Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Декември, 2023 14:11 2 081 19

Почивка в Геленджик след престъпленията, извършени в Буча

  • украйна-
  • буча-
  • геленджик
Почивка в Геленджик след престъпленията, извършени в Буча - 1

По време на окупацията на град Буча, Киевска област, през февруари-март 2022 г., слушалки Apple AirPods, свързани с програмата Locator, която ви позволява да проследите местоположението на джаджата в случай на загуба или кражба, бяха откраднати от един от местните жители. Нямаше и най-малко съмнение, че той е военнослужещ от Русия, тъй като по време на разследването бяха установени местата му на пребиваване и придвижване през територията на Руската федерация.

Веднага след като избяга от град Буча, той се завърна в Русия. Според геолокацията на устройството лицето е заминало за град Валуйки, Белгородска област. Това е приблизителното място на временна дислокация на руските въоръжени сили, откъдето е планирано настъпление в посока Сватово-Кременная.

Впоследствие е записано придвижването му до град Геленджик, Краснодарски край, където престъпникът се е намирал на 27 юли 2022 г. Именно там той е отишъл на почивка след извършване на престъпления в Буча.

Координати 44°33'12.3"N 38°04'24.2"E. Според посоченото местоположение се намираше на адрес: Геленджик, улица Грибоедов, сграда 18, Краснодарска територия.

След почивка на крайбрежието, руският разбойник се връща у дома в град Кемерово, разположен североизточно от Новосибирск, тоест на мястото на регистрацията си.

Установена е самоличността на лицето, извършило кражбата на слушалките. Той се оказа Роман Евгениевич Нуреев, служил в 27-ми отряд на съвместното предприятие в Кузбас (в/ч 6607) - Националната гвардия. Според Радио Свобода войници от Националната гвардия на Кемерово са сред замесените в зверствата, извършени от руски военнослужещи в град Буча по време на окупацията му (27.02.2022 г. – 31.03.2022 г.).

Роман Нуреев е регистриран в къща № 62 на улица Верхотомская, разположена до къщата, чиято геолокация е посочена от услугата на Apple като местоположението на откраднатите слушалки.

Известно е, че Роман Нуреев е заемал длъжността стрелец и санитар, докато е служил в 27-ми отряд на съвместното предприятие в Кузбас (военна част 6607) - извлечение от регистъра на жителите на град Кемерово.

Информация: Руската национална гвардия е т.нар. „вътрешна армия на Руската федерация“. Тези военни формирования разпръскват митинги с демонстранти, бият хора с палки и товарят протестиращи във вагони. Според пропагандните изявления на ръководството на Кремъл, те трябваше да сменят служителите на полицията и специалните служби във временно окупираните територии на Украйна. Както се оказа, те не само „поддържаха реда“ във временно окупираните територии, но и ограбваха жилища на цивилни. Типични руски служители на реда.

Владимир Ростоцки
руски политолог


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    16 27 Отговор
    А можеше чипът да е на борда на някой Искандер на път за Берлин.

    Коментиран от #3

  • 2 Боке

    30 13 Отговор
    Андриан Боке прекара три седмици в Украйна като медицински доброволец.
    Той видя как украинските военни убиваха руски затворници, как подреждаха трупове, докарани от други градове по улиците на Буча, как осигуряваха безопасността на чуждестранни доброволци в замяна на морфин.
    Разкритията на французина, който стана неволен свидетел на престъпленията на украинските бойци, имаха ефекта на бомба, избухнала в Европа.
    Направени са няколко покушения срещу Андриан, но той оцелява и продължава да разказва истината за престъпленията на Украйна.
    Как ЦИПСО създава фалшификати за Запада? Кой пряко помага на Украйна? Защо светът не чува хората от Донбас? И каква ужасна истина за себе си реши да ни каже Андриан Боке във филм!

    Коментиран от #7, #8

  • 3 мдаааа

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    А чипа можеше и да е на някоя руска пералня или тоалетна чиния , а ...
  • 4 Шмъркан

    13 8 Отговор
    Колко още по-голям Фур ги чака окринZите...
  • 5 Урюрвкос

    17 11 Отговор
    няма списъци със имената на жертвите в Буча и още повече кой с какви слушалки е бил. Не знаят на кого са слушалките но знаят кой ги взел и къде живее. Очаквам публикация как откраднат хладилник и тоалетна чиния станали свидетели в Хага.

    Коментиран от #10

  • 6 Мишел

    23 5 Отговор
    Намирал съм точно такива слушалки на улицата. С помощта
    на приятел разчетох данните и ги върнах на оригиналния собственик. Тези слушалки са с код, който не само дава местоположението им, а и номера на свързания с тях телефон. По желание на оригиналния собственик могат да бъдат изключени и да не се ползват с друг телефон.
    Всеко разузнаване може да подхвърли такива слушалки на всяко желаното място.

    Коментиран от #9

  • 7 Весел Патиланец

    7 12 Отговор

    До коментар #2 от "Боке":

    Ехе - къде го четеш това или ти го прежеждат директно? - направо да пАдлАдееш!

    Коментиран от #18

  • 8 Мишел

    25 7 Отговор

    До коментар #2 от "Боке":

    Няма западна държава, която да подкрепи Украйна в обвинението, че Русия е виновна за убийствата в Буча. Причината е, че на спътниковите снимки се вижда, че труповете по улиците се появяват три дни след изтеглянето на руската армия от Буча и два дни след навлизането на ВСУ в Буча.
  • 9 Мишель ,

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Мишел":

    Още ли си у Съпротивата ,ма ... То па у гората пълно с улици ..🤭
  • 10 ъхъ

    4 8 Отговор

    До коментар #5 от "Урюрвкос":

    Ум не ти го побира, нали. Така е с русоробите.
  • 11 Ксаниба

    8 2 Отговор
    и децата збаят, яе в буяа е било постановъчно. Кланетата са в Палестина със съдействието на американската флота и правителство.
  • 12 Моше Ник

    4 1 Отговор
    Гнусни инсинуации!!!

    Слушалките са "трофейни"!
    Като БМВтата и Цюндапите през ВСВ.
  • 13 Гориил

    10 2 Отговор
    Кражбата е грях. Но организирането на измамни театри в Буча също не е благодетел.
  • 14 мхааа

    3 0 Отговор
    Този е в списъка на Миротворец.
  • 15 123456

    4 0 Отговор
    Значи театъра за Буча продължава ... и накрая им извадили чипа на слушалките и го сложили на ракета земя - въздух ....

    Коментиран от #16

  • 16 Цифровизирания ,

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "123456":

    Е , къде да го сложат ?! На новия Москвич ли ...🤭
  • 17 666

    4 0 Отговор
    ох ще падна от смях този Владимир Ростоцки руски политолог фигурира само в "Факти.бг" явно е някакъв техен таен агент
  • 18 хаха

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Весел Патиланец":

    Човекът го даваха в частно интервю по френската, след което нацистката-френска милиция започна да му създава големи проблеми, а на среща в Истанбул нацист от украинската фашистка държава изпратен от СС прави опит да го убие, но не успява.

    Преди да пишеш глупости е добре да се информираш, но ако за това ти пречи глупостта, по правило мълчи, за да не я показваш... но все пак като глупак мълчанието ти е като на магарето.
  • 19 Абе тия па ...

    2 0 Отговор
    Купил си ги е на софийския битак бре... Кви са тия теории на конспирацията?
Новини по държави: