Last news in Fakti

1 Януари, 2024 06:07 648 3

Папата в новогодишната нощ: Благодарност и надежда

  • папа франциск-
  • нова година-
  • ватикана

87-годишният глава на Католическата църква произнесе проповед с традиционния хвалебствен химн "Те Деум"

Папата в новогодишната нощ: Благодарност и надежда  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Папа Франциск подчерта значението на благодарността и надеждата по време на тържествена служба в навечерието на Нова година, предаде ДПА, цитирана от БТА.

87-годишният глава на Католическата църква произнесе проповед с традиционния хвалебствен химн "Те Деум" (Te Deum - Тебе, Боже) в базиликата "Свети Петър" във Ватикана.

Вярващите трябва да живеят всеки ден и всеки миг с благодарност и надежда, каза Светият отец. По думите му това е особено важно с оглед на настъпването на новата година.

Франциск не спомена първата годишнина от смъртта на своя предшественик по време на новогодишната служба. Той обаче отдаде почит на покойния папа Бенедикт Шестнадесети на традиционната молитва "Ангел Господен" по обяд. Светият отец призова присъстващите на площад "Свети Петър" да аплодират Бенедикт и каза: "Ние мислим за него с благодарност и възхищение. Той ни благославя от небето и ни придружава".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кардинал

    1 0 Отговор
    Папата е пиян от греяна ракия и кисело зеле за мезе
  • 2 Бай Х

    0 0 Отговор
    Тоя мизерник докога ще го натрапвате.
  • 3 факуса

    0 0 Отговор
    господ май е глух и сляп,видимо не му пука за тадеумът на берголио лицемера