизороТ0
    ГМО бройлери.........
    Асимилирате ли го ❓
  • 9 П....ли

    8 1 Отговор
    Ш....
    Ни...иииии
  • 10 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    36 2 Отговор

    До коментар #6 от "налюдател":

    "Елитите" на западните чакали ще доведат нещата до там, че във всяка Западна страна и в САЩ ще пламнат граждански войни, за нас при това положение ще е добре, че ще се справим с нашите марионетки и подлоги, олигарси, робовладелци и чорбаджии!

    Коментиран от #15

  • 11 Мишел

    37 3 Отговор
    Няма време. Украйна ще се сгромоляса, когато на фронта украинците разберат, че липсата на американска помощ означава не само липса на оръжие и на боеприпаси, а и липса на заплати.
  • 12 Симо

    36 2 Отговор
    Тези съвсем изгубиха почва под краката си! Както си мислеха, че ще годсподтстват икономически над света с печатане на пари, а не с производство, така смятат и че могат да печелят войни с дрънкане на глупости и пак .... печатане на пари. Този се беше оттеглил като стана напечено и се скри в миша дупка, а сега пак е изпълзял. Явно като не си в "голямата" политика, няма кинти!!!!
  • 13 Демократ

    28 2 Отговор
    Плъховете почнаха да бягат от потъващия кораб и търсят всякакви оправдания.
  • 14 напоследък си припомних

    16 2 Отговор
    една народна наша песен, която съм чувала бегло в детството:
    "Стъпил Хитлер, стъпил Хитлер на руската земя,
    да си цели, да си цели на Сталин звездата.
    Не уцели, не уцели на Сталин звездата, най уцели, най уцели кретото си сърце.
    Викна Хитлер, викна Хитлер, викна та заплака, на глава ми, на глава ми счупен кръст сложете,
    на крака ми, на крака ми - карта на Европа......"
  • 15 Ветеран от протеста

    10 2 Отговор

    До коментар #10 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Вярно,да живее независим Тексас!
  • 16 Ццц

    13 1 Отговор
    Да пратят Рошко да им каже, хайде просто да им дадем. Ама няма гламави като Точко Зеленски.
  • 17 КПСС-БКП

    28 2 Отговор
    След като приключат с Украйна, братушките трябва да унищожат Великобритания. Няма по - гнусни, лицемерни и дебели хора от британците. Слава на Русия !!!
  • 18 САРМАТ

    5 14 Отговор
    ЛОНДОН И ВАШИНГТОН ПОДГОТВЯТ ГОЛЯМ ПАКЕТ ЗА УКРАЙНА!

    Коментиран от #29

  • 19 Ванко

    22 2 Отговор
    Д Камерон е един фалирал политик, изваден от нафталина. Този е същия който изгуби Англия за Европа, със една дума загубеняк. Никой не питаше за Брексит ама той го направи, пълен нещасник.
  • 20 Хахахаха

    4 18 Отговор

    До коментар #1 от "дипломат на":

    Така е. Странно е също, че пусин се опитва да командва в Украйна.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 САМО ДА НЕ МЕ ИЗТРИЯТ

    4 21 Отговор
    Руският президент Владимир Путин направи едно признание днес, 5 декември, за което вероятно тепърва ще се произнесат психолози и психиатри. Нека просто го предадем възможно най-точно: На заседание на надзорния съвет на Общоруското движение на децата и младежта в Пятигорск на въпрос кое е било най-хубавото преживяване, свързано със семейството му, Путин отговори така: "Знаете ли, това като цяло е нещо интимно, аз ще разкажа само началото на тази история. Мама ме постави в ъгъла, дори вече не помня защо. Известно време тя ходеше, гледаше ме заплашително и питаше: „Ще поискаш ли прошка или не?“ Как точно завърши тази история ще ви разкажа насаме, а една част просто ще пропусна. Накратко, всичко приключи с това, че тя започна да ме целува, измъкна ме от ъгъла и с това историята приключи. Но как тя го направи е отделен въпрос“.

    Коментиран от #26

  • 24 Мда

    18 3 Отговор
    Българските политици одобриха в НС БЕЗПЛАТЕН (струва милиарди на пазара) оръжеен пакет за украйна - БТР-и, ракети и пр., благодарение на Тагарев. И осигури 2 милиарда на данъкоплатците за шосейни джипове, тип страйкър. Също така семейството на Тагарев се облагодетелства с поръчка на дронове, правени в час по трудово във фирма, където жената на Тагарев (т.н. поп Кръстю) има участие. Леле...
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 САМО ДА НЕ МЕ ИЗТРИЯТ

    4 13 Отговор

    До коментар #23 от "САМО ДА НЕ МЕ ИЗТРИЯТ":

    Путин уточни, че тогава е бил на около три-четири години. Малко по-късно руският президент сам се върна отново към темата и добави, че майка му го е вдигнала на ръце и започнала да го целува "на разни места". "Тази майчина любов е във всеки от нас и несъзнателно ни съпровожда през целия ни живот. Именно това е възпитание", завърши Господарят на Кремъл.

    Коментиран от #54

  • 27 Българин

    14 2 Отговор
    Путин никога не губи, няма и да загуби сега.С Украйна вече е свършено,но не иска запада да си признае,т.е.запада загуби тази война.Колкото и да двват американците,ще бъде капка в морето.

    Коментиран от #49

  • 28 Некой си

    15 2 Отговор
    Дошло некво мекере от Англия да дърпа ушите на американците ! За какво им беше войната за независимост тогава ? Един път ги подведоха с Ирак,направо ги излъгаха.И сега Европа бере емигранти денонощтно.
  • 29 Сещам

    11 0 Отговор

    До коментар #18 от "САРМАТ":

    Се за един голям "пакет"с който американците и англичаните оправиха Украйна.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Хохо Бохо

    8 0 Отговор
    Прави впечатление, че краварите и ЕСССР дават пари и оръжие на 404, а тези се скатават. Някой да е чул тези чалмосаните от острова да са дали нещо?
  • 32 Стойте красиви

    4 6 Отговор
    Тровят джуджето само..англичаните са царе на дезинформацията..а е добре хипофизния да си мисли че има някакъв шанс за нещо в Украйна..онуй дърво Медведев не случайно не се е появявал от две седмици..
  • 33 Ганьо

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "дипломат на":

    Там са шефовете, сащисаните го играят полицаи на света...
  • 34 максим

    8 1 Отговор
    какви, одобрения или споразумения!!! вие, клекнахте,на руснаците.вие сте победени,разбираш, или нет? победени сте баце,това е мощна държава,с нея ,шега не бива!!! разве, не понимаеш?????

    Коментиран от #37

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Киев за три дни

    2 15 Отговор

    До коментар #34 от "максим":

    И тази ,, най- мощна държава" за почти две години не може да победи съседна Украйна? Не държава от НАТО, като например Полша, а Украйна, бившата си колония, структурирана по Руски/Съветски модел!? За сравнение САЩ превзеха Ирак за точно 20 дни от първата изстреляна ракета до пълната капитулация на Ирак. Само че Ирак се намира на хиляди километри от САЩ, а украинския град Харков е само на 40 километра от руската граница. Но след две години СВО, пак е украински.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Анатолий Стайков

    8 0 Отговор
    Абе що ми се чини на мен ,че този първи английски дипломат прилича на Барни Ръбъл?Поправете ме ,ако греша все пак.
  • 41 АХА, ВЕРНО, ВЕРНО??

    10 0 Отговор
    ДАВАЙТЕ ДАВАЙТЕ ОЩЕ ОРЪЖИЕ НА УК ,ТЯ Р ЩЕ ВИ РЪКОПЛЯСКА ,ТА ПО-СКОРО ДА СЕ ПРИКЛЮЧИ С УК.
    КРЕТЕНСКАТА ИМ ПОРИТИКА НИКОГА НЕ Е БИЛА ДИПЛОМАЦИЯТА. ТЯХНАТА ПОЛИТИКА Е ИЗБИВАНЕ ТА ХОРА.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Кретенииии,

    16 0 Отговор
    И като го одобрят спешно този оръжеен пакет за Украйна какво ще стане ? Той да не е първият ? Нещо да е постигнато реално ? 0

    Коментиран от #46

  • 44 И с пакети и без пакети

    13 0 Отговор
    Все тая. Мача е свирен футболисти няма
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Киев за три дни

    0 13 Отговор

    До коментар #27 от "Българин":

    Как ,,Запада" загуби войната между Русия и Украйна, бивша колония на Русия? Да не би Русия да превзе Франция, Нидерландия Норвегия , Полша или дори Украйна? За почти две години СВО, Русия, загуби около 300 000 свои войници и реално не постигна нищо, до момента!

    Коментиран от #57

  • 50 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор
    Цицерон Законът Изисква Добруването на Хората
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Коментар

    11 1 Отговор
    Да им дава пари и оръжия от собствения си джоб неадекватния Джонсън,който цъфна на преговорите надрусан и спря мирните преговори в Истанбул.Къде е той?Защо се покри?Да не е в някой ъгъл да пуши трева пак?
  • 53 Ванки и танки

    11 1 Отговор

    До коментар #46 от "Стотици":

    са обаче украински натовски танки и украински ванки. Голяма радост няма що 1260000 убити, ранени и безследно изчезнали украинци. Това е равносметката за година и 9 месеца война надробена от САЩ, нагличаните и кьопавите европе... дали. Украйна е във фалит и загубата на войната е сигурна, като без помощ ще е по бърза, а с помощ агонията и ще е още по страшна. 5499

    Коментиран от #56

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Трябва яка

    10 0 Отговор
    миграция на американо-мексиканската граница да има . Да ги превземат от раз
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 До Киев

    7 1 Отговор

    До коментар #49 от "Киев за три дни":

    стигнаха почти за 3 дни или си забпавил, че бяха в покрайнините му и дори взеха 1 квартал, когато укрите се съгласиха на мирни преговори. Тогава в знак на добра воля руснаците се изтеглиха, но получиха поредната лъжа от укрите и тогава се започна с кютека над тях. Сега е просто тотално смазване и всички говорят, че територия 404 е бита карта и от нея нищо не става.
  • 58 Нула са им и оръжията

    6 0 Отговор

    До коментар #56 от "Нула":

    и освен с голо дупе по таш,, аците с друго не можете да се биете. Отжоре на всичко сте пъзльовци и страхливци от световта класа и ако можехте до сега да сте влезли във война с Русия. Но нека ти напомня хлапако, че тя ще продължи не повече от 6 часа, като след това всичко на земята ще изчезне.
  • 59 Пала Марко

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "Нула":

    Смърди здраво на же наати шунн даферата.Откъде знам ли? По добре не питай,още съжаляв и за катара също.
  • 60 Явно си в

    6 0 Отговор

    До коментар #48 от "ИСТИНАТА":

    друга галактика и безкрайно далеч от истината. Вземи малко се ограмоти като поне потърсиш какви са били територийте на ДНРи ЛНР преди и сега по време на СВО. А, пакети и бомбардировки от укропитеците не са спирали от 2014 година по двете отцепили се републики. Като за бризо 2 години от черноморска държава Украйна се превърна в без морска и лез какъвто и да е флот, а в скоро време и ще изчезне от картата за да се появи Ново Россия на нейномясто в състава на Русия.
  • 61 сноу

    7 0 Отговор
    Говедарския ибрикчия намерил на кой да се кръсти ...абе я си стой на бурето там и прави вятър на чавуч III че който много лае ,първи му скъсват гащите..
  • 62 СССР, си замина

    7 0 Отговор

    До коментар #45 от "И Голиад си е мислил":

    и се превърна в Русия, която до 2000г бе в пепелта, но като феникс се възроди и сега определя световния ред. Достатъчно е да погледтеш посрещането на Путин в ОАЕ и Саудитска Арабия и ще ти стане ясно кой е велик, докато на демента аверикански дори не му вдигнаха телефона. Това което Русия, заедно с другите от БРИКС се заеха да направят а именно многополярния модел на управление е най-справедливото за всички държави управление, а не СрАЩ и всички останали, като тея кравари пият кръвчицата на останалите,и затях никакви правила не важат.
  • 63 Дзън, дзън .....Дзън, дзън

    1 0 Отговор
    пакети ще има за всички от сърце.... Само да не стане и Лондон да ги получава скоро
  • 64 Дядо Коледа

    0 0 Отговор
    Подаръци ще има за всеки от сърце.
  • 65 " СПАСИТЕЛИТЕ НИ"

    3 0 Отговор
    ЛЕШОЯДИТЕ , КАКВО ЩЕ ИЗМИСЛЯТ ЛИ ? НЕЩО НОВО ,РАЗЛИЧНО ОТ ДОСЕГАШНОТО ЛИ ??ХА ПОЗНАЙТЕ.!!!
    ПАК СА ТОЛКОВА МНОГО ЗАГРИЖЕНИ ,ЧЕ ЩЕ ХВЪРЛЯ ПОРЕДНИТЕ МИЛЯРДИ ЗА ДА СПАСЯВАТ СВЕТА , НЕ НЕ САМО УК!!!ПО ОГРИЖЕНИТЕ ФИЗИОНОМИИ ЩЕ ПОЗНАЕТЕ.
  • 66 точно така

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "още руски шамари":

    Те наглосаксите още не са яли както трябва от яките руски шамари и затова продължават да се зверят...........в украйна загинаха техни военни и наемници, някои бях взети в плен но като цяло не бяха така много, освен това бомбите не падат върху техните държави или бази. Обаче ако войната излезе извън пределите на украйна и особено ако руснаците ги избомбят яко тогава ще запеят друга песен...........много набързо ще си оберат крушите и ще се спотайват като бити мъстии щото нямат куража да се изправят в директна битка срещу Русия и затова ползват разни проксита!............."Трябва да дадем тези пари на украинците. Трябва да ги подкрепим и да сме сигурни, че Путин е губещият, защото ако тези пари не се гласуват и отпуснат на Украйна, има само двама души, които ще се усмихнат: единият е Владимир Путин, а другият е Си Дзинпин в Пекин", заключи Камерън............Всъщност тъпият островен грозник не е прав, ще се усмихнат много хора затова че войната ще приключи по-скоро!