Last news in Fakti

31 Декември, 2023 04:47 1 424 0

„Евростар“ отново пуска влаковете си под Ламанша

  • евростар-
  • влакове-
  • ламанш-
  • наводнение-
  • тунел

Новогодишните планове на хиляди пътници пропаднаха след наводнение в тунел по река Темза

„Евростар“ отново пуска влаковете си под Ламанша - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Компанията „Евростар“ обяви, че подновява напълно железопътните си услуги под Ламанша до Лондон, Париж, Брюксел и Амстердам в днешния неделен ден, след като всички влакове бяха отменени в събота, предаде БНР.

Новогодишните планове на хиляди пътници пропаднаха след като наводнение в тунел по река Темза по трасето на линията на „Евростар“ към Европа доведе до пълното прекъсване на услугите. Разстроени пътници, блокирани на лондонскатаначална гара „Сейнт Панкрас“, прекараха съботния ден в търсене на алтернативни маршрути за пътуване. На много от тях се наложи да отседнат в скъпи хотели или пък да платят за скъпи самолетни билети, за да продължат.

Въпреки добрата новина, че днес движението на влаковете се подновява, от „Юростар“ предупредиха, че все още може да има закъснения, защото ще има ограничения на скоростта при минаването през тунела.

Междувременно синоптиците предупредиха, че лошото време във Великобритания ще се задържи днес и в първите дни от Новата 2024 година. Прогнозата е за силни ветрове и обилни валежи на повечето места на Острова.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: