Last news in Fakti

17 Декември, 2023 04:19 851 2

Отвлякоха почетния консул на Великобритания в Еквадор

  • еквадор-
  • великобритания-
  • консул-
  • отвличане

Колин Армстронг е бил похитен в пристанищния град Гуаякил

Почетният консул на Великобритания в еквадорския пристанищен град Гуаякил Колин Армстронг е бил отвлечен в провинция Лос Риос, в югозападната част на страната, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Дипломатът, който е и земеделски производител, е бил отвлечен в ранните сутрешни часове от фермата си в кантона Баба. Полицията заяви в "Екс", че в Лос Риос се извършва "оперативна и разследваща дейност".

Засега няма коментар нито от британското посолство, нито от еквадорското външно министерство, отбелязва АФП.

През последните години Еквадор се превърна в център на дейността на чуждестранни и местни наркокартели, които налагат режим терор, включващ убийства, отвличания и изнудване. Склонни към екстремно насилие банди контролират затворите и улиците на много градове и пристанища, където насилието рязко се е увеличило. От 2018 г. насам броят на убийствата в страната се е увеличил четирикратно - от 6 на 26 на 100 000 жители.

Страната е разположен между Колумбия и Перу, най-големите производители на кокаин в света, като през 2021 г. Еквадор е конфискувал рекордните 210 тона наркотици.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    1 0 Отговор
    Да разменят дипломата и плантацията му за Джулиан Асандж!!!
  • 2 Това добре, но....

    1 0 Отговор
    Защо в БГ.реклами има негри ?