Last news in Fakti

19 Декември, 2023 14:43 790 8

Пентагонът: Нападенията на хусите в Червено море представляват сериозна заплаха за търговския поток

  • хуси-
  • атаки-
  • пентагона-
  • червено море-
  • заплаха-
  • нападения-
  • световен търговски поток

Хусите обявиха, че намерението им е да продължат атаките си в Червено море приблизително на всеки 12 часа

Пентагонът: Нападенията на хусите в Червено море представляват сериозна заплаха за търговския поток - 1
Снимка: Shutterstock

Днес Лойд Остин, ръководител на Пентагона, осъди като "безпрецедентни" атаките от йеменските бунтовници - хуси, на международното корабоплаване в Червено море. Той заяви, че тези инциденти представляват сериозна заплаха за световния търговски поток, съобщи Франс прес, цитирайки изявлението му.

"Министър Остин осъди атаките на хусите срещу международното корабоплаване и световната търговия, определяйки ги като безпрецедентни и неприемливи. Той подчерта, че тези атаки представляват сериозна заплаха за свободния поток на търговията", посочи генерал-майор Пат Райдър, прессекретар на Пентагона, предаде БТА.

Междувременно, хусите обявиха, че намерението им е да продължат атаките си в Червено море и изразиха възможността да извършват операции там приблизително на всеки 12 часа, съобщи Ройтерс. Групировката усили ракетните си атаки и нападенията с дронове, които започнаха миналия месец, в отговор на израелската операция в ивицата Газа.

"Що се отнася до военноморските операции, те са в разгара си, и може би няма да мине дълго време без извършване на операции," заяви Мохамед Абделсалам, говорител на групировката и основен преговарящ, пред телевизия "Ал Джазира".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    1 2 Отговор
    Много е важно да разпознаете заплахата навреме и да отделите многомилиардни средства за борба с нея.Надявам се Европа да изпише тлъст чек и да оправдае имиджа си на хубавия чичо. Няма нужда да се пести и сече в името на свободата и демокрацията. Давайте много пари и не се оплаквайте от покачване на цените и инфлация.Това е непатриотично.
  • 2 танкист

    3 3 Отговор
    Ами застреляйте ги тия хуси,какво ги глезите! Кораби и подводници ли нямате или самолети и хеликоптери?
  • 3 Ха ха ха

    2 2 Отговор
    Тези танцьори с полички ще си намерят майстора.
  • 4 така ли

    3 0 Отговор
    замазан патладжам колега е на татараоглу аркадаш.....
  • 5 бойко борисов.

    4 0 Отговор
    Браво на хусите ! Световната сган създава постоянно провокации, навсякъде конфликти и вечни безкрайни войни и заплаха за Световният мир а те създават проблеми на тая чума . Ако Иран или С Корея някоя друга стран ги снабди с ракети способни да изпратят Американските военни кораби на дънотo на морето ще е прекрасно. Тогава тая сган ще си подбие опашката и ще принуди Израел на мирни преговори иначе войната ще продължи до прогонването на последният Палестинец и ще е на Израел завинаги.
  • 6 Сандо

    3 0 Отговор
    Вярно е.А защо нападат хусите?Нещо премълчава тази импозантна фигура,тясно обвързана с американския ВПК.Но за янките няма нищо лошо - още една малка локална войничка,още един пазар за оръжие - и паричките капят ли,капят.
  • 7 да идва и

    2 0 Отговор
    Бербочето за аналските мисли.....На фона-може без Лайнарските части....
  • 8 Добрите

    0 0 Отговор
    Терористи казват кой е терорист и кой не!
    Направо не знам каква вина имаме ние хората за да ни се подиграват така унизително тез добри киллери!